Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Λεωνίδας Κακούρης: 3+1 πράγματα που δε γνώριζες για τον "Δούκα" από τις «Άγριες Μέλισσες»!

Δε γίνεται να τον παραλείψεις...

Λεωνίδας Κακούρης: 3+1 πράγματα που δε γνώριζες για τον
TV24 12.11.2019 08:12

«Άγριες Μέλισσες»: Σου έχουμε 3+1 πράγματα που δε γνώριζες για τον "Δούκα"! Ο Λεωνίδας Κακούρης είναι ο ηθοποιός που δεν πρέπει να αφήσεις στην άκρη...

Αλλοι τον θυμούνται για τη φωνή του και άλλοι για το γοητευτικό του βλέμμα. Οι περισσότεροι πάντως τον έχουν λατρέψει για τις ερμηνείες του στις μεγαλύτερες τηλεοπτικές παραγωγές της χώρας.

Άγριες Μέλισσες: Spoiler! Μεγάλη ανατροπή με Ουρανία και Κυριάκο!

Μπορεί στη συνείδηση του κοινού να εντυπώθηκε περισσότερο πέρσι με τον ρόλο του Λευτέρη στην «Επιστροφή» του ΑΝΤ1, ωστόσο φέτος αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που οι «Αγριες μέλισσες» σημειώνουν τεράστια επιτυχία. Ο Λεωνίδας Κακούρης γεννήθηκε το 1968 στη Γερμανία και από το 1987 -όπου και πήρε το βάπτισμα του πυρός με του «Κουτιού τα παραμύθια»- βρίσκεται συνεχώς απέναντι από κάμερες. Μεσολάβησαν ρόλοι στη «Λάμψη», στην «Απαγορευμένη αγάπη», στο «Κάρμα», στους «Αληθινούς έρωτες», ενώ έχει δανείσει τη φωνή του σε διάφορες ταινίες και σειρές κινουμένων σχεδίων.

ΠΗΓΗ: TV24

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Άγριες Μέλισσες: Αυτές είναι οι σχέσεις που έχει ο «Δούκας» με τον «Κοινοτάρχη»!

Αυτές είναι οι σχέσεις που έχει ο «Δούκας» με τον «Κοινοτάρχη» στις «Άγριες Μέλισσες» και τις αποκάλυψε ο πρωταγωνιστής Χρήστος Πλαΐνης.

Χρήστος Πλαΐνης τη φετινή σεζόν έχει μετακομίσει στο Διαφάνι. Εκεί όπου ζουν οι «Αγριες μέλισσες», οι οποίες έχουν αλλάξει τη βραδινή μας ρουτίνα. Ο ηθοποιός μιλάει για το αξίωμα που έχει ως «κοινοτάρχης», τις πεποιθήσεις του και φυσικά τη σχέση του με τον Δούκα.

 Άγριες Μέλισσες Δούκας

Ποιος είναι ο ρόλος του Περικλή στο Διαφάνι;
«Ο Περικλής είναι ο κοινοτάρχης του χωριού. Είναι ένας άνθρωπος παλαιών αρχών, αυστηρός, με μότο το “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”. Είναι το δεξί χέρι του Δούκα, παρ' όλα αυτά, ό,τι κάνει και ό,τι λέει είναι δικές του πεποιθήσεις. Και ως προς το πολιτικό μέρος και ως προς το κοινωνικό. Βρίσκεται σε δίλημμα πολλές φορές για πράγματα που του ζητάει ο Δούκας να κάνει, πάντα προσπαθεί να βρει τον λόγο πίσω από αυτά. Θα λέγαμε πως είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας, ο οποίος ουσιαστικά ακροβατεί μεταξύ του καλού και του κακού».

Κωνσταντίνα Κομμάτα: Δε φαντάζεστε για ποιο ρόλο δοκιμάστηκε στις «Άγριες Μέλισσες»!

Είναι ένας θετικός χαρακτήρας;
«Είναι και αυτό φαίνεται από κρυμμένες ατάκες, όπως λέμε και εμείς οι ηθοποιοί, που αν τις παρατηρήσει κάποιος μπορεί να καταλάβει πώς διαγράφεται και πώς εξελίσσεται. Οπως και οι άλλοι, προσπαθεί και αυτός να επιβιώσει».

Εχει βλέψεις ο Περικλής. Στοχεύει πολύ ψηλά...
«Σωστό είναι αυτό. Είναι ένας άνθρωπος που πιστεύει στην ανάπτυξη, πιστεύει στην πρόοδο, όπως την αντιλαμβάνεται εκείνος, τη δημιουργία της βιομηχανικής ζώνης, που είναι το μεγάλο θέμα στο Διαφάνι. Εχει προσωπικές βλέψεις σε ό,τι αφορά το μέλλον του, πολύ θα ήθελε δηλαδή να ξεφύγει από τη μικρή εκείνη κοινότητα και να ασχοληθεί με τα κοινά σε μεγαλύτερο επίπεδο...».

Είναι από τους ελάχιστους που στέκονται συνεχώς στο πλευρό του Δούκα. Εως πότε όμως θα συμβαίνει αυτό;
«Δεν θα έλεγα πως στέκεται στο πλευρό του Δούκα. Ο Περικλής πιστεύει και τη θέλει την ανάπτυξη, η Ελένη μπαίνει εμπόδιο και εκείνος την πολεμάει. Αυτό δεν το κάνει γιατί είναι συνεχώς στο πλευρό του Δούκα. Δεν είναι απλώς ένας υποτακτικός του. Ο,τι κάνει το πιστεύει. Οπως και ότι οι απόψεις του δασκάλου περί ισότητας είναι κάτι που δεν ταιριάζει στην κοινωνία. Ολα αυτά τα πιστεύει. Και η δημιουργία της βιομηχανικής ζώνης είναι κάτι που θέλει για το χωριό. Πιστεύει πως έτσι θα προχωρήσει μπροστά το χωριό».

Ως τηλεθεατές έχουμε στο μυαλό μας πως, επειδή οι σχέσεις του Δούκα είναι «δούναι και λαβείν», ίσως και με τον Περικλή να έχει συμβεί κάτι στο παρελθόν και γι' αυτόν τον λόγο να τον βοηθάει τώρα ο κοινοτάρχης.
«Ουσιαστικά, ο Δούκας έχει στηρίξει τη θέση του Περικλή για το αξίωμα του κοινοτάρχη, όπως αντίστοιχα συμβαίνει και σήμερα κάποιοι επιχειρηματίες να στηρίζουν πολιτικά πρόσωπα. Αρα ναι, τον είχε βοηθήσει στο παρελθόν».

Υπάρχει περίπτωση να δούμε κάποια στιγμή αυτούς τους δυο σε κόντρα;
«Δεν το γνωρίζω και μάλλον, και να το γνώριζα, δεν θα μπορούσα να το αποκαλύψω. Ομως η αλήθεια είναι πως ο Περικλής βρίσκεται ήδη σε κόντρα με τη συνείδησή του. Ενδεχομένως, λοιπόν, να έρθει σε κόντρα και με τον Δούκα. Θα δείτε σκηνές που συχνά ο Περικλής του λέει: “Ωραίο αυτό, αλλά πρέπει να βρούμε και τον λόγο για να το κάνουμε...”».

Το χωριό θα υποστηρίξει τον Περικλή στις βλέψεις του;
«Οπως σε κάθε κοινωνία, θα έχει τους υποστηρικτές του αλλά και εκείνους που θα σταθούν απέναντί του».

Βλέπουμε, ωστόσο, πως δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη Μυρσίνη...
«Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος θαυμασμός. Αλλά το πώς θα εξελιχθεί δεν μπορώ να σας το αποκαλύψω».
Ολοι οι χαρακτήρες φαίνεται πως είχαν ένα παρελθόν, καλό ή κακό. Θα δούμε κάτι αντίστοιχο και για τον Περικλή;
«Φυσικά και υπάρχουν πράγματα που θα αποκαλυφθούν εν καιρώ και όλα αυτά θα διαμορφώσουν τον χαρακτήρα του».

Πώς θα θέλατε εσείς να δείτε τον Περικλή;
«Εμείς οι ηθοποιοί πρέπει να αγαπάμε κάθε ρόλο μας και να αναζητούμε τα θετικά του στοιχεία. Οπότε, φυσικά και θα ήθελα ο Περικλής να κερδίσει το αξίωμα που επιθυμεί».

Με όλο αυτό το άνοιγμα που έχει γίνει στη μυθοπλασία, πιστεύετε πως το τηλεοπτικό κοινό σιγά σιγά βρίσκει το γούστο του;
«Το γούστο διαμορφώνεται τις περισσότερες φορές. Ανάλογα με το τι προσφέρεται, ο κόσμος ακολουθεί ή όχι. Είναι δούναι και λαβείν η σχέση με τον τηλεθεατή. Το τελευταίο διάστημα γίνεται προσπάθεια από όλους να προσφέρουν πιο όμορφες σειρές, για να υπάρχει μια αμφίδρομη σχέση με το κοινό, η οποία να προχωρήσει».

Θεατρικά τι θα κάνετε;
«Για αυτό τον χειμώνα δεν έχω κάτι. Θέλω να απολαύσω αυτή την πολύ καλή σειρά στην οποία έχω την τιμή να συμμετέχω. Τέτοιες δουλειές δεν γίνονται συχνά και το να διασπαστώ σε πολλά θα με κάνει να χάσω στιγμές και πράγματα που δεν γίνονται συχνά».

ΠΗΓΗ: TiVi ΣΙΡΙΑΛ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Άγριες Μέλισσες: Οι εξελίξεις "βόμβα" από τα επεισόδια της εβδομάδας (11-14/11)

Άγριες Μέλισσες: Ο "Κυπραίος" έδωσε spoiler "φωτιά" στην κάμερα! (Βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα τηλεοπτικά θέματα στο YouWeekly.gr

Share