Το Ναυάγιο (16/4): «Είμαι ο κατηγορούμενος από το Φοίνιξ», «Γνωρίζω ότι σε έχει βιάσει» - Αποκαλύψεις "βόμβα" απόψε

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Το Ναυάγιο (16/4):  «Είμαι ο κατηγορούμενος από το Φοίνιξ», «Γνωρίζω ότι σε έχει βιάσει» - Αποκαλύψεις

Στο σημερινό 16/4 επεισόδιο της σειράς Το Ναυάγιο, ο Πέτρος ξεδιπλώνει στη γυναίκα που λατρεύει την πραγματική του ταυτότητα και εκείνη από τη μια στενοχωριέται που τόσο καιρό ζούσε μέσα σε ένα ψέμα αλλά από την άλλη σιγουρεύεται για τα συναισθήματά του.

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του MEGA, Το Ναυάγιο

Επεισόδιο 87

Οταν της προτείνει να φύγει από τον Ιπποκράτη και να κάνουν μαζί μια νέα αρχή, το σκέφτεται και τελικά του απαντάει: «Δεν ξέρω αν είμαι ικανή να φύγω. Οχι τόσο για μένα όσο για τον Ορφέα. Δεν θέλω να τον αφήσω μόνο με τον Ιπποκράτη. Ο άνθρωπος αυτός νιώθω ότι είναι πολύ επικίνδυνος. Το τελευταίο διάστημα φέρεται περίεργα. Το ίδιο και η Δήμητρα».

Δείτε επίσης: Το Ναυάγιο: Η σοκαριστική σκηνή που ο Ιπποκράτης σακατεύει στον ξύλο τον γιο του - «Είσαι τρελός άνθρωπέ μου, είναι ένα μικρό παιδί»

Ο Ιπποκράτης δέχεται στο γραφείο του μια ενοχλητική επίσκεψη από την Ευγενία, η οποία επιμένει να δει τον Ορφέα. Κι ενώ ο ίδιος τη διώχνει, ο Αγγελος προσφέρεται να την πάει σε μια καφετέρια για να συνέλθει, ελπίζοντας να εκμαιεύσει πληροφορίες για τον Ιπποκράτη.

Ο Δημήτρης ανακοινώνει στην οικογένειά του πως συνεργάζεται με τον Βασιλείου και η Λίνα στρέφεται εναντίον του. «Για όλα σε είχα πάντα ικανό αλλά όχι και να συνεργαστείς με τον άνθρωπο που λίγο έλειψε να σκοτώσει το παιδί σου. Σε αυτό θα με βρεις απέναντί σου, να είσαι σίγουρος. Αν πάντως συνεχίσεις μαζί του, εμένα να με ξεγράψεις», θα του μηνύσει.

Δείτε επίσης: Την καλεί στο σπίτι του και την σκοτώνει χωρίς δεύτερη σκέψη

Η Πολυξένη θα προσπαθήσει να μιλήσει στον άντρα της, ο Δημήτρης όμως για μια ακόμη φορά θα είναι ανυποχώρητος. Ο Γιώργης φτάνει στα άκρα για να εκθέσει τον Παντελίδη και καταλήγει να κινδυνεύει η θέση του στη δουλειά, αλλά και ολόκληρη η εφημερίδα με λουκέτο. Ο Παντελίδης είναι αποφασισμένος να θάψει κάθε αλήθεια που μπορεί να τον ενοχοποιήσει για το παρελθόν του και είναι ικανός να φτάσει στα άκρα για να το καταφέρει.

Λίγο πριν τη δίκη που θα ταράξει όσους έζησαν το τραγικό αυτό ναυάγιο αλλά και τις οικογένειες των θυμάτων, ο δικηγόρος τους Παύλος προσπαθεί να συλλέξει όσο γίνεται περισσότερα στοιχεία μπορεί εναντίον του Μιλτιάδη Παντελίδη αλλά και της «Βασιλείου lines». Μεταξύ άλλων προσώπων λοιπόν, ζητά και από την Αλίκη να συναντηθούν. Η κοπέλα πηγαίνει στο ραντεβού τους αλλά ακόμα και τη στιγμή που στέκεται απέναντί του δεν καταλαβαίνει με ποιο τρόπο μπορεί εκείνη να τον βοηθήσει.

Ετσι, όταν ο Παύλος της πει: «Γνωρίζω πως ο Παντελίδης σε έχει βιάσει», θα χαμηλώσει τα μάτια και θα του ξεκαθαρίσει πως δεν έχει τη δύναμη να το καταθέσει αυτό σε ένα δικαστήριο. Ο δικηγόρος όμως θα συνεχίσει: «Ξέρω ότι είναι κάτι που προσπαθείς να ξεχάσεις, όμως πίστεψέ με, είναι και αυτό ένα στοιχείο που αν χρησιμοποιήσουμε, η ακεραιότητα του Παντελίδη θα κλονιστεί, όπως και τα στοιχεία που θα προσκομίσει στον πρόεδρο του δικαστηρίου». Η Αλίκη θα δείξει να το σκέφτεται και τελικά θα αποφασίσει να βοηθήσει, με την ελπίδα πως ο Γιώργης θα της το αναγνωρίσει και ίσως να έρθουν ξανά κοντά.