Σασμός (28/5): «Θάνατος στους Σταματάκηδες» - Οι Μουντάκηδες βγαίνουν στο δρόμο και απειλούν τη ζωή του Μαθιού

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σασμός (28/5): «Θάνατος στους Σταματάκηδες» - Οι Μουντάκηδες βγαίνουν στο δρόμο και απειλούν τη ζωή του Μαθιού

Απόψε 28/5 στον Σασμό, θα δούμε τους Μουντάκηδες να ζητούν εκδίκηση για την δολοφονία του Λάζαρου, μετά την σύλληψη της Βασιλικής. Κανείς δεν είμαι έτοιμος για το αίμα που θα χυθεί.... Η Καλλιόπη μάλιστα, προειδοποιεί τον Χρήστο Γιακωβάκη για τη νέα βεντέτα που εκείνος ξεκίνησε...

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Σασμός

Επεισόδιο 130

Η Βασιλική είναι στον ανακριτή και ο Μαθιός δεν μπορεί να ηρεμήσει. Η στιγμή που η γυναίκα της ζωής του συνελήφθη τριγυρίζει στο μυαλό του, όμως το χειρότερο για εκείνον είναι ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι για να τη βοηθήσει ουσιαστικά. «Χίλιες φορές να ήμουν εγώ στη θέση της. Αν πάθει κάτι εκείνη και το παιδί, θα το πληρώσουν όλοι. Αδικα είναι εκεί μέσα η γυναίκα μου και θα αποδειχτεί σύντομα αυτό», θα πει στον Μύρωνα αγανακτισμένος, όταν εκείνος του ανακοινώσει πως ο εισαγγελέας έχει δώσει ρητή εντολή να τη βλέπει για ελάχιστα λεπτά κάθε μέρα και μόνο τις πρωινές ώρες.

Ολοι αγωνιούν για την τύχη της, ενώ στο αστυνομικό τμήμα δεν μπορούν να πιστέψουν πως το συγκεκριμένο άτομο κατηγορείται για τον φόνο του Λάζαρου. Ετσι, κάνουν κι εκείνοι μια προσπάθεια να μιλήσουν στον εισαγγελέα, που όμως δεν ακούει κουβέντα.

Και ενώ συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, ο διοικητής της Ανω Ποριάς συνεχίζει να κάνει διακοπές με τη Μαρίνα. Οταν όμως ανοίξει το κινητό και δει τις κλήσεις και τα μηνύματα από τον Γιώργο, θα καταλάβει πως η επιστροφή στο χωριό είναι πλέον μονόδρομος. «Συνελήφθη η Βασιλική για τον φόνο του Λάζαρου; Από πού κι ως πού, Αντώνη μου; Εκείνη σκότωσε τον ξάδελφό μου;», θα τον ρωτήσει η Μαρίνα και ο Αντώνης που θέλει στο εξής να είναι απόλυτα ξεκάθαρος μαζί της, θα της αποκαλύψει τα πάντα.

Μεταξύ αυτών θα της πει και πως την πρώτη φορά που η οικογένεια Σταματάκη πέρασε από τεστ DNA, εκείνη, λόγω εγκυμοσύνης, την εξαίρεσε. Η Μαρίνα δεν θα χαρεί για την απόφαση που πήρε ο άντρας της εκείνη τη δεδομένη στιγμή, όμως θα του πει πως θα είναι στο πλευρό του ό,τι κι αν συμβεί.

Δείτε επίσης αποκλειστικό: Οι Μουντάκηδες απειλούν το παιδί Αργυρώς & Αστέρη - Το ανατριχιαστικό δώρο που του στέλνουν

Στο μεταξύ, το κλίμα μεταξύ Στέλλας και Χρήστου είναι τεταμένο και μάλιστα εκείνος δεν διστάζει να την κατηγορήσει για την ηθική που δείχνει απέναντι στην πελάτισσά της. Ο Στέλλα θα φύγει χτυπώντας με δύναμη την πόρτα πίσω της, αφήνοντας τον εισαγγελέα νευριασμένο, κυρίως από τον τρόπο που της φέρθηκε. Το επόμενο πρωί όμως θα εμφανιστεί στην πόρτα της, θα ζητήσει συγγνώμη για τον τρόπο του και οι δυο τους θα αποφασίσουν να ξεχωρίζουν στο εξής την επαγγελματική από την προσωπική τους σχέση.

Παράλληλα, ο Παύλος και η Καλλιόπη πέφτουν επάνω στον Τηλέμαχο σε μια προσπάθεια να τον πείσουν να μη στραφεί ενάντια στη Βασιλική για τον θάνατο του Λάζαρου και να συγκρατήσει την οικογένειά Μουντάκη από πράξεις αντεκδίκησης. «Ησουν μπροστά άλλωστε και είδες ότι ο Λάζαρος το ξεκίνησε. Φέρθηκε άνανδρα και πυροβόλησε πισώπλατα τον Νικηφόρο. Θα μπορούσε απλά να του είχε πάρει το όπλο», θα του πει αρχικά ο Παύλος και ο άντρας θα δείξει να συμφωνεί με τον θείο του αφού μάλιστα έχει αποφασίσει από τη στιγμή που έφυγε ο Αντρέας από το χωριό, να μη δημιουργεί προβλήματα.

Δείτε επίσης: Ο πιο "βαρύς" θάνατος - Αφήνει την τελευταία της πνοή λίγο πριν το μεγάλο φινάλε

Ομως ο Μανούσος που θα τον επισκεφθεί λίγο αργότερα, θα του αλλάξει γνώμη. «Δεν ήσουν απλά φίλος του Λάζαρου. Ησουν οικογένειά του και ξέρω πως το άδικο δεν το θέλεις. Πρέπει να απαντήσουμε σε αυτό, Τηλέμαχε, για να ησυχάσει η ψυχή του Λάζαρου», θα του πει και στη συνέχεια θα του εξηγήσει πως το χτύπημα θα γίνει σε βάθος χρόνου και ενώ δεν θα το περιμένει κανείς. «Δεν χτυπάμε γυναίκες, Μανούσο. Ειδικά εσύ θα έπρεπε να το ξέρεις αυτό», θα του πει ο Τηλέμαχος και αυτός θα του απαντήσει πως το χτύπημα θα γίνει στον Μαθιό.