Ψυχοκόρες (22/4): Αυτοκτονεί μπροστά στα μάτια του Κοσμά - Μαθαίνει για το όπιο που παίρνει η Νέλλα

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του ΑΝΤ1

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ψυχοκόρες (22/4): Αυτοκτονεί μπροστά στα μάτια του Κοσμά - Μαθαίνει για το όπιο που παίρνει η Νέλλα

Σοκ θα προκληθεί στο σημερινό 22/4 επεισόδιο της σειράς, Ψυχοκόρες. Μια αυτοκτονία θα φέρει τούμπα την ζωή του Κοσμά, ενώ από την άλλη οι 4 αδερφές προσπαθούν με νύχια και με δόντια να επιβιώσουν στις οικογένειες που ζουν ώστε στο τέλος να ζήσουν τις ζωές που έχουν ονειρευτεί.

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του ΑΝΤ1, Ψυχοκόρες

Επεισόδιο 16

Στο Εργατικό Κέντρο ξεσπούν ταραχές κατά την ομιλία της Μάγιας και ο Παύλος με τη Βασιλική, προσπαθώντας να σωθούν, έρχονται πολύ κοντά. Για την ακρίβεια, όσο ο κόσμος τρέχει να βγει έξω για να σωθεί, ο Παύλος απομονώνει τη Βασιλική σε μια γωνία του κτιρίου και για να την προστατεύσει, πέφτει πάνω της. Οταν εκείνη γυρίζει να τον κοιτάξει για να τον ευχαριστήσει, ο Παύλος της δίνει ένα μεγάλο φιλί και η ανταπόκρισή της είναι για εκείνον η μεγαλύτερη χαρά.

Η Μάγια χάνει από τα μάτια της τον άντρα της και την ψυχοκόρη τους και επιστρέφει στο σπίτι της, όπου την περιμένει ο Αρδίτης με κακές διαθέσεις. «Μάγια, ξεπερνάς τα όρια. Επρεπε να μου έχεις πει ότι έχεις ομιλία στο Εργατικό Κέντρο για να πάρω τα μέτρα μου και να σε προφυλάξω. Καταλαβαίνεις τι κακό μπορεί να είχε συμβεί;», της τονίζει, αλλά εκείνη του απαντάει πως δεν είναι πλέον μικρό κορίτσι για να του δίνει λογαριασμό πού θα πηγαίνει και τι θα κάνει, ειδικά όταν πρόκειται για την πολιτική της καριέρα. Ο Βαγγέλης γίνεται έξαλλος αλλά η μοναχοκόρη του καταφέρνει στο τέλος να τον τουμπάρει με τον τρόπο της.

Δείτε επίσης: Την κλείνει στο ψυχιατρείο - «Είναι για το καλό σου αγάπη μου»

Παύλος και Βασιλική επιστρέφουν με τη σειρά τους στο σπίτι αλλά φαίνεται σαν να μην τους περίμενε κανείς. Οι επόμενες μέρες θα κυλήσουν και για τους δύο όμορφα αφού με κάθε ευκαιρία θα βρίσκονται και θα απολαμβάνει ο ένας την αγκαλιά του άλλου.

Ο Σώτος φροντίζει το έγκαυμα της Δεσποινιώς και υπόσχεται στη Μαρίκα να βρει τη Βικτωρία. «Εγώ θα σε βοηθήσω, Μαρίκα, στηρίξου πάνω μου. Θα βρω το τηλέφωνό της και θα σου το δώσω. Μόνο θέλω να μη με αφήνεις έξω από τη ζωή σου. Ενδιαφέρομαι για σένα και την αδελφή σου», θα της πει και η Μαρίκα, ήρεμη πλέον, θα του αποκαλύψει την εξάρτηση της μητέρας του από το όπιο.

«Νομίζω, κύριε Σώτο, πως πρέπει να τη δει ένας ειδικός. Η μητέρα σας είναι εξαρτημένη και αυτός είναι ο λόγος που πολλές φορές μας φέρεται λίγο απότομα. Οσο πάει και χειροτερεύει». Το νεαρό αγόρι θα συγκλονιστεί και αρχικά θα μιλήσει με την Αρχοντούλα για να διασταυρώσει τα λόγια της κοπέλας. Οταν και η Αρχοντούλα του πει ότι ισχύει, θα μιλήσει με τον πατέρα του αλλά και τον γιατρό της μητέρας του. Ο Κοσμάς πάντως, που αρνείται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τη γυναίκα του, και για να μην τον ανησυχήσει, δεν θα του πει όλη την αλήθεια.

Δείτε επίσης το σούπερ αποκλειστικό: «Είναι γιος μου!» - Ο Σώτος είναι παιδί της Αρχοντούλας

Πίσω στο δωμάτιο της Μαρίκας και της Δεσποινιώς έχει ξεσπάσει μεγάλη ένταση αφού η τελευταία λέει στην αδελφή της πως ο Τάσος Μέρμηγκας την αγαπάει και πως σε λίγο διάστημα θα την πάρει από το σπίτι του Κοσμά Κοτρώτση. «Δεν μπορεί να σε έχει κάνει να τον πιστέψεις. Σκέψου καθαρά σε παρακαλώ... Αυτός ο άντρας δεν είναι για εσένα», θα της πει άθελά της και θα την πληγώσει. Η Μαρίκα θα προσπαθήσει να την κάνει να αισθανθεί καλύτερα και θα της υποσχεθεί πως θα την πάρει να φύγουν μακριά, όμως η Δεσποινιώ για πρώτη φορά θα προβάλλει αντίσταση στην αδελφή της αφού έχει αρχίσει και εκείνη να ερωτεύεται τον γοητευτικό άντρα που της υπόσχεται πως θα την κάνει βασίλισσα του σπιτιού και της καρδιάς του. Παράλληλα, προσπαθεί να την προστατεύσει και από τα ερωτικά δίχτυα του Κοσμά.

Στο σπίτι του Νάτση, τα πράγματα δείχνουν να κυλούν πιο ήρεμα, με τον Μέλιο να κάνει μια πρόταση στη Φρόσω που θα τη συγκινήσει. Θα της προτείνει να ανοίξουν το δικό τους σπιτικό στο χωριό εκείνης και η κοπέλα που δεν βλέπει την ώρα και τη στιγμή να φύγει από την οικογένεια που την εκμεταλλεύεται, συγκινείται από χαρά και δέχεται. Στο μεταξύ ο Ηλίας, που δεν έχει σταματήσει να την επισκέπτεται στο δωμάτιό της, αναρωτιέται γιατί ακόμα δεν έχει μείνει έγκυος. «Γυναίκα, σου το λέω και βάλτο καλά στο μυαλό σου. Αλλο έναν μήνα θα μείνει αυτή εδώ. Δεν θα την ταΐζουμε για πάντα. Τόσο καιρό και έγκυος δεν μένει... Μάλλον θα έχει πρόβλημα», θα πει στην Ευανθία που βλέπει πως τα περιθώρια για να γίνει μάνα στενεύουν.

Την ίδια ώρα, στο εργοστάσιο του Κοτρώτση, οι εργάτες ξεσηκώνονται και ένας εργάτης απειλεί με όπλο τον Κοσμά. Εκείνος θα προσπαθήσει να τον ηρεμήσει λέγοντάς του ότι μπορούν να κάνουν από την αρχή νέες διαπραγματεύσεις, όμως ο άντρας τελικά θα γυρίσει το όπλο στον δικό του κρόταφο, θα πατήσει τη σκανδάλη και θα αυτοκτονήσει μπροστά στα μάτια του αφεντικού του. Η συμπεριφορά του Κοσμά όταν γυρίσει στο σπίτι του δεν θα είναι η συνηθισμένη έπειτα από το σοκ που θα έχει υποστεί, ενώ όταν φωνάξει τη Μαρίκα στο γραφείο για να τον βοηθήσει, θα την παρενοχλήσει σεξουαλικά. Εκείνη όμως θα βρει τρόπο να του ξεφύγει.