Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κόκκινο Ποτάμι: Ραγδαίες εξελίξεις σήμερα! (05/01) Ο Θέμης συλλαμβάνεται και τον καταδικάζουν σε θάνατο

Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο!

Κόκκινο Ποτάμι: Ραγδαίες εξελίξεις σήμερα! (05/01) Ο Θέμης συλλαμβάνεται και τον καταδικάζουν σε θάνατο
TV24 05.01.2020 10:32

Ραγδαίες εξελίξεις σήμερα στο Κόκκινο Ποτάμι. Ο Θέμης συλλαμβάνεται και τον καταδικάζουν σε θάνατο.

Τι θα δούμε στο επεισόδιο;

Κυριακή 5 Ιανουαρίου - Επεισόδιο 14

Στην Αµισό, τις συλλήψεις των χριστιανών διαδέχονται τα βασανιστήρια και οι απαγχονισµοί. Ο Οσµάν, στην προσπάθειά του να βρει και να εκδικηθεί τον Θέµη, εισβάλλει απειλητικά στο σπίτι των Παυλίδηδων και προσβάλλει τη Βασιλική. Παρά την προσπάθεια της Βασιλικής να τρέξει στα χωράφια και να προειδοποιήσει τον άντρα της, Τούρκοι χωροφύλακες θα συλλάβουν τον Θέµη και θα τον οδηγήσουν στην φυλακή. Ο Θεόκλητος καταβάλλει απεγνωσµένες προσπάθειες να βοηθήσει, χωρίς αποτέλεσµα. Η εντολή δόθηκε και είναι θάνατος.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Κοινωνίας στη φυλακή, ο µητροπολίτης δίνει κρυφά έναν µπαλτά στον Θέµη παροτρύνοντάς τον να δραπετεύσει. Την ίδια νύχτα ο Θέµης, ο Παναγιώτης, ο δάσκαλος και όσοι µπορούν να σταθούν στα πόδια τους δραπετεύουν στο βουνό. Κατά τη διάρκεια της απόδρασης ο δάσκαλος, και πατέρας της Βασιλικής και του Παναγιώτη, χάνει τη ζωή του.

Την επόμενη µέρα, οι Τούρκοι στήνουν κρεµάλες στην πλατεία της Αµισού. Η Βασιλική µαζί µε την Ευγενία θα αντικρίσει το άψυχο σώµα του πατέρα της, το οποίο θα κρεµαστεί και αυτό. Η εντολή είναι µία: θα κρεµαστούν ζωντανοί και νεκροί, για παραδειγµατισµό. Στο Παρίσι, η Ιφιγένεια ανησυχεί για τους δικούς της. Ο Κερέµ θα της στείλει ένα «ανώνυµο» γράµµα προτρέποντάς την να καλέσει την οικογένειά της στο Παρίσι. Ταυτόχρονα θα προσπαθήσει στην Κωνσταντινούπολη να προειδοποιήσει τον γιατρό Νικολαΐδη για την επικείμενη συμφορά.

Ο Νικολαΐδης θα αρνηθεί να εγκαταλείψει την πατρίδα του, δεν θα κάνει όμως το ίδιο για την περίπτωση της Αρίν και της κόρης της, Λουσίν. Η Ιφιγένεια, παρά τις αντιρρήσεις του Μίλτου και του Ζαχάρωφ, αποφασίζει να επιστρέψει στην Πόλη. Όταν φτάσει, οι Τούρκοι έχουν ήδη επιτεθεί στο σπίτι της και έχουν απαγάγει τη Λουσίν. Καταφεύγοντας στον αδελφικό της φίλο Κερέµ για βοήθεια, συλλαμβάνεται από τον Καρτάλ.

Επίσης, διαβάστε ένα mega spoiler που έδωσε για την σειρά η πρωταγωνίστρια!

Κόκκινο Ποτάμι: Σούπερ αποκλειστικό! Ο Παυλίδης πεθαίνει στα χέρια των γιων του!

Ο Παυλίδης πεθαίνει στα χέρια των γιων του! Ένα σούπερ αποκλειστικό για την αγαπημένη μας σειρά στο Open, το Κόκκινο Ποτάμι!

Η Ευγενία και η Βασιλική με το μωρό φεύγουν από την Αμισό και ο Γιώργος μένει πίσω μόνος. Οταν ο Θέμης και ο Μίλτος πηγαίνουν κοντά του, θα είναι και η τελευταία φορά που θα συναντηθούν.

Η κατάσταση στην Αμισό γίνεται όλο και χειρότερη. Η μανία των Νεότουρκων έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ολοι πλέον φοβούνται για τη ζωή τους. Οι δολοφονίες έχουν ξεκινήσει και κανείς δεν μπορεί να βάλει τάξη. Τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Παράλληλα η οικογένεια Παυλίδη ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά. Ο Γιώργος Παυλίδης, μετά την επίθεση του Οσμάν, έχει καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι και δεν μπορεί να προστατεύσει την οικογένειά του. Φοβάται για τα χειρότερα.

Ο Θέμης έχει φύγει αντάρτης και ο Μίλτος είναι μακριά. Η Ευγενία είναι εκείνη που στέκεται βράχος δίπλα του, με καρτερικότητα και υπομονή. Και η Βασιλική όμως είναι πολύ δυνατή γυναίκα και ξέρει να υπομένει τα δύσκολα. Ο Γιώργος δεν μπορεί να τις βλέπει να υποφέρουν και η ζωή τους να κινδυνεύει εξαιτίας του. «Πρέπει να φύγετε όσο είναι καιρός», τις παροτρύνει. «Δεν μπορούμε να σε αφήσουμε εδώ μόνο», του απαντούν οι δυο γυναίκες. «Πρέπει. Βασιλική, δεν είσαι πια μόνη. Αυτό που προέχει είναι η ζωή του παιδιού σου. Κι εσύ, γυναίκα, πρέπει να είσαι κοντά τους. Εγώ θα σας είμαι εμπόδιο. Αλλωστε, τι άλλο να μου κάνουν πια;» τους λέει και με αυτά τα λόγια τις παρακινεί να ακούσουν την προτροπή του. Η Ευγενία με τη Βασιλική και το μωρό φεύγουν από το χωριό πριν οι συνθήκες γίνουν ακόμη χειρότερες και αφήνουν πίσω τον Γιώργο. Την ίδια ώρα ο Θέμης πολεμά αντάρτης και ο Μίλτος δεν έχει ακόμη επιστρέψει.

Η τραγική σκηνή

Ο Γιώργος πλέον ζει μόνος του στην Αμισό και βλέπει όλες τις θηριωδίες που γίνονται εις βάρος των Ελλήνων. Η ψυχή του πονά. Ο ίδιος είναι ανήμπορος και δεν μπορεί να φροντίσει τον εαυτό του. Εχει γίνει η σκιά του εαυτού του. Οι γιοι του, σαν από προαίσθημα, σαν κάτι να τους παρακινεί, κατευθύνονται στην Αμισό για να δουν τον πατέρα τους. Ο Μίλτος, παρά το γεγονός ότι έχει επικηρυχτεί καθώς πολέμησε κατά του τουρκικού κράτους, και ο Θέμης, που κι αυτός μάχεται στα βουνά κατά του ίδιου εχθρού, αψηφούν τον κίνδυνο και πηγαίνουν στο χωριό. Τα δυο αδέλφια φτάνουν στο σπίτι και βλέπουν τον πατέρα τους να χαροπαλεύει.

Μόλις ο Γιώργος Παυλίδης τους βλέπει, απλώνει τα χέρια του ψιθυρίζοντας συγκινημένος: «Παιδιά μου, ήρθατε. Παλικάρια μου, ελάτε να σας αγκαλιάσω». Πατέρας και γιοι κάθονται αγκαλιασμένοι και κλαίνε. Κλαίνε για το γεγονός ότι βρέθηκαν ξανά μαζί, για τα βάσανα που τους βρήκαν, για τα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν στον τόπο τους, για τους ανθρώπους που χάθηκαν. Ο πατέρας τους θα πει στα παιδιά του τις τελευταίες συμβουλές και θα τους δώσει την ευχή του, περήφανος για τα παλικάρια που μεγάλωσε κι έκαναν το καθήκον τους ως γνήσιοι πατριώτες υπηρετώντας τις ηθικές αξίες και αρχές που τους δίδαξε. Λίγο αργότερα θα αφήσει την τελευταία του πνοή στα χέρια τους.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κόκκινο Ποτάμι: Ραγδαίες εξελίξεις! (22/12) O Μίλτος αναρρώνει από τον τραυματισμό και ο Θέμης γίνεται πατέρας

Ηθοποιός από το «Κόκκινο Ποτάμι» είπε στον αέρα της εκπομπής ότι είχε σχέση με την Κατερίνα Καινούργιου!

Διαβάστε περισσότερα θέματα τηλεθέασης στο Youweekly.gr

Share