Το Προξενιό της Ιουλίας: Ο Γιωργίκης αφήνει έγκυο την Δέσπω κι εκείνη τον δολοφονεί; - «Κανείς δεν είναι αθώος σε αυτή την υπόθεση»

«Η κοινωνική κατακραυγή είναι μεγάλη»

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Το Προξενιό της Ιουλίας: Ο Γιωργίκης αφήνει έγκυο την Δέσπω κι εκείνη τον δολοφονεί; - «Κανείς δεν είναι αθώος σε αυτή την υπόθεση»

Η ταλαντούχα Ιζαμπέλλα Φούλοπ εισέβαλλε στη δραματική σειρά του ALPHA «Το προξενιό της Ιουλίας» κι έφερε τα πάνω-κάτω στο αρχοντικό του Γιωργίκη. Η ηθοποιός μιλά στο περιοδικό TiVi Σίριαλ για τη Δέσπω με κατανόηση, παραδέχεται ότι η ηρωίδα της ζηλεύει την Ιουλία και αποδέχεται το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί στις δραματικές εξελίξεις που θα ακολουθήσουν.

Η συνέντευξη της Ιζαμπέλλας Φούλοπ και οι εξελίξεις στο προξενιό της Ιουλίας

Ιζαμπέλλα Φούλοπ Προξενιό της Ιουλίας

Τώρα που έχετε γνωριστεί καλύτερα με τη Δέσπω, τι χαρακτήρας είναι;

«Οσο προχωρούν τα επεισόδια, καταλαβαίνω ότι είναι ένας πολύ ιδιαίτερος χαρακτήρας, που έχει περίεργους τρόπους για να διεκδικεί αυτά που θέλει. Η αλήθεια είναι ότι πλανάται ένα μυστήριο γύρω από εκείνη, το οποίο εντείνεται».

Πράγματι, απ’ ό,τι αφήνεται να εννοηθεί, οι χειρισμοί της δρομολογούν εξελίξεις.

«Δεν μας λένε πολλά πράγματα από τη συγγραφική ομάδα, αλλά έτσι φαίνεται. Κι εγώ νομίζω ότι έχουμε να δούμε πολλά από τη Δέσπω και για τον ρόλο της στην εξέλιξη των πραγμάτων».

Δείτε επίσης: Το προξενιό της Ιουλίας: Η Κυριακούλα νεκρή - Πεθαίνει στα χέρια της Στάσας

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν περνάει απαρατήρητη.

«Οχι μόνο εκείνη. Ολοι οι χαρακτήρες της σειράς παίζουν σημαντικό ρόλο στην ιστορία και στο πώς διαμορφώνεται. Ο καθένας από το δικό του μετερίζι βάζει ένα λιθαράκι για να χτιστεί όλη αυτή η πλοκή και να φτάσει στην κορύφωσή της που είναι η δολοφονία του Προβιού».

Μέχρι στιγμής πάντως η Δέσπω έχει την εύνοια της Ιουλίας.

«Την έχει, αλλά για πόσο; Η εμπιστοσύνη της κυράς της στο πρόσωπό της κλονίζεται όταν η Στάσα είπε στην κόρη της κάποια πράγματα. Εκείνη στην αρχή δεν της έδωσε σημασία, αλλά πλέον βλέπει κάποιες συμπεριφορές που δεν την αρέσουν. Και η Στεφανία την είχε προειδοποιήσει. Ομως τώρα η Ιουλία έχει πιο σημαντικά προβλήματα να αντιμετωπίσει από τη Δέσπω. Με τα όσα συμβαίνουν, είναι το τελευταίο που την απασχολεί».

Η Δέσπω δεν αρνήθηκε να κάνει έρωτα με τον Χρήστο, να γίνει ερωμένη του Προβιού και παράλληλα εκτελεί εντολές της Χάδως. Φαίνεται να είναι αδίστακτη.

«Για μένα είναι μια κοπέλα η οποία έχει μάθει να επιβιώνει με αυτόν τον τρόπο. Αυτός είναι ο πρωταρχικός της στόχος και για να τα καταφέρνει, βάζει στην άκρη τους συναισθηματικούς και ηθικούς φραγμούς. Οταν τίθεται θέμα επιβίωσης, δεν υπάρχει χώρος για όλα τα άλλα. Η Δέσπω προέρχεται από φτωχή οικογένεια κι έχει μάθει να παλεύει. Δεν έχει σωματική δύναμη, κοινωνική θέση και το μόνο που της μένει είναι να προσπαθεί να έχει την εύνοια των πιο δυνατών ανθρώπων, όπως ο Γιωργίκης και η Χάδω. Σίγουρα την επιδιώκει με λάθος τρόπο, αλλά είναι ο μόνος που έχει».

Σε όσα κάνει, δεν υπάρχει ένα ψήγμα ματαιοδοξίας; Είδαμε ότι ζηλεύει την Ιουλία.

«Δεν θα το έλεγα, αν αναλογιστούμε την εποχή που διαδραματίζεται η σειρά. Είναι ματαιοδοξία να θέλει να ζει με καλύτερες συνθήκες; Σίγουρα ζηλεύει την Ιουλία. Γιατί να μπορεί εκείνη κι όχι αυτή; Σίγουρα θα ήθελε να έχει καλύτερη τύχη γιατί τα χρόνια ήταν δύσκολα. Αρκετές γυναίκες έκαναν τότε πράγματα γιατί τις οδηγούσε η ανάγκη».

Είδαμε ότι η αδελφή της και ο θείος της τής ζητούν να παραδοθεί. Θεωρούν ότι η Δέσπω σκότωσε τον Προβιό;

«Δεν γνωρίζουμε τίποτα γι’ αυτό και δημιουργούνται και σε εμάς τους ηθοποιούς πολλά ερωτηματικά. Η ψαλίδα των υπόπτων ανοίγει όσον αφορά τον φόνο του Γιωργίκη. Τι ρόλο παίζει ο καθένας στην υπόθεση θα το δούμε στα επόμενα επεισόδια. Ολοι όμως έχουν συμβάλλει στην εξέλιξη της ιστορίας».

Η Δέσπω πλέον είναι ερωμένη του Προβιού.

«Νιώθει γοητευμένη από το αφεντικό της και πάντα επιδίωκε μια τέτοια θέση. Θεωρούσε ότι έτσι θα έχει καλύτερη μεταχείριση και καλύτερη ζωή. Ο Χρήστος πλέον είναι στο ψυχιατρείο και δεν ξέρουμε πότε και πώς θα γυρίσει στο αρχοντικό και τι καταστάσεις θα δρομολογήσει η επιστροφή του. Προσωπικά πιστεύω ότι θα αλλάξουν πολλά».

Θα γίνει αντιληπτή η σχέση της Δέσπως και του Γιωργίκη;

«Θεωρώ ότι δεν θα περάσει απαρατήρητη, αλλά τη δεδομένη στιγμή οι βασικοί ήρωες έχουν άλλα προβλήματα να λύσουν».

Δείτε επίσης: Το προξενιό της Ιουλίας: Η Φιλιώ κερατώνει τον Γρηγόρη - Το παιδί τους είναι του παράνομου εραστή της;

Είδαμε στα στιγμιότυπα μετά τον φόνο ότι η Δέσπω είναι έγκυος. Από ποιον;

«Αλλο ένα ερώτημα που έχει προκύψει. Το θέμα είναι ότι μια γυναίκα εκείνη την εποχή, μόνο εκτεθειμένη και ντροπιασμένη ήταν από τη στιγμή που έμενε έγκυος εκτός γάμου. Η κοινωνική κατακραυγή ήταν μεγάλη και η γυναίκα έμενε στιγματισμένη για πάντα».

Το Προξενιό της Ιουλίας: Ο Γιωργίκης αφήνει έγκυο την Δέσπω κι εκείνη τον δολοφονεί; - «Κανείς δεν είναι αθώος σε αυτή την υπόθεση»

Ποιο είναι το μερίδιο ευθύνης της Δέσπως σε ό,τι έχει συμβεί;

«Σίγουρα της αναλογεί ένα μερίδιο, αλλά δεν γνωρίζω σε ποιο βαθμό. Πάντως κανείς δεν είναι αθώος σε αυτή την υπόθεση».

Φαίνεται μετανιωμένη αλλά μάλλον είναι αργά γι’ αυτό.

«Θέλοντας και μη προκάλεσε την τύχη της και το πλήρωσε. Βλέπουμε τα λάθη της και την ώρα της θείας δίκης να πλησιάζει».

Εχει γραφεί το φινάλε της σειράς;

«Οχι, δεν έχει γραφτεί. Φανταζόμαστε κι εμείς ίντριγκες, δολοφόνους και κάθε φορά που παίρνω το σενάριο στα χέρια μου εκπλήσσομαι. Περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα για όλους τους ήρωες και πώς θα τους βρει το τέλος της σειράς».