Η γη της ελιάς: Γίνονται βούκινο σε όλη τη Μάνη και χωρίζουν - «Κρίμα να της τα φοράει»

Οι εβδομαδιαίες (9-10/5) εξελίξεις της σειράς του MEGA

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Η γη της ελιάς: Γίνονται βούκινο σε όλη τη Μάνη και χωρίζουν - «Κρίμα να της τα φοράει»

Στα νέα επεισόδια της σειράς του MEGA, Η γη της ελιάς, η Ασπασία τελικά θορυβείται από την είδηση ότι ο Δημοσθένης παντρεύεται και αποφασίζει να γυρίσει, ενώ αντίθετα, η Αφροδίτη επιμένει να χωρίσει με τον Χρήστο, γεγονός που ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Οι εβδομαδιαίες (9-10/5) εξελίεξεις της σειράς του MEGA, Η γη της ελιάς

Πέμπτη 9/5 Επεισόδιο 154

Βλέποντας η Ειρήνη ότι ο Δημοσθένης είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε γάμο με την Ελένη, αρχίζει να πιέζει την Ασπασία να γυρίσει: «Ασε τους εγωισμούς και γύρνα σπίτι πριν να είναι αργά. Σου το είπα ότι ο μπαμπάς έχει αποφασίσει να προχωρήσει τη ζωή του με την Ελένη. Γύρνα πριν το μετανιώσεις και χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο», της τονίζει. Την ίδια ώρα, η Αρετή υποφέρει κλεισμένη στη φυλακή και, το κυριότερο, νιώθει πως την έχουν ξεχάσει όλοι και από την ένταση λιποθυμάει μέσα στο κελί της.

Στο μεταξύ, η Ισμήνη τελικά βρίσκει να πουλήσει την επιχείρησή της και αρχίζει να κάνει όνειρα για το τι θα κάνει στο μέλλον. Μάλιστα αρχίζει να οραματίζεται το νέο κέντρο αισθητικής που θέλει να φτιάξει και αισθάνεται πολύ όμορφα γι’ αυτό. Παράλληλα, η Φιλιώ δέχεται να μετακομίσει ο Τζον στο σπίτι τους: «Φυσικά και θέλω να μείνει εδώ μαζί μας, εξάλλου περνάω πολύ καλά μαζί του», λέει στην Αθηνά, η οποία την ακούει με απίστευτη χαρά. Στο μεταξύ, η Αμαλία εμφανίζεται ξανά στο ελαιοτριβείο, προκαλώντας έντονη ανησυχία στον Μάνο για το πώς θα εξελιχθεί πάλι αυτό, καθώς πλέον τον κρατάει στο χέρι.

Δείτε επίσης: Ο Κουράκος προχωρά στην σύλληψη της χρονιάς - Της περνάνε χειροπέδες για την δολοφονία του άντρα της

Την ίδια ώρα, ο Στάθης θέλοντας να απομακρύνει την Αριάδνη από τον Χρήστο, τη φέρνει σε επαφή με έναν φίλο του ξενοδόχο για να πιάσει δουλειά στην επιχείρησή του, αλλά εκείνη αρνείται να αλλάξει δουλειά: «Γιατί το κάνεις αυτό; Σου έχω πει ότι δεν πρόκειται να φύγω από την ταβέρνα. Τη δουλειά μου την αγαπάω και δεν την μπλέκω στα προσωπικά μου», του εξηγεί.

Παράλληλα, όλοι προσπαθούν να κοπάσουν την καταιγίδα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Χρήστο, με πρώτη και καλύτερη την Ισμήνη, που προσπαθεί να πείσει την Αφροδίτη ότι κάνει λάθος. «Αφροδίτη μου, σου το λέω εγώ, δεν συμβαίνει τίποτα ανάμεσα στον Χρήστο και την Αριάδνη. Ιδέα σου είναι. Πώς μπορείς να καταλάβεις κάτι τόσο σοβαρό, από ένα βλέμμα; Εχεις κάνει λάθος», υποστηρίζει, αλλά η Αφροδίτη δεν πείθεται και συνεχίζει να έχει αμφιβολίες ζητώντας από τον Χρήστο να χωρίσουν: «Ξέρω ότι μ’ αγαπάς, αλλά δυστυχώς δεν μου φτάνει αυτό. Θέλω ο άντρας μου να με γουστάρει, να είναι ερωτευμένος μαζί μου. Κι εσύ δεν είσαι. Καλύτερα να χωρίσουμε», του λέει.

Παρασκευή 10/5 Επεισόδιο 155

Ο Χρήστος προσπαθεί να αλλάξει γνώμη στην Αφροδίτη, αλλά δεν τα καταφέρνει. Εκείνη είναι σίγουρη ότι ο άντρας της και η Αριάδνη είναι τρελά ερωτευμένοι και είναι αποφασισμένη να μη μείνει σ’ αυτόν τον γάμο και να μην αφήσει τον εαυτό της να πληγωθεί ξανά. Ετσι η ατμόσφαιρα ανάμεσα στο ζευγάρι είναι πολύ τεταμένη. Στο μεταξύ, η ψυχολογία του Μάνου όλο και χειροτερεύει και ο Ισίδωρος βλέποντας ότι πάει από το κακό στο χειρότερο, αποφασίζει να κάνει κάτι γι’ αυτό: «Μάνο, δεν πάει άλλο. Τα νεύρα σου από την κούραση σε έχουν τσακίσει. Κάνε μου τη χάρη και πάρε μια άδεια, έστω τρεις μέρες, να φύγεις και να πας να ξεκουραστείς, το έχεις ανάγκη», του επισημαίνει.

Ο Μάνος το δέχεται και αποφασίζουν με τη Μαρίνα να πάνε στην Κύπρο για να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί. Την ίδια στιγμή, η Χρυσούλα διαδίδει σε όλη την Αρεόπολη πως κάτι τρέχει ανάμεσα στην Αριάδνη και τον Χρήστο: «Εμένα δεν μου ξεφεύγουν αυτά. Εχω μάτια και βλέπω. Αυτοί οι δύο τα έχουν ψήσει και μάλιστα καιρό τώρα. Κρίμα για την καημένη τη γιατρίνα που είναι χρυσό κορίτσι, να της τα φοράει», λέει από εδώ κι από εκεί, με αποτέλεσμα όλα αυτά να φτάσουν και στα αυτιά του Λυκούργου, οποίος καλεί τον Χρήστο στο σπίτι και του τα ψέλνει από την καλή κι από την ανάποδη.

Δείτε επίσης: Σούπερ αποκλειστικό - Ο Δημοσθένης παντρεύει με το ζόρι Παρασκευά και Ειρήνη

Ο Τζον τελικά μετακομίζει επίσημα στο σπίτι της Αθηνάς και η Φιλιώ του επιφυλάσσει μια πολύ θερμή υποδοχή. Την ίδια στιγμή, προχωράει και στην αγορά του ελαιώνα και πλέον είναι έτοιμος για να ξεκινήσει και επίσημα την επαγγελματική του πορεία ως ελαιοπαραγωγός. Μάλιστα μόλις τελειώνει με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, πηγαίνει και παίρνει την Αθηνά αλλά και τη Φιλιώ για να ξεκινήσουν τις προετοιμασίες για τον γάμο. «Λοιπόν, λέω να ξεκινήσουμε να πάμε να δούμε από κοντά το κτήμα όπου θα γίνει το γλέντι του γάμου. Τι λέτε;», τους προτείνει και η Αθηνά με την Φιλιώ δείχνουν τρισευτυχισμένες. Την ίδια ώρα, το κουδούνι του Δημοσθένη χτυπάει και μόλις ανοίγει, μια μεγάλη έκπληξη τον περιμένει. Η Ασπασία είναι στην πόρτα. Τον κοιτάζεις βαθιά στα μάτια γεμάτη συγκίνηση και του λέει: «Γύρισα»! Ο Δημοσθένης την αγκαλιάζει και δακρύζει από χαρά…