Η γη της ελιάς (16/5): «Τον Φίλιππο τον σκότωσε ο...» - Τον πυροβολούν οι αστυνομικοί και πεθαίνει

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η γη της ελιάς (16/5): «Τον Φίλιππο τον σκότωσε ο...» - Τον πυροβολούν οι αστυνομικοί και πεθαίνει

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο σημερινό 16/4 επεισόδιο της σειράς, Η γη της ελιάς. Απόψε συλλαμβάνεται ο δολοφόνος του Φίλιππου, ωστόσο, με μια απότομη κίνηση θα καταφέρει να δραπετεύσει. Το τέλος του όμως θα είναι τραγικό και θα βαφτεί με το ίδιο του το αίμα.

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του MEGA, Η γη της ελιάς

Επεισόδιο 142

Η Μαρίνα επιτίθεται στον Μάνο: «Τι ήταν αυτό πάλι; Μάνο, η επίθεση που έκανες στην Αμαλία ήταν εντελώς άδικη», τον κατηγορεί. Ομως, η Αμαλία δεν έχει τελειώσει με τον Μάνο και κάνει ένα βήμα ακόμα στο σχέδιό της προκειμένου να τον κρατάει στο χέρι. Την ίδια στιγμή ο Μιλτιάδης ενημερώνει τη Μαργαρίτα: «Κυρία Μαργαρίτα, μην ανησυχείτε. Η Θεοδώρα είναι στο σπίτι μου, τη φιλοξενώ εγώ», της λέει και την ηρεμεί λίγο. Την ίδια στιγμή, στο σπίτι της Χάιδως το πένθος και ο οδυρμός δεν έχουν τέλος. Η Χάιδω έχει αφεθεί στη θλίψη της και δεν τη νοιάζει τίποτα. Το μόνο που δείχνει ότι ζει είναι η αναπνοή της.

Δείτε επίσης: Την μαχαιρώνει μανιασμένα και την παρατάει - Το τέλος της θα βαφτεί με το αίμα της

Η ίδια βρίσκεται αλλού, μακριά από τον κόσμο. Εχει κλειστεί στην κρεβατοκάμαρά της και όλοι ανησυχούν: «Λυκούργο, πάμε να της μιλήσουμε, δεν τρώει, δεν πίνει, δεν μιλάει, θα πάθει κακό», λέει η Μαργαρίτα. Από την άλλη και ο Μιλτιάδης φοβάται ότι η Χάιδω δεν θα αντέξει: «Ναι, κύριε Λυκούργε, ας κάνουμε κάτι. Θα πάω να της μιλήσω κι εγώ». Ομως, παρά τις προσπάθειες του Λυκούργου, του Στάθη, της Μαργαρίτας και του Μιλτιάδη, η Χάιδω αρνείται να σηκωθεί από το κρεβάτι: «Σας παρακαλώ, αφήστε με. Βγείτε όλοι έξω, δεν θέλω να δω κανέναν», τους ξεκαθαρίζει. Παράλληλα, η Βασιλική έχει συνέχεια δίπλα της την Αριάδνη, τον Παρασκευά και τον Μιλτιάδη, που προσπαθούν να της δώσουν κουράγιο.

Ο Βαφέας και ο συνεργός του ο Παράς συλλαμβάνονται και ο Κουράκος τους ανακρίνει. Πρώτος «σπάει» ο Παράς και ομολογεί στον αστυνόμο με ποιο τρόπο σκότωσαν τον Φίλιππο. Ωστόσο ο Βαφέας είναι πιο σκληρός και, σε μια ξαφνική κίνηση, καταφέρνει να αρπάξει το όπλο τού Στράτου και η κατάσταση παίρνει άλλη τροπή, καθώς οι αστυνομικοί πυροβολούν πρώτοι και ο Βαφέας πέφτει νεκρός.