Σασμός: Στο μαιευτήριο η Βασιλική μετά από επιπλοκές στην εγκυμοσύνη της - Φτάνει το τέλος του Μαθιού

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ALPHA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σασμός: Στο μαιευτήριο η Βασιλική μετά από επιπλοκές στην εγκυμοσύνη της - Φτάνει το τέλος του Μαθιού

Στα νέα επεισόδια του Σασμού, η πιο όμορφη είδηση στην οικογένεια των Σταματάκηδων σηματοδοτεί την είσοδο του Μαθιού στη φυλακή. Η παρουσία του Αντρέα Βρουλάκη δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα και όλοι ψάχνουν τρόπο για να σωθούν...

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ALPHA, Σασμός

Δευτέρα 24/6 Επεισόδιο 145

Ο Παύλος έρχεται σε σύγκρουση με τον Τηλέμαχο για την επιστροφή του Ρούσσου, την ώρα που εκείνος μαθαίνει μία-μία τις σκληρές αλήθειες της οικογένειάς του και προσπαθεί να ανασυνθέσει το παρόν μέσα από το παρελθόν του. Η άφιξη του Αντρέα στην Ελλάδα θορυβεί τους πάντες, που καταλαβαίνουν ότι οι σκοποί του αφορούν τον πατέρα του και δεν είναι καλοί. «Ούτε θέλω να σκεφτώ τι θα συμβεί στην Ανω Ποριά όταν πατέρας και γιος συναντηθούν. Εχουν πολλά να πουν και οι αλήθειες που θα ανταλλάξουν θα είναι σκληρές», λέει η Μαρίνα στον Αντώνη κι εκείνος της εξηγεί πως θα κάνει τα πάντα για να μη διαταραχθεί η ηρεμία του χωριού τους.

Την ίδια ώρα, Γιάννος και Μανούσος αποφασίζουν να λουφάξουν έως ότου περάσει η μπόρα και να σχεδιάσουν έτσι με την ησυχία τους το επόμενο χτύπημα, το οποίο θα έχει στόχο τον Μαθιό. Δεν ξέρουν όμως πως το σκίτσο της Βασιλικής βοηθά τους αστυνομικούς να αναγνωρίσουν ένα μέλος της ομάδας τους, τον Μηνά, ο οποίος μπορεί να τους οδηγήσει στους ιθύνοντες νόες των χτυπημάτων εναντίον των Σταματάκηδων.

Ο Χρήστος και η Στέλλα κάνουν σχέδια για το μέλλον τους, την ώρα που η παράδοση του Μαθιού για τον φόνο του Στεφανή πλησιάζει. Η Βασιλική κάνει μια πρόταση στην Καλλιόπη που θα τη θορυβήσει, ενώ μια ερωτική επανασύνδεση θα ξυπνήσει στον Βαγγέλη και την Ντίνα τα αισθήματα που τρέφουν εδώ και καιρό ο ένας για τον άλλο. «Γιατί δεν μπορείς να νιώσεις όπως εγώ; Είμαι ερωτευμένη μαζί σου, Βαγγέλη. Δεν μπορώ άλλο να με αντιμετωπίζεις φιλικά», του εξηγεί κι εκείνος απαντά με ειλικρίνεια: «Δεν είμαι εγώ για τέτοια. Από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε το ήξερες».

Δείτε επίσης: Η μοίρα θα τους παίξει ένα σκληρό παιχνίδι - Το φινάλε Αργυρώς και Αστέρη στο τελευταίο επεισόδιο

Τρίτη 25/6 Επεισόδιο 146.

Η σύλληψη του Μηνά φέρνει ανακούφιση αλλά και ελπίδα ότι αν ανοίξει το στόμα του, θα τους οδηγήσει στους Μουντάκηδες. Αντώνης, Μύρος και Ντίνα τον παρακαλούν να μιλήσει για να πέσει στα «μαλακά», αλλά εκείνος τους ζητάει συνέχεια τον δικηγόρο του.

Σχετικές σκέψεις πάντως κάνει και ο Ρούσσος. Δεν θέλει να πιστέψει πως ο ανιψιός του σκότωσε τον Στεφανή, όμως όλα τα στοιχεία οδηγούν σε αυτόν. Ωστόσο, Βασιλική και Παύλος λένε στον Μαθιό πως αν θέλει να βάλει γερά θεμέλια στη σχέση του με τον Ρούσσο θα πρέπει να του πει την αλήθεια. «Ετσι κι αλλιώς, Μαθιό μου, θα το μάθει. Καλύτερα αυτό να γίνει από εσένα, μη νιώσει πως τον πρόδωσες», τον παροτρύνει η γυναίκα του. Ο Αστέρης πάντως και η Καλλιόπη είναι αρνητικοί σε αυτή τη κίνηση και προσπαθούν να τον σταματήσουν.

Τετάρτη 26/6 Επεισόδιο 147

Η ώρα της συνάντησης του Αντρέα με τον Ρούσσο έφτασε. Οι δύο άντρες έρχονται αντιμέτωποι και το μόνο που τους χωρίζει είναι η κάννη ενός όπλου. Η κουβέντα τους δεν οδηγείται πουθενά και ο Αντρέας αποφασίζει να μη συνεχίσει την κουβέντα με τον πατέρα του, από φόβο πως αυτά που θα ακούσει μπορεί να τον οδηγήσουν στο πάτημα της σκανδάλης. Ο Αντώνης που έχει μάθει για τη συνάντηση των δύο αντρών, σπεύδει στην Ανω Ποριά, αλλά ο χρόνος δεν είναι με το μέρος του.

Και ενώ όλοι φοβούνται για την εν λόγω συνάντηση, η Βασιλική ύστερα από επιπλοκές πηγαίνει στο μαιευτήριο και φέρνει στον κόσμο το κοριτσάκι της, κάνοντας ευτυχισμένο τον Μαθιό και όλη την οικογένεια. «Αφησέ με να την κοιτάξω όσο περισσότερο μπορώ. Μου φαίνεται αβάσταχτο το ότι σε λίγο πρέπει να αποχωριστώ και τις δυο σας», τονίζει ο Μαθιός. Στο μεταξύ, ο Αντρέας επικοινωνεί με τον Τηλέμαχο, απαιτώντας να μάθει ποιος πρόδωσε την επιστροφή του στην Ανω Ποριά.

Δείτε επίσης αποκλειστικό: «Τέλος το αίμα!» - Η Καλλιόπη κάνει σασμό πάνω από τον τάφο του Μαθιού

Πέμπτη 27/6 Επεισόδιο 148.

Η Θοδώρα διηγείται στον Γιώργο την επίσκεψη της Αργυρώς και τη θέλησή της να βάλει νερό στο κρασί της, αλλά δεν είναι σίγουρη πως οι προθέσεις της είναι όντως καλές. Η Βασιλική ανυπομονεί να κρατήσει το μωράκι της στην αγκαλιά της, ένα ξαφνικό πρόβλημα, ωστόσο, θα την απομακρύνει από κοντά της και θα προσθέσει στον νου της ένα επιπλέον βάρος. Ομως, οι μέρες περνάνε και η μεγάλη μέρα της παράδοσης του Μαθιού έχει φτάσει.

Κανείς από την οικογένεια δεν είναι έτοιμος να τον αποχωριστεί, ενώ εκείνος δεν μπορεί να ησυχάσει όσο η αστυνομία δεν μπορεί να βρει πού κρύβεται ο Αντρέας. «Πώς θα σας αφήσω και θα φύγω, μάτια μου, ενώ ξέρω πως εκεί έξω είναι ο Αντρέας που μας έχει βάλει στο μάτι; Τι θα γίνει αν εμφανιστεί εδώ μπροστά σας;», αναρωτιέται στη γυναίκα της ζωής του.

Λίγο αργότερα, ο Χρήστος είναι φορτισμένος που οι έρευνες για τον Αντρέα Βρουλάκη δεν αποδίδουν καρπούς, αλλά πιο πολύ τον βασανίζει η τεταμένη ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί με τη Στέλλα και αφορά στις υποθέσεις που εκείνη υπερασπίζεται. Τέλος, η γιαγιά κάνει μια κουβέντα με τον Ρούσσο και αποφασίζουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα λάθη που έκαναν απέναντι στον Αντρέα.

Η πρώτη θέλει να φύγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα ο Αντρέας από το χωριό τους, ενώ η δεύτερη νιώθοντας αγάπη για εκείνον, τονίζει στη νύφη της πως δεν μπορεί να αποχωριστεί ακόμα έναν ανιψιό της. Ετσι, Μαρίνα και γιαγιά οδηγούνται σε σύγκρουση που για μια ακόμη φορά αντιλαμβάνεται ο Αντώνης. Αυτή τη φορά όμως, ο διοικητής της Ανω Ποριάς καταλαβαίνει πως το πρόβλημα είναι η επιστροφή του Αντρέα και κάνει ό,τι μπορεί για να τον εντοπίσει. Το ίδιο με τη σειρά του κάνει και ο Γιώργος.