Η ορκωμοσία Τζο Μπάιντεν εκτίναξε την τηλεθέαση της ΕΡΤ

Μονοπώλησε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Η ορκωμοσία Τζο Μπάιντεν εκτίναξε την τηλεθέαση της ΕΡΤ

Ο τρόπος με τον οποίο κάλυψε χθες, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, η ΕΡΤ ένα ακόμα μεγάλο ιστορικό γεγονός, την αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία των ΗΠΑ, επιβραβεύτηκε από το τηλεοπτικό κοινό.

Οι τηλεθεατές επέλεξαν από νωρίς το απόγευμα τη δημόσια τηλεόραση για να ενημερωθούν, καθώς η ΕΡΤ1 ήταν η πρώτη που από τις 17:30 ανέτρεψε πλήρως το πρόγραμμά της για να μεταδώσει σε απευθείας σύνδεση από την Ουάσιγκτον ολόκληρη την τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία μετρήσεων της Nielsen, την ώρα της ορκωμοσίας η τηλεθέαση της ΕΡΤ έφτασε το 12% (473.682 τηλεθεατές), ενώ κατά μέσο όρο την έκτακτη ενημερωτική εκπομπή παρακολούθησαν 343.263 τηλεθεατές που αντιστοιχούν σε μερίδιο τηλεθέασης 8,8%, δηλαδή υψηλότερο ακόμη και από κεντρικά δελτία ειδήσεων που ήταν εκείνη την ώρα στον αέρα.

Στις δυόμιση ώρες που διήρκησε η εκπομπή, ο Φάνης Παπαθανασίου και η Κλειώ Νικολάου από το στούντιο της Αγίας Παρασκευής, η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην αμερικανική πρωτεύουσα Λένα Αργύρη, οι ανταποκριτές και οι δημοσιογράφοι του Τμήματος Διεθνών Ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης, καθώς και πολιτικοί αναλυτές, πολιτικοί και εκπρόσωποι της ομογένειας πρόσφεραν σφαιρική ενημέρωση στους τηλεθεατές καταγράφοντας την ιστορική στιγμή, αλλά και αναλύοντας τι σημαίνει η αλλαγή ηγεσίας για τις ΗΠΑ και ολόκληρο τον κόσμο.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η ΕΡΤ ήταν το μόνο τηλεοπτικό κανάλι που μετέδωσε την ορκωμοσία και στη νοηματική γλώσσα -δείτε εδώ το βίντεο με την ορκωμοσία του-

Η ορκωμοσία Τζο Μπάιντεν εκτίναξε την τηλεθέαση της ΕΡΤ

Jennifer Lopez - Lady Gaga: Η εμφάνιση τους στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν

Ορκίστηκε σήμερα Τετάρτη 20 Ιανουαρίου η 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η Jennifer Lopez με την Lady Gaga τραγούδησαν προς τιμήν του.

Μια πολύ σημαντική στιγμή για την Αμερική και τον πλανήτη ήταν η σημερινή ακόμη και αν η ορκωμοσία ήταν διαφορετική λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Lady Gaga τραγούδησε τον Εθνικό Ύμνο με μια εντυπωσιακή σκηνική παρουσία ενώ η Jennifer Lopez έκλεψε τις εντυπώσεις μέσα στο κατάλευκο σύνολο της.

Δείτε τις ερμηνείες της Lady Gaga και της Jennifer Lopez: