O "Μεχμέτ" από το «Κόκκινο Ποτάμι» αποκαλύπτει! «Εκεί έγιναν τα γυρίσματα της σειράς»

Το περιμένατε;

O

Ο "Μεχμέτ" μας αποκαλύπτει: «Εκεί έγιναν τα γυρίσματα της σειράς, "Το Κόκκινο Ποτάμι»!

Ο "Μεχμέτ Καρτάλ" ή αλλιώς Δημήτρης Δρόσος, είναι ένας από τους χαρακτήρες που μας έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον από τη νέα επιτυχημένη σειρά του Open, «Το κόκκινο ποτάμι».

Συγκλονίζει η Τάνια Τρύπη: «Είχε κοπεί η ψυχή μου στη μέση»!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη "Φωλιά των Κου Κου", ο ταλαντούχος ηθοποιός αναφέρθηκε στην σειρά, στην τούρκικη γλώσσα που γνωρίζει να μιλάει άπταιστα, ενώ αποκάλυψε και πώς πήρε το ρόλο του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Από το Κόκκινο Ποτάμι με κάλεσαν γιατί είχαν μια εικόνα μου από παλιά, που ήμουν με μαλλιά και μούσια, σαν μοναχός. Τους είπα πως πλέον είμαι το ακριβώς αντίθετο και μου είπαν να πάω. Ο άνθρωπος που υποδύομαι, ο Μεχμέτ Καρτάλ, είναι σχεδόν εθνικιστής.

Στα γυρίσματα υπάρχει ένας ενθουσιασμός. Τρέχουμε σαν παλαβοί για να βγαίνει υλικό. Πριν από 4 χρόνια αποφάσισα να ξεκινήσω μια ξένη γλώσσα. Ξεκίνησα τούρκικα. Τα τούρκικα είναι μια πάρα πολύ νέα γλώσσα και πολύ μουσική. Για το Κόκκινο Ποτάμι ταξιδέψαμε αρκετά. Ξάνθη, Τρίκαλα, Βέροια, Δράμα, Παρίσι.

Θα μπορούσα να δουλέψω στην Τουρκία. Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι Τούρκοι δημιουργοί. Πέρασα τουριστικές επιχειρήσεις και υπέφερα. Δεν πάτησα ποτέ στη σχολή».

Ιωάννης Παπαζήσης: Αυτή τη σκηνή από «Το Κόκκινο Ποτάμι» δεν μπορούσε με τίποτα να τη γυρίσει! «Είχε παγώσει το αίμα μου...»

O Ιωάννης Παπαζήσης αποκάλυψε ποια είναι αυτή η σκηνή από «Το Κόκκινο Ποτάμι» που δεν μπορούσε με τίποτα να τη γυρίσει. «Είχε παγώσει το αίμα μου»....

Ο πρωταγωνιστής της νέας σειράς του Μανούσου Μανουσάκη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «7 μέρες tv» μίλησε για το ρόλο του «Μίλτου» αλλά και για την πιο δύσκολη σκηνή που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στα γυρίσματα της σειράς.

Το Κόκκινο Ποτάμι: Συγκινεί ο Αργύρης Πανταζάρας! Το δημόσιο μήνυμα για την μητέρα του!

Πώς ένιωσες, διαβάζοντας το βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη;

Είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο. Ήξερα πάντα τα γεγονότα από μια ενημερωτική πλευρά, ,ως ιστορία κυρίως. Αυτό που με τράβηξε ήταν ότι το βιβλίο κατάφερε να με βάλει στον πυρήνα των γεγονότων και της ιστορίας εκείνης της εποχής, από τους Βαλκανικούς Πολέμους μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή. Είναι πολύ διαφορετικό να παρατηρείς τα γεγονότα από το να μπαίνεις μέσα σε αυτά.

Έχεις αναφέρει ότι και ο ίδιος είσαι ποντιακής καταγωγής…

Ναι, οι γονείς της μητέρας μου κατάγονται από τον Πόντο. Είναι όμως ένα κομμάτι που εμπεριέχει βαθύ πόνο, το οποίο θεωρώ πολύ προσωπικό και προσπαθώ να το κρατάω για εμένα.

Υποδύεσαι τον Μίλτο Παυλίδη. Θα ήθελες να μας πεις κάποια πράγματα για το χαρακτήρα;

Είναι τόσο σημαντική η εξέλιξη των πραγμάτων εκείνης της εποχής που αναγκαστικά και ο ρόλος μου μεγαλώνει σε όλα τα επίπεδα, και ως άνθρωπος και ως φύση, μέσα από τις εξελίξεις. Είναι ένα παιδί που πέρα από το συναισθηματικό κομμάτι, όπου ερωτεύεται την Ιφιγένεια και ζει ένα μεγάλο έρωτα με αυτήν, έχει πάρα πολλά όνειρα. Θέλει να φύγει από τον Πόντο, να ανοίξει τα φτερά του και τα γεγονότα του αλλάζουν τρομερά τη δομή της ιστορίας του. Οι εξελίξεις εκείνης της εποχής ήταν πολύ πιο μεγάλες από τα ίδια τα «θέλω» της ζωής.

Στο πλαίσιο των γυρισμάτων, επισκεφτήκατε πολλές περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ποιο γύρισμα θυμάσαι πιο έντονα;

Σε κάθε γύρισμα που γίνεται σε εξωτερικούς χώρους προσπαθούμε να προσεγγίσουμε την ίδια την εποχή, ντύνοντας το με δικές μας προσθήκες και ολοκληρώνοντας το με τα κουστούμια. Έχει τη δική του μαγεία. Ήταν μαγικά τα γυρίσματα στην Αγία Πετρούπολη, στη Ρωσία, γιατί μιλάμε για μια πόλη η οποία αποτελεί ένα ζωντανό σκηνικό. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο και ταυτόχρονα τρομερά προκλητικό να μιλήσω, αλλά και να καταλάβω τη γλώσσα. Με έχει εντυπωσιάσει η φιλοξενία τόσο στη Ρωσία όσο και στη Γαλλία. Αυτό όμως που έχει μείνει ως μια πολύ έντονη εμπειρία ήταν όταν σε ένα από τα πρώτα εξωτερικά γυρίσματα, εντός Αττικής, έπρεπε για τις ανάγκες της σειράς να δείξουμε ότι ματώνει το ποτάμι και να μπουν οι σοροί μέσα. Ήταν το πρώτο γύρισμα που ένιωσα να παγώνει το αίμα μου. Ίσως εκεί να συνειδητοποίησα βαθιά μέσα μου την ευθύνη που έχουμε για τα γεγονότα που πρέπει να δείξουμε στους θεατές. Αυτή η σειρά είναι ένα μαγικό ταξίδι.

Σε κάνει να αντιμετωπίσεις διαφορετικά το ρόλο σου το γεγονός ότι υποδύεσαι ένα υπαρκτό πρόσωπο;

Σαφέστατα το κάνει. Σε αυτήν τη σειρά έχουμε την τύχη να βρίσκεται ο συγγραφέας δίπλα μας. Είναι πολύ χρήσιμη η επικοινωνία με τον Χάρη Τσιρκινίδη και με την καρδιά αυτής της σειράς, τον Μανούσο Μανουσάκη. Οι πληροφορίες ήταν πάρα πολλές, η ερευνά μου πολύ μεγάλη. Από εκεί και πέρα, δεν προσπαθώ να μιμηθώ κάτι, αλλά να τα περάσω όλα όσα" έχω λάβει μέσα από το δικό μου φίλτρο και να παρουσιάσω πώς φαντάστηκα αυτόν τον άνθρωπο.

Έχεις μελετήσει πολύ.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, είμαι από τους ηθοποιούς που μου αρέσει πάρα πολύ η διαδικασία πριν από τη σκηνή. Μου αρέσει η μελέτη. Στην προκειμένη περίπτωση υπήρχε μελέτη, γιατί εξαρχής είχα το βάρος για να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Μπορώ να σου πω ότι είναι η μοναδική δουλειά στην τηλεόραση που έχω δώσει όλη μου την ψυχή.