Στη σειρά, Η γη της ελιάς, η Ισμήνη ανακαλύπτει τελικά με ποια την απατάει ο άνδρας της και, εκτός εαυτού, είναι αποφασισμένη να τους κάνει τη ζωή κόλαση παρά τις προειδοποιήσεις του Λυκούργου. Παράλληλα, ο Ρούσσος δείχνει να έχει το πάνω χέρι και να απειλεί τους πάντες, ενώ η Αλεξάνδρα ανησυχεί για τη Χριστιάνα.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του MEGA, Η γη της ελιάς

Δευτέρα 11/5 – Επεισόδιο 119

Ο Λυκούργος κάνει χρήση άρθρου του Ποινικού Κώδικα σύμφωνα με τον οποίο επιτρέπεται σε κρατούμενους με σοβαρά προβλήματα υγείας να εκτίουν την ποινή τους στο σπίτι. Ετσι, στην περίπτωση της Ασπασίας κάνει σχετικό αίτημα και δηλώνει την ασθένειά της καθώς και ότι δεν μπορεί να εκτίσει την ποινή της στη φυλακή διότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία της. Η αίτηση αποφυλάκισης της Ασπασίας γίνεται δεκτή υπό όρους, όπως ο κατ’ οίκον περιορισμός. Η χαρά όλων είναι μεγάλη, μα πιο πολύ της Κούλας, η οποία ζητάει από τον Λεοντιάδη να μείνει μαζί τους για να την προσέχει κι εκείνος δέχεται.

Την ίδια ώρα, η Αλεξάνδρα επιπλήττει τον Μανώλη για την επίθεση στον Ρούσσο: «Εχεις τρελαθεί, παιδάκι μου; Τι συμπεριφορά είν’ αυτή; Κόντεψες να τον σκοτώσεις!», του λέει, ενώ ο Ρούσσος ζητά οικονομικό αντάλλαγμα, αλλιώς απειλεί τον Αντώνη ότι θα τους ξεμπροστιάσει: «Δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι αυτό! Ή θα μου δώσεις λεφτά, ή θα σας ξεμπροστιάσω και θα μάθουν όλη τι κάνετε εσύ και η αδελφή της γυναίκας σου». Την ίδια ώρα, ο Κουράκος μαθαίνει από την Αννα ότι ο Ρούσσος συνεχίζει να την τρομοκρατεί και παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Στο μεταξύ, ο έρωτάς του για την Αμαλία κάνει τον Μανώλη να αναθεωρήσει κάποιες απόψεις, ενώ η Χρυσούλα βλέπει τον Παρασκευά με στολή αστυνόμου και παρεξηγεί τις προθέσεις του. Ο Τζον «ψαρεύει» με τρόπο τον Λεωνίδα, ο οποίος του ομολογεί ότι έχει βάλει στο μάτι τη Μαργαρίτα και όχι την Αναστασία.

Ασπασία, Η γη της ελιάς

Τρίτη 12/5 – Επεισόδιο 120

Ο Αντώνης προσπαθεί να βγάλει κέρδος από το διαζύγιό του και, ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις με την Αλεξάνδρα, καταλήγει με το 10% των μετοχών της εταιρείας. Η Βασιλική αποφασίζει να βοηθήσει τον Κουράκο να τα ξαναβρεί με την Αριάδνη κι έτσι πιάνει την αδελφή της και της λέει: «Καταλαβαίνω πώς νιώθεις, αλλά βλέπεις ότι και η Ισμήνη δεν είναι καλά. Οι άνδρες δεν νιώθουν αυτό που νιώθουμε εμείς οι μαμάδες… Προσπάθησε ο καημένος να είναι ευγενικός μαζί της. Αντε, μη χαλάσεις το σπίτι σου για μια κακή στιγμή. Ειδικά τώρα, με το μωράκι, που τόσο το θέλατε». Στο μεταξύ, ο Μανώλης βλέπει τον Αντώνη να μπαίνει στο διαμέρισμα της Χριστιάνας και το παρεξηγεί, καθώς θεωρεί πως κάτι τρέχει μεταξύ τους. Η Ισμήνη υποψιάζεται ότι ο Κωνσταντίνος την απατάει, τον παρακολουθεί και βλέπει τη Φρύνη να τον πλησιάζει. Η εμμονή της με τον Κωνσταντίνο έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και στο γραφείο, με αποτέλεσμα ο Τζον με τον Στάθη, με βαριά καρδιά, να μιλήσουν ευθέως στον Κωνσταντίνο: «Καταλαβαίνουμε τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει, όμως εδώ έχουμε μεγάλα θέματα με την απουσία της. Εχει πάει όλη η δουλειά πίσω», του λένε και ο Κωνσταντίνος τους απαντά: «Δεν ξέρω πώς μπορώ να βοηθήσω. Η Ισμήνη δεν ακούει κανέναν και τίποτα. Δεν μπορώ να συνεννοηθώ μαζί της πλέον. Κάντε ό,τι νομίζετε. Ας βρούμε κάποιο άλλο άτομο». Στο σπίτι της Αθηνάς, ένα φαινομενικά ήρεμο δείπνο με τον Λεωνίδα και τον Μιχάλη παίρνει απρόσμενη τροπή. Μια παρεξήγηση αρκεί για ν’ ανάψει φωτιές και η Μαργαρίτα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο των εξελίξεων. Ο Στάθης κάνει μια πολύ τρυφερή έκπληξη στην Ερωφίλη, ενώ ο Ρούσσος εκβιάζει ανοιχτά τη Μαρουσώ απαιτώντας χρήματα και δουλειά υπό την απειλή ότι θα την εκθέσει στο μεγάλο αφεντικό. Η Αναστασία παίρνει μια μεγάλη απόφαση που θα φέρει ανατροπές: Δηλώνει ότι θα διεκδικήσει τον Λεωνίδα με κάθε τρόπο. Η Μαργαρίτα, βλέποντας την κατάσταση να ξεφεύγει από τον έλεγχό της, κατακλύζεται από ενοχές: «Πρέπει να της μιλήσω. Δεν μπορώ να τη βλέπω να μαραζώνει για έναν άνδρα που δεν ενδιαφέρεται για εκείνη. Η Αναστασία είναι ένα καλό πλάσμα και δεν της αξίζει κάτι τέτοιο», λέει στην Αθηνά. Ο Στάθης και ο Αντώνης πιάνονται στα χέρια μπροστά στην Ερωφίλη.

Πέμπτη 14/5 – Επεισόδιο 121

Ο Κωνσταντίνος από την σειρά Η γη της ελιάς

Η Ισμήνη βγάζει κρυφά αντικλείδι από το σπίτι του Κωνσταντίνου και πηγαίνει εκεί, ανοίγει την πόρτα και τον πιάνει επ’ αυτοφώρω σε τρυφερή στιγμή με τη Φρύνη. «Το ήξερα! Ηξερα ότι με απατάς. Θα τη σκοτώσω! Βρομοθήλυκο!», λέει και ορμάει στη Φρύνη, ενώ ο Κωνσταντίνος προσπαθεί να την κάνει καλά καθώς βρίσκεται σε παράκρουση: «Θα σας κάνω ρεζίλι σε όλη τη Μάνη!», του ουρλιάζει. Η Ισμήνη, εκτός εαυτού μετά την ανακάλυψη της παράνομης σχέσης του Κωνσταντίνου και της Φρύνης, πηγαίνει στον Λυκούργο και του εξιστορεί τα πάντα: «Τους έπιασα αγκαλιά. Γι’ αυτό αγόρασε το σπίτι, για να πηγαίνει με την τσούλα του. Γι’ αυτό θέλει να χωρίσουμε. Αλλά δεν πρόκειται να τους αφήσω ήσυχους. Θα μου το πληρώσουν!», του λέει και ο Λυκούργος προσπαθεί να την ηρεμήσει. Από την άλλη, ο Κωνσταντίνος δεν πτοείται και υπερασπίζεται την επιλογή του. Αμέσως μαζεύει τα πράγματά του και μετακομίζει στο νέο του σπίτι, αλλά η Ισμήνη τον απειλεί: «Νομίζεις πως ξεμπέρδεψες; Τώρα αρχίζει ο πόλεμος! Θα σου κάνω τη ζωή κόλαση!», του φωνάζει. Η Ισμήνη, θολωμένη όπως είναι από τον θυμό, πηγαίνει στο ανθοπωλείο, αρχίζει να φωνάζει, να βρίζει τη Φρύνη και να τα σπάει όλα μέσα στο μαγαζί, με αποτέλεσμα όλο το χωριό να ενημερωθεί για τα γεγονότα. Στη συνέχεια πηγαίνει στον πατέρα της και απαιτεί να βγει το διαζύγιο με αντιδικία, αλλά ο Λυκούργος την ενημερώνει ότι αν συνεχίσει έτσι, κινδυνεύει να χάσει την επιμέλεια του παιδιού της. Εκείνη, στην απελπισία της, ζητάει συμπαράσταση από την Αριάδνη.

Η Μαργαρίτα αποφασίζει να ξεκαθαρίσει την παρεξήγηση με τον Λεωνίδα, αλλά αυτός της εκφράζει την αγάπη του για εκείνη. Η Χριστιάνα απειλεί σοβαρά τον Μιχάλη και του γεννά την υποψία πως παίρνει ναρκωτικές ουσίες. Ετσι, ενημερώνει την Αλεξάνδρα: «Εχει περίεργα ξεσπάσματα και φοβάμαι πως ίσως έχει μπλέξει με ουσίες. Σε παρακαλώ, θέλω να με βοηθήσεις να τη βοηθήσουμε», της λέει κι εκείνη θορυβείται πάρα πολύ. Στο μεταξύ, η Βασιλική ξεκαθαρίζει στον Στέφανο ότι δεν μπορεί να κάνει πια παρέα με τη Φρύνη, εκείνος όμως βάζει τα όριά του και υπερασπίζεται τη φίλη του: «Είναι φίλη μου και απαιτώ να την αποδεχτείς. Κι εγώ δεν ταιριάζω με όσους κάνεις παρέα, αλλά ποτέ δεν θα σε βάλω σ’ αυτό το τριπάκι». Η Δάφνη μπαίνει στο χειρουργείο για να αντιμετωπίσει το γυναικολογικό πρόβλημα που προέκυψε, αλλά παρουσιάζονται επιπλοκές.