Σασμός: «Μείνε μακριά από τον άντρα μου! Θα σε εκθέσω στο χωριό» - Η Αργυρώ κάνει σκουπίδι την Σάντρα

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σασμός: «Μείνε μακριά από τον άντρα μου! Θα σε εκθέσω στο χωριό» - Η Αργυρώ κάνει σκουπίδι την Σάντρα

Ολο το χωριό είναι ανήσυχο μετά τον θάνατο της Εύας όπως θα δούμε στα επόμενα επεισόδια του Σασμού, ωστόσο η οικογένεια της Καλλιόπης ανησυχεί όταν ο Αντώνης τούς πληροφορεί πως ο Χρήστος δεν έχει κλείσει καμία υπόθεση του παρελθόντος. Η Μαρίνα μαθαίνει πως ο Μαθιός σκότωσε τον Στεφανή και αναλαμβάνει δράση.

Τα νέα επεισόδια της σειράς του ALPHA, Σασμός

Μ. Δευτέρα 29/4 Επεισόδιο 116

Την είδηση του θανάτου της Εύας αρχικά μαθαίνει ο Χρήστος, ο οποίος και απογοητεύεται καθώς ήθελε να την ανακρίνει ο Γιώργος προσωπικά, πιστεύοντας πως έχει σχέση με τα ραβασάκια που κατά καιρούς λάμβανε η οικογένεια Σταματάκη. Το μακάβριο αυτό γεγονός θα αφήσει όλους με ανάμεικτα συναισθήματα και πολλά ερωτηματικά για το ποιος κρύβεται πίσω από τις απειλές. Ο μόνος ωστόσο που φαίνεται να πληγώνεται βαθιά είναι ο Παύλος, όμως ο παπάς και πάλι θα του δώσει την απάντηση που θέλει να ακούσει. «Παυλή, να σκέφτεσαι τουλάχιστον πως τώρα είναι με τον αδελφό της που λάτρευε. Ετσά ήθελε, ετσά έκανε».

Ταυτόχρονα, στο αστυνομικό τμήμα της Ανω Ποριάς αναρωτιούνται πώς προκλήθηκε ο θάνατός της. Ο Αντώνης πιστεύει ότι τη σκότωσαν, ενώ ο Γιώργος πως αυτοκτόνησε. Στην ίδια θεωρία καταλήγει πάντως και ο Γιακωβάκης, αφού στην τελευταία συνομιλία που είχε με την Εύα, του είχε ξεκαθαρίσει: «Αυτή είναι η τελευταία φορά που μιλάμε».

Ο καφές με τη Σάντρα δεν εξελίσσεται όπως περίμενε η Αργυρώ, που την ακούει να της μιλά για τον Σταύρο στα Γιάννενα. «Από πού κι ως πού γνωρίζεις εσύ τον Σταύρο και πώς μπορείς να μιλάς για τη σχέση μας;», θα τη ρωτήσει η Αργυρώ και η κόρη του Δημήτρη θα της εξηγήσει πως για ένα διάστημα ζούσε στο συγκεκριμένο μέρος και είχε τύχει να έρθει σε επαφή με τον Σταύρο, ο οποίος και της εξομολογήθηκε το κακό παρελθόν του με την Αργυρώ.

Δείτε επίσης σούπερ αποκλειστικό: «Θα γίνει ράκος» - Η τιμωρία της Σάντρας για όλα αυτά που έχει κάνει!

Η τελευταία θα πει χωρίς περιστροφές: «Δεν ξέρω τι έχεις στο μυαλό σου ή αν όλα αυτά που μου λες ισχύουν, αλλά ένα πράγμα θα σου πω μόνο. Κρατήσου μακριά από το σπίτι και τον άντρα μου, γιατί θα σε δώσω στον πατέρα σου και θα ειδοποιήσω τη μάνα σου. Θα σε εκθέσω σε όλο το χωριό. Δεν θα μπορείς να σταθείς πουθενά». Ο Αστέρης θα μάθει τη μισή αλήθεια, όμως η Βασιλική που θα μάθει όλη την κουβέντα τους, θα την επικροτήσει.

Ο Χρήστος κάνει έκπληξη στη Στέλλα, αλλά της λέει κάτι που την προβληματίζει πολύ. Η Καλλιόπη καταφέρνει να βρει τον Ρούσσο και να τον ευχαριστήσει για τα λεφτά που τους έστειλε. Η απάντησή του όμως, είναι κάπως διαφορετική από αυτή που περίμενε. «Τι πλάκα είναι αυτή που μου κάνεις, Ρούσσο μου; Και ποιος άλλος έχει τόσα λεφτά εκτός από εσένα για να τα στείλει στην οικογένεια του Σπύρου;», θα τον ρωτήσει και η απάντηση δεν θα της αρέσει καθόλου.

Την ίδια στιγμή, ο Μαθιός μιλάει με τη γιαγιά για τη δολοφονία του Στεφανή και αν η Εύα το είχε υποψιαστεί, όμως κάποιος που δεν θα έπρεπε τους ακούει…

Μ. Τρίτη 30/4 Επεισόδιο 117

Η Μαρίνα κλονίζεται που μαθαίνει ποιος ευθύνεται για τη δολοφονία του Πετρή της, αλλά δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της κουβέντα.

Στο μεταξύ, ο Χρήστος ανακρίνει τον Βαγγέλη προσπαθώντας να ολοκληρώσει την εικόνα γύρω από τον Μαθιό και τις σχέσεις του με την οικογένεια Φαρμάκη, ενώ η Στέλλα παραδέχεται επιτέλους στον πατέρα της τα συναισθήματά της για τον Χρήστο.

Ο Αντώνης ενημερώνει τους Σταματάκηδες για την απόφαση του εισαγγελέα να σκαλίσει ακόμη περισσότερο τις υποθέσεις του παρελθόντος, μέσα σε αυτές και εκείνη του Λάζαρου, και άπαντες φοβούνται πως ένας από όλους θα μπει άμεσα πίσω από της φυλακής τα σίδερα. Οσο η Καλλιόπη φοβάται πως ο Μαθιός δεν θα είναι «παρών» στη γέννηση της κόρης του, η Αργυρώ μιλά στον Αστέρη για την έκβαση που είχε ο καφές με τη Σάντρα. «Ολα είναι μια χαρά, αλλά εγώ με αυτή τη κοπέλα δεν θα γίνουμε ποτέ φίλες», θα του εξηγήσει. Και ενώ όλοι είναι χαμένοι στις σκέψεις τους, η Μαρίνα αντιμετωπίζει τη γιαγιά και τη φέρνει προ των ευθυνών της που ήξερε τον πραγματικό δολοφόνο του Στεφανή αλλά τον κάλυπτε.

Δείτε επίσης: Οι δύσκολες ώρες της γιαγιάς Ειρήνης στα χέρια της Σάντρας - Ο εφιάλτης μέσα στο ίδιο της το σπίτι

Ο Παύλος υποψιάζεται ότι τα λεφτά για τον θάνατο του Σπύρου τα έδωσε η Εύα πριν πεθάνει εκ μέρους των Σταματάκηδων και ο Αστέρης με τον Μαθιό σκέφτονται πως σε αυτή την περίπτωση δεν θα βοηθήσουν να φτιαχτεί το σπίτι του θείου τους.

Γιώργος και Θοδώρα έρχονται πιο κοντά, ενώ και η σχέση Χρήστου και Στέλλας δείχνει να ωριμάζει μέρα με τη μέρα. Την ίδια στιγμή, η Ντίνα πέφτει ξανά στην αγκαλιά του Βαγγέλη.

Μ. Τετάρτη 1/5 Επεισόδιο 118

Η Μαρίνα, μετά την αποκάλυψη πως ο Μαθιός σκότωσε τον Στεφανή, απασφαλίζει και είναι έτοιμη να τον καταδώσει, ενώ η σχέση της με την οικογένειά της φτάνει σε ρήξη.

Μπορεί ο καφετζής του χωριού μαθαίνοντας για τον θάνατο της Εύας να είναι ήρεμος γνωρίζοντας πως δεν θα πειράξει ξανά την κόρη του, ωστόσο αντιδρά όταν μαθαίνει πως αυτή θα ταφεί στο νεκροταφείο του χωριού. Πάει προσωπικά στον παπα-Μιχάλη και του ζητά να μη δεχτεί να ταφεί δίπλα στους δικούς του νεκρούς. «Ντροπή είναι να μπει στο ίδιο χώμα με αθώες ψυχές. Θάψαμε τον αδελφό της τον εγκληματία και δεν μίλησα. Εδώ όμως παραπάει, που πήγε να ξεπαστρέψει τη Θοδώρα μου. Το κορίτσι μου θα έτρωγε η κακούργα! Κι εσύ μου λες να συμφωνήσω;», τον ρωτά και ο παπάς τού ζητά να ηρεμήσει.