Το Ναυάγιο: Ο Πέτρος αποκαλύπτει τα πάντα στην Ειρήνη - Ο βιασμός, η προδοσία και ο χωρισμός

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Το Ναυάγιο: Ο Πέτρος αποκαλύπτει τα πάντα στην Ειρήνη - Ο βιασμός, η προδοσία και ο χωρισμός

Δεν θα αργήσει να έρθει η στιγμή στο Ναυάγιο, που η Ειρήνη θα μάθει την πραγματική ταυτότητα του άντρα που αγάπησε, ενώ ο Δημήτρης θα αρχίσει να παίρνει αποφάσεις για τη σχέση της κόρης του, Λίνας. Τέλος, ο Γιώργης κάνει μια προσπάθεια να επαναφέρει τον Βασίλη στην ομάδα των θυμάτων του ναυαγίου.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA, Το Ναυάγιο

Επεισόδιο 86 - Δευτέρα 15/4

Ο Στελής είναι στενοχωρημένος καθώς από τη μια έχει να παρηγορήσει την Ειρήνη που νιώθει την εμπιστοσύνη που είχε στον Πέτρο να κλονίζεται και από την άλλη τον Πέτρο, που νιώθει να χάνει οριστικά την Ειρήνη από τη ζωή του. «Μην ανησυχείς, παλικάρι μου. Θα τα βρείτε. Σου το είχα πει ότι πρέπει να είσαι ξεκάθαρος μαζί της, μα δεν με άκουσες. Αφησέ της λίγο χρόνο και θα σου μιλήσει ξανά. Μόνο φρόντισε να μη λείψεις από κοντά της και φυσικά να μην της πεις ποτέ ξανά ψέματα», θα τον συμβουλέψει με αγάπη ο καπετάνιος. Το μόνο πράγμα που δίνει δύναμη στον Πέτρο μέσα στην απελπισία του, είναι ότι φανερώθηκε ξανά στους γονείς του και έχει τη στήριξή τους. Η Λαμπρινή νιώθει να έχει αναστηθεί από την παρουσία του, παρόλο που δεν τον βλέπει πολύ για να μην προκαλέσουν τους κατοίκους του χωριού, ενώ ο παπα-Γρηγόρης δεν σταματάει να ευχαριστεί τον Θεό που τον αξίωσε να δει ξανά το παιδί του και να το αγκαλιάσει.

Η Ειρήνη έχει επιστρέψει στο σπίτι του Ιπποκράτη στην Αθήνα, αλλά αυτό της φαίνεται άδειο. Μόνο ο Ορφέας δείχνει να της κρατά καλή συντροφιά και να την κάνει να ξεχνιέται αφού και η Δήμητρα έχει πλέον απομακρυνθεί. Τον Πέτρο πάντως δεν θέλει να τον δει ξανά στα μάτια της. «Τόσο καιρό με άφηνες και ζούσα μέσα στο ψέμα ενώ εγώ μοιράστηκα τα πάντα μαζί σου. Δεν μου άξιζε αυτό, Αντώνη ή όπως αλλιώς σε λένε», θυμάται να του λέει την τελευταία φορά που τον είδε και αμέσως η φωνή του άντρα της την επαναφέρει στην πραγματικότητα. «Ειρήνη μου, πού τρέχει ο λογισμός σου;», θα τη ρωτήσει και εκείνη θα βρει μια δικαιολογία.

Η σχέση Λίνας και Μάκη περνάει μεγάλη δοκιμασία αφού ο τελευταίος μαθαίνει το χρέος που έχει η οικογένειά του στον Δημήτρη Γιαννακάκη και γίνεται έξαλλος. Κυρίως όμως ζητάει τον λόγο από τη μητέρα του: «Πες μου να βοηθήσω. Ασχετα από την κατάληξη που θα έχει η σχέση μου με τη Λίνα, θέλω να ξεπληρώσουμε αυτή την οικογένεια και με το παραπάνω. Δεν θέλω να χρωστάμε, μπορώ και θέλω να συμμετέχω στο να πληρωθεί αυτό το χρέος. Κακώς δεν μου μίλησες νωρίτερα», θα της πει και η Μαρία θα του εξηγήσει πως αυτοί είναι λογαριασμοί που έχουν από παλιά και ότι δεν πρέπει να τον απασχολούν.

Την ίδια στιγμή, ο Δημήτρης μαθαίνει πως ο Οθωνας, ο βοηθός του Μιλτιάδη, προσπαθεί να προσεγγίσει την κόρη του, Λίνα, καθώς ενδιαφέρεται για εκείνη και χαίρεται. Δεν του φαίνεται κακή η ιδέα ενός προξενιού, μήπως και έτσι καταφέρει να βγάλει από τη ζωή της για πάντα τον γιο της Μαρίας. Δεν έχει υπολογίσει όμως στην αντίδραση της Λίνας. Αντίθετα, θέλει πολύ να μπει στην οικογένειά τους ο Αγγελος, μόνο που εκείνος, όσο και αν αγαπάει τη Βάσω, αισθάνεται μεγάλη πίεση το να βρεθεί ακόμα πιο κοντά σε εκείνον που έδωσε εντολή να σκοτώσουν τους γονείς του. Ετσι, ενώ η μέρα του αρραβώνα του πλησιάζει, εκείνος ολοένα και απομακρύνεται από την ιδέα της δέσμευσης.

Ο Γιώργης κάνει μια τελευταία προσπάθεια για να γυρίσει ο Βασίλης στην ομάδα των θυμάτων. «Ασχετα από ό,τι έχει γίνει μεταξύ μας, δεν θεωρείς πως τα θύματα πρέπει να βρουν τη δικαίωση που τους αξίζει; Ησουν κι εσύ εκεί, Βασίλη, και κανονικά θα έπρεπε να παλεύεις για να καταδικαστεί ο Βασιλείου και η ομάδα του. Γιατί αφήνεις την προσωπική μας σχέση να μπει εμπόδιο σε όλο αυτό; Ετσι και αλλιώς τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν», θα του μηνύσει ο δημοσιογράφος και ο Βασίλης θα κοιτάξει πέρα από τον εγωισμό του.

Δείτε επίσης αποκλειστικό: Ο Άγγελος διαλύει τον γάμο του με την Βάσω - Η συνάντηση "βόμβα" με τη μάνα της

Παράλληλα, ο Ιπποκράτης αναγκάζεται να ζητήσει μια χάρη από τον Παντελίδη και του προσφέρει ως αντάλλαγμα πληροφορίες για τον Αντώνη Καραδήμο, ενώ στα χέρια της Ειρήνης «πέφτει» η ταυτότητα που έχει βρει ο Ορφέας. «Τι είναι αυτό, Ορφέα μου; Πού το έχεις βρει;», θα τον ρωτήσει έντονα και το μικρό αγόρι θα της αποκαλύψει τα πάντα από τον φόβο του μήπως και έχει κάνει κάτι λάθος. «Στα πράγματα του μπαμπά μου το βρήκα. Μέσα σε μια βαλίτσα. Δεν ήθελα να κάνω κάτι κακό. Σε παρακαλώ μην του το πεις και με μαλώσει. Τώρα τελευταία μου μιλάει συνέχεια άσχημα», θα πει στην κοπέλα και εκείνη θα τον αγκαλιάσει για να του δείξει πως δεν έχει κάνει κάτι. Ομως, όταν η Ειρήνη συνειδητοποιήσει πως ο Πέτρος έχει κλέψει την ταυτότητα ενός άλλου άντρα, δεν θα χάσει παραπάνω χρόνο. Θα του πει να συναντηθούν για να μάθει όλη την αλήθεια.

Επεισόδιο 87 - Τρίτη 16/4

Και όντως λίγες ώρες αργότερα ξεκινούν οι αποκαλύψεις. Ο Πέτρος ξεδιπλώνει στη γυναίκα που λατρεύει την πραγματική του ταυτότητα και εκείνη από τη μια στενοχωριέται που τόσο καιρό ζούσε μέσα σε ένα ψέμα αλλά από την άλλη σιγουρεύεται για τα συναισθήματά του. Οταν όμως της προτείνει να φύγει από τον Ιπποκράτη και να κάνουν μαζί μια νέα αρχή, το σκέφτεται και τελικά του απαντάει: «Δεν ξέρω αν είμαι ικανή να φύγω. Οχι τόσο για μένα όσο για τον Ορφέα. Δεν θέλω να τον αφήσω μόνο με τον Ιπποκράτη. Ο άνθρωπος αυτός νιώθω ότι είναι πολύ επικίνδυνος. Το τελευταίο διάστημα φέρεται περίεργα. Το ίδιο και η Δήμητρα».

Ο Ιπποκράτης δέχεται στο γραφείο του μια ενοχλητική επίσκεψη από την Ευγενία, η οποία επιμένει να δει τον Ορφέα. Κι ενώ ο ίδιος τη διώχνει, ο Αγγελος προσφέρεται να την πάει σε μια καφετέρια για να συνέλθει, ελπίζοντας να εκμαιεύσει πληροφορίες για τον Ιπποκράτη. Ο Δημήτρης ανακοινώνει στην οικογένειά του πως συνεργάζεται με τον Βασιλείου και η Λίνα στρέφεται εναντίον του. «Για όλα σε είχα πάντα ικανό αλλά όχι και να συνεργαστείς με τον άνθρωπο που λίγο έλειψε να σκοτώσει το παιδί σου. Σε αυτό θα με βρεις απέναντί σου, να είσαι σίγουρος. Αν πάντως συνεχίσεις μαζί του, εμένα να με ξεγράψεις», θα του μηνύσει.

Δείτε επίσης: Την καλεί στο σπίτι του και την σκοτώνει χωρίς δεύτερη σκέψη

Η Πολυξένη θα προσπαθήσει να μιλήσει στον άντρα της, ο Δημήτρης όμως για μια ακόμη φορά θα είναι ανυποχώρητος. Ο Γιώργης φτάνει στα άκρα για να εκθέσει τον Παντελίδη και καταλήγει να κινδυνεύει η θέση του στη δουλειά, αλλά και ολόκληρη η εφημερίδα με λουκέτο. Ο Παντελίδης είναι αποφασισμένος να θάψει κάθε αλήθεια που μπορεί να τον ενοχοποιήσει για το παρελθόν του και είναι ικανός να φτάσει στα άκρα για να το καταφέρει.

Λίγο πριν τη δίκη που θα ταράξει όσους έζησαν το τραγικό αυτό ναυάγιο αλλά και τις οικογένειες των θυμάτων, ο δικηγόρος τους Παύλος προσπαθεί να συλλέξει όσο γίνεται περισσότερα στοιχεία μπορεί εναντίον του Μιλτιάδη Παντελίδη αλλά και της «Βασιλείου lines». Μεταξύ άλλων προσώπων λοιπόν, ζητά και από την Αλίκη να συναντηθούν. Η κοπέλα πηγαίνει στο ραντεβού τους αλλά ακόμα και τη στιγμή που στέκεται απέναντί του δεν καταλαβαίνει με ποιο τρόπο μπορεί εκείνη να τον βοηθήσει.

Ετσι, όταν ο Παύλος της πει: «Γνωρίζω πως ο Παντελίδης σε έχει βιάσει», θα χαμηλώσει τα μάτια και θα του ξεκαθαρίσει πως δεν έχει τη δύναμη να το καταθέσει αυτό σε ένα δικαστήριο. Ο δικηγόρος όμως θα συνεχίσει: «Ξέρω ότι είναι κάτι που προσπαθείς να ξεχάσεις, όμως πίστεψέ με, είναι και αυτό ένα στοιχείο που αν χρησιμοποιήσουμε, η ακεραιότητα του Παντελίδη θα κλονιστεί, όπως και τα στοιχεία που θα προσκομίσει στον πρόεδρο του δικαστηρίου». Η Αλίκη θα δείξει να το σκέφτεται και τελικά θα αποφασίσει να βοηθήσει, με την ελπίδα πως ο Γιώργης θα της το αναγνωρίσει και ίσως να έρθουν ξανά κοντά.