Ψυχοκόρες: Ένας γάμος κι ένα πτώμα - Αυτό είναι το τελευταίο επεισόδιο της σειράς!

Μια αδερφή πεθαίνει, μια παντρεύεται, μια μένει μόνη της και μια φεύγει για πάντα χωρίς να κοιτάξει πίσω της...

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Ψυχοκόρες: Ένας γάμος κι ένα πτώμα - Αυτό είναι το τελευταίο επεισόδιο της σειράς!

Ο ΑΝΤ1+ και κατ επέκταση ο ΑΝΤ1, έκαναν και φέτος το θαύμα τους. Κατάφεραν να αγγίξουν ξανά ένα πρωτότυπο θέμα που η χώρα συνήθιζε να κρύβει κάτω από το «χαλάκι» και μάλιστα να κάνουν μεγάλη επιτυχία με αυτό. Οι «Ψυχοκόρες» θα μείνουν για πάντα στις καρδιές μας και το TV24 παρουσιάζει αποκλειστικά το μεγάλο φινάλε της σειράς.

Η Μαρίκα, η Δεσποινιώ, η Βασιλική και η Φρόσω είναι οι αδελφές Πολύζου. Τέσσερα κορίτσια που η μοίρα χώρισε αλλά η αγάπη που είχαν μέσα στην καρδιά η μία για την άλλη, κατάφερε να τις κρατήσει ζωντανές. Οι διαδρομές τους διαφορετικές αλλά άξιες λόγου δίπλα σε ανθρώπους του τις αγάπησαν και σε άλλους που τις εκμεταλλεύτηκαν. Πόνεσαν, έκλαψαν, γέλασαν αλλά πάνω από όλα έζησαν. Δεν βγήκαν όλες νικήτριες αλλά προσπάθησαν. Στο τελευταίο επεισόδιο, η ζωή τους, πάνω στην στιγμή που θα έχουν ενωθεί ξανά, ανατρέπεται με τον χειρότερο τρόπο.

Κυρίες και κύριοι, αυτό είναι το συγκλονιστικό τέλος των αδελφών Πολύζου στις Ψυχοκόρες και των ανθρώπων που στάθηκαν στο πλευρό τους με κάθε τίμημα...

Η Μαρίκα παντρεύεται τον Σώτο

Ψυχοκόρες Μαρίκα

Δείτε επίσης: Ψυχοκόρες: «Βγάλτε με από εδώ, βοήθεια, φοβάμαι!» - Την κλείνουν σε σιδερένιο κλουβί με σκορπιούς

Η μεγαλύτερη από τις αδελφές έχοντας φύγει πλέον από το σπίτι της οικογένειας Κοτρώτση και έχοντας χωρίσει από τον Σώτο, ετοιμάζεται να παντρευτεί ένα διπλωμάτη και μάλιστα να φύγει μαζί του στην Αμερική. Ούτε για μια στιγμή δεν θέλει να γυρίσει να κοιτάξει πίσω της ή να μπει στη διαδικασία να ψάξει ξανά τις αδελφές της. Θέλει απλά να κοιτάξει μπροστά. Μέχρι που η Μαργαρίτα, την ενημερώνει πως η Δεσποινιώ, έχει επιστρέψει στο σπίτι που δούλευαν μαζί ως ψυχοκόρες και την ψάχνει. Χωρίς να το σκεφτεί λεπτό τρέχει να την συναντήσει και η ένωση των δυο κοριτσιών φέρνει σε όλους μεγάλη χαρά και κυρίως στον Σώτο που βλέπει την Μαρίκα μετά από καιρό. Εκείνος, όσο και αν προσπαθεί να τη μεταπείσει να μην το κάνει λέγοντας της μάλιστα ότι την αγαπάει ακόμα, η Μαρίκα μένει ανεπηρέαστη και του τονίζει πως είναι αργά για αυτούς τους δυο. Ομως, τη μεγαλύτερη έκπληξη η κοπέλα θα τη δοκιμάσει από τον άνδρα που ήθελε να παντρευτεί για να την πάρει μακριά.

Οντας πολύ μεγαλύτερος εκείνος σε ηλικία τής ανακοινώνει πως δεν θέλει να της καταστρέψει τη ζωή και την αφήνει ελεύθερη, βάζοντας της ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στην τράπεζα. Η Μαρίκα πηγαίνει στο γραφείο του Σώτου και φιλιούνται. Στη συνέχεια, το ζευγάρι παντρεύεται και μετακομίζει στο χωριό της Μαρίκας, εκεί που όπου ξεκίνησαν όλα και φτιάχνουν μαζί μια υπέροχη ζωή...

Η Φρόσω νεκρή

Ψυχοκόρες Φρόσω

Η Φρόσω λίγο πριν το φινάλε κινδυνεύει από τον διοικητή της Τρίπολης, ο οποίος την έχει βάλει στο μάτι να την εκδικηθεί για κάποια αρχαία που βρίσκει εκείνη και που ο ίδιος θέλει να αποκτήσει πάση θυσία. Για να την τιμωρήσει απειλεί ότι θα σκοτώσει τον γιο της, και εκείνη φτάνει στο σημείο να τον πυροβολήσει θανάσιμα για να προστατεύσει τον Ασημάκη. Αμέσως το σκάει αφήνοντας το μωρό στην Ευανθία, η οποία χάνει τα ίχνη της. Η Φρόσω που ξέρει τη διεύθυνση του σπιτιού που έχει αγοράσει η τελευταία στην Αθήνα, πηγαίνει εκεί και παρουσιάζεται ως Ευανθία Νάτση. Ούτε για μια στιγμή δεν μπορεί να φανταστεί πως πίσω από την πόρτα που θα χτυπήσει, θα εμφανιστούν οι αδελφές της, καθώς η Νάτση είχε αγοράσει το σπίτι πάνω από αυτό της οικογένειας Κοτρώτση.

Τα κορίτσια ενώνονται ξανά και μετά από ώρες συζητήσεων συνειδητοποιούν πως πηγή όλων των κακών που αντιμετώπισαν είναι η Βικτωρία Μαρόγλου. Ωστόσο, η Φρόσω που καταζητείται από τις αρχές για τη δολοφονία του διοικητή, είναι εκείνη που ζητά εκδίκηση και πηγαίνει να συναντήσει την Βικτωρία σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση. Η κοπέλα βγάζει όπλο και το τείνει προς την πλευρά της, όμως το ίδιο κάνει και η σατανική γυναίκα. Ταυτόχρονα και οι δύο πυροβολούν και πετυχαίνουν η μία την άλλη θανάσιμα! Η Φρόσω νεκρή επιστρέφει και πάλι στην αγκαλιά του Μέλιου που της λέει ότι άργησε...

Η Βασιλική πηγαίνει για σπουδές στην Ιταλία

Ψυχοκόρες Βασιλική

Η Βασιλική μετά τη δολοφονία του Βαγγέλη Αρδίτη, κατηγορείται ως ένοχη και την στέλνουν στην εξορία. Πυροβολούν την Βασιλική στην εξορία αλλά η σφαίρα πετυχαίνει την φίλη της Πελαγία. Αυτό όμως δεν το γνωρίζει κανείς εκτός από την Χριστίνα, την επόπτη της περιοχής. Η γυναίκα, θέλοντας να την σώσει, δηλώνει και επίσημα τον θάνατο της κοπέλας ενώ την ίδια στιγμή, της δίνει την ταυτότητα της Πελαγίας για να πορευτεί, επιστρέφοντας πίσω.

Η Βασιλική επιστρέφοντας στην Αθήνα, πηγαίνει στο σπίτι του Βαγγέλη Αρδίτη και ο Παύλος της ανοίγει την πόρτα. Ο άνδρας κλονίζεται που τη βλέπει μπροστά του καθώς λίγες ημέρες πριν είχε πληροφορηθεί τον θάνατό της. Στη συνέχεια οι δυο τους κάνουν μια ξεκάθαρη κουβέντα για τη σχέση τους και το μωρό, που εκείνη κουβαλούσε για ένα διάστημα στα σπλάχνα της. Αυτό που η Βασιλική δεν ξέρει είναι ότι ο Παύλος έχει συμπληρώσει για εκείνη αίτηση για σπουδές στη νομική Σχολή της Ιταλίας. Ετσι, όταν της τηλεφωνούν για να της ανακοινώσουν πως η αίτησή της έχει γίνει δεκτή, σοκάρεται ευχάριστα. Ευχαριστεί τον Παύλο από τα βάθη της καρδιάς της και το τελευταίο τους φιλί επισφραγίζει το πόσο πολύ αγάπησε ο ένας τον άλλον.

Η Δεσποινιώ μένει με την Αρχοντούλα

Ψυχοκόρες Δεσποινιώ

Μια μεγάλη έκπληξη επιφυλάσσει η ζωή και στην Δεσποινιώ, η οποία ενώ δουλεύει στην Τρούμπα για να ξεπληρώσει το χρέος που έχει στην Βικτωρία Μαρόγλου έρχεται σε επαφή με έναν νεαρό που θέλει να αγοράσει από εκείνη μόνο λίγα λεπτά έρωτα. Καθώς όμως την βλέπει καταβεβλημένη, δεν επιθυμεί να συνευρεθεί ερωτικά μαζί της. Ετσι, οι δυο νέοι μιλάνε και συνειδητοποιούν πως έχουν κοινά βιώματα. Οταν τελικά η Δεσποινιώ καταλαβαίνει πως το αγόρι που έχει απέναντι της, είναι ο χαμένος τους αδελφός που έλειπε πολλά χρόνια στον πόλεμο, κλονίζεται. Εκείνος εξαγριωμένος, την παίρνει από τον οίκο ανοχής, και την πηγαίνει σε γιατρό, ο οποίος τυχαίνει να είναι ο Σώτος Κοτρώτσης.

Εκείνος της υπόσχεται πως θα την κάνει καλά, ενώ όταν μαθαίνει το που βρίσκεται η Μαρίκα θέλει να πάει να δει την αδελφή της. Ετσι ο Σώτος την πηγαίνει στο σπίτι του, όπου βλέπει και αγκαλιάζει ξανά την αδελφή της. Το σμίξιμο των τεσσάρων αδελφών τής φέρνει απερίγραπτη χαρά. Η κοπέλα θα μείνει στο σπίτι της οικογένειας Κοτρώτση μαζί με την Αρχοντούλα και οι δυο τους θα φτιάξουν σχολή εκπαίδευσης κοριτσιών. Η κοπέλα, απαλλαγμένη πλέον από όλα εκείνα που την βασάνισαν θα είναι πιο ευτυχισμένη από ποτέ...

Οι ήρωες που τις πλαισίωσαν...

Ευανθία Νάτση

Ευανθία Ψυχοκόρες

Η γυναίκα του Ηλία, μένει για πάντα στην Τρίπολη με τα δυο της παιδιά. Τον Ασημάκη που γέννησε η Φρόσω και τον Γιώργο, τον άλλο γιο του Νάτση, που γεννήθηκε με πρόβλημα στην καρδιά. Η πρόθεση της να φύγει από την επαρχία και να ζήσουν οι τρεις τους στην Αθήνα δεν γίνεται ποτέ πραγματικότητα. Τέλος, την περιουσία του Νάτση, την μοιράζει στους Στράτο και Οδυσσέα, τους γαμπρούς του άνδρα της.

Παύλος Στρατής

Ψυχοκόρες Παύλος Στρατής

Χωρίζει με τη Μάγια αφού μάλιστα εκείνη καταλαβαίνει το πόσο ερωτευμένος είναι με την Βασιλική. Μένει σε ένα μικρότερο σπίτι και κύριο μέλημα του είναι να σπουδάσει η Βασιλική, την οποία και βοηθάει χωρίς εκείνη να το γνωρίζει. Λίγο καιρό αργότερα, θα ξεκινήσει να εκδίδει τη δική του εφημερίδα.

Μάγια Αρδίτη

Μάγια Ψυχοκόρες

Αποχωρεί από την πολιτική σκηνή της χώρας, πουλάει το σπίτι του πατέρα της, μάλιστα ένα μέρος του ποσού δίνει στον πρώην άνδρα της, Παύλο, και πηγαίνει να ζήσει σε μια φτωχική συνοικία για να βοηθήσει έμπρακτα το έργο της εργατικής τάξης. Οταν συναντήσει για τελευταία φορά τη Βασιλική, θα της χαρίσει τη ζακέτα της, για να τη θυμάται, στην τσέπη της οποίας έχει βάλει χρήματα αλλά και ένα χαρτί με μια διεύθυνση. Θα είναι η διεύθυνση της οικογένειας Κοτρώτση, εκεί που όπου έζησαν οι αδελφές της.

Νέλλα και Κοσμάς Κοτρώτσης

Νέλλα και Κοσμάς Ψυχοκόρες ΑΝΤ1

Οταν η Νέλλα καταλαβαίνει ότι ο Κοσμάς, ετοιμάζεται να την εγκαταλείψει για πάντα, αποφασίζει να «φύγει» μαζί του. Κόβει τα φρένα του αυτοκινήτου του και οι δυο τους ξεκινούν μια διαδρομή χωρίς τέλος. Το αυτοκίνητο τους πέφτει στη θάλασσα και μόνο το όχημα του ζευγαριού θα βρεθεί. Τα πτώματά τους δεν θα βρεθούν ποτέ και κάποιοι ίσως και να σκεφτούν ότι μπορεί και να το έσκασαν.

Δείτε επίσης: Ψυχοκόρες: Νέλλα και Κοσμάς αυτοκτονούν - Αυτό είναι το τραγικό τους φινάλε στη σειρά!

Αρχοντούλα

Ψυχοκόρες Αρχοντούλα

Ταράζεται όταν η Νέλλα της λέει πως θα φύγουν για ένα διάστημα από το σπίτι με τον Κοσμά, ωστόσο, δεν ρωτάει περισσότερες πληροφορίες. Οταν κάτω από κρεβάτι της βρίσκει την επόμενη μέρα ένα ξύλινο μπαούλο με τα κοσμήματα της Νέλλας και μια διαθήκη όπου της αφήνει το αρχοντικό σπίτι, καταλαβαίνει πως δεν πρόκειται να δει ποτέ ξανά τα αφεντικά της. Τη μεγαλύτερη χαρά ωστόσο θα της δώσει ο Σώτος, ο οποίος και θα την αποκαλέσει «μαμά», λίγο πριν εκείνος φύγει με τη Μαρίκα.