Κόκκινο Ποτάμι: Χτυπάνε μέχρι θανάτου τον Μητροπολίτη Θεόκλητο - Αυτός είναι ο δολοφόνος

Ραγδαίες εξελίξεις στην σειρά

Κόκκινο Ποτάμι: Χτυπάνε μέχρι θανάτου τον Μητροπολίτη Θεόκλητο - Αυτός είναι ο δολοφόνος

Έχουμε spoiler για το Κόκκινο Ποτάμι! Χτυπάνε μέχρι θανάτου τον Μητροπολίτη Θεόκλητο και αυτός είναι ο δολοφόνος. Δεν πάει το μυαλό σας τι θα συμβεί και έχουμε τις εξελίξεις, μέσα από συνέντευξη του τηλεοπτικού Οσμάν.

Υποδύεται τον Οσμάν στο «Κόκκινο ποτάμι» του OPEN και η ερμηνευτική του δεινότητα τον έχει κάνει... μισητό στο πανελλήνιο. Ωστόσο, ο Λάμπρος Κτεναβός είναι ένας σεμνός και ευαίσθητος άνθρωπος που εξαιτίας των θηριωδιών που διαπράττει ο ήρωάς του, έρχεται πολλές φορές σε δύσκολη θέση στα γυρίσματα.

Εχετε δηλώσει ότι στόχος σας είναι ένα καλό βιογραφικό. Οταν σε τριάντα χρόνια γυρίσετε να κοιτάξετε πίσω να είναι γεμάτο από καλές επιλογές που θα σας δίνουν ικανοποίηση και χαρά. Το «Κόκκινο ποτάμι» είναι μια από αυτές;

«“Το κόκκινο ποτάμι” είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για έναν ηθοποιό. Το ζητούμενό μου ήταν να δουλέψω με τον Μανούσο Μανουσάκη. Οταν κλείναμε τη δουλειά δεν ξέραμε τι ακριβώς θα κάνει. Λίγοι ηθοποιοί, όπως ο Ιωάννης Παπαζήσης, το γνώριζαν. Ολοι εμπιστευτήκαμε τον σκηνοθέτη. Η ευκαιρία δεν ήταν το έργο αλλά ο Μανούσος».

Πώς προσεγγίσατε τον ρόλο του Οσμάν;

«Παίρνοντας τους χαρακτήρες που θα ενσαρκώσουμε, δεν ξέραμε αν θα τους δώσουμε την ιστορική τους υπόσταση ή αν θα πρέπει να βάλουμε κι άλλα χαρακτηριστικά. Ο Οσμάν ήταν κουτσός. Το όνομά του είναι Τοπάλ και σημαίνει αυτό ακριβώς. Δεν ακολουθούμε αυτά τα στοιχεία. Εχουμε φτιάξει τον Οσμάν τον τρομερό, έναν χαρακτήρα που υπάρχει στο ιστορικό πλαίσιο αλλά εμπεριέχει το φανταστικό στοιχείο για να πλεχτεί η ιστορία του».

Το ξέρετε ότι είστε πολύ... μισητός. Ο κόσμος έχει επηρεαστεί από την προσωπικότητα που υποδύεστε;

«Το πιο εύκολο για έναν ηθοποιό είναι να παίζει κάποιον που είναι αρεστός. Το δύσκολο είναι να μην αρέσεις. Υπάρχουν αντιδράσεις ακραίες, θετικές και αρνητικές. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι ο κόσμος ασχολείται με αυτόν τον χαρακτήρα. Το κλασικό αρνητικό που λαμβάνω είναι ότι αυτός ο ρόλος θα με στιγματίσει για όλη μου τη ζωή. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λαμβάνω μηνύματα και μίσους και αγάπης. Ο κόσμος εκφράζεται αλλά κρατάω τα θετικά σχόλια. Ομως και τα αρνητικά, μόνο και μόνο που υπάρχουν, κέρδος είναι. Το σίγουρο είναι ότι ο Οσμάν είναι ένας κακός άνθρωπος. Είναι όμως ένας καλός ρόλος, κεντημένος εξαιρετικά. Είναι ένα επίπεδο πάνω, όχι όσον αφορά στην υποκριτική, αλλά το πώς γράφει το αποτέλεσμα, το πώς αφηγείται ο σκηνοθέτης, το πώς μιλάει η κάμερα και πώς συνάδει αυτό που κάνεις με αυτό που βλέπεις».

Εχετε διαβάσει τη βιογραφία του;

«Ηταν μισός Πόντιος από την πλευρά της μητέρας του και μισός Τούρκος, ψαράς στο επάγγελμα. Πίστευε ότι οι Ελληνες έχουν πάρει το πάνω χέρι, ότι του έχουν κλέψει όλες τις ευκαιρίες, τη γη του και μέρος από τη ζωή του».

Γιατί έχει τόσο μίσος στον Θέμη Παυλίδη;

«Πιστεύω ότι έχει να κάνει με την ταύτιση που έχει με αυτό το πρόσωπο. Με τον Θέμη είναι στην ίδια ηλικία, βρίσκονται στο ίδιο μέρος, με διαφορετική αφετηρία. Ζει μαζί του μια παράλληλη ζωή και έχει συγκριτικά μεγέθη. Σε ποια θέση είναι ο ίδιος και σε ποια ο άλλος. Πιστεύει ότι είναι ριγμένος, υποτιμημένος, κατώτερος».

Στη γενοκτονία σκότωσε πολύ κόσμο…

«Ιστορικά έκανε θηριωδίες. Μια από αυτές ήταν ότι γέμιζε μια βάρκα με παιδιά και έλεγε στους δικούς του να τα πάνε να τα αδειάσουν στη θάλασσα και να ξαναγυρίσουν να ξαναγεμίσει. Να φανταστείτε ότι φορούσε στρατιωτική στολή χωρίς να χρειάζεται και χωρίς να του έχει ζητηθεί ποτέ. Το εύκολο είναι να ασκήσεις βία στη βία. Τέτοιος άνθρωπος ήταν. Κι εγώ πολλές φορές βρίσκομαι σε δύσκολη θέση στα γυρίσματα κάποιων σκηνών».

Ποια ήταν για σας μέχρι τώρα η πιο δύσκολη σκηνή;

«Εκείνη που χτυπάμε τον Μητροπολίτη Θεόκλητο μέχρι θανάτου».

Ο έρωτας πάντως σε όλες τις εποχές και με όλες τις συνθήκες αναπτερώνει την ελπίδα των ανθρώπων.

«Ο έρωτας στα χρόνια της όποιας χολέρας δίνει όντως μια ελπίδα που συγκινεί. Κι αυτός είναι η κινητήριος δύναμη που ωθεί και τους ήρωες της σειράς. Ο άνθρωπος σε όλες της κακουχίες προσπαθεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες του από ένα δώρο, μια αγάπη, ένα άγγιγμα, μια αγκαλιά ασχέτως αν η αφήγηση του καθένα είναι διαφορετική. Στο “Κόκκινο ποτάμι” κάνουμε μυθοπλασία όπου ο έρωτας βρίσκεται στο επίκεντρο πραγματικών γεγονότων.

Πού θα σας δούμε στο θέατρο;

«Στο Εθνικό που τιμά τη μνήμη της Λούλας Αναγνωστάκη ανεβάζοντας το έργο “Σ’ εσάς που με ακούτε” σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Αβρανά, που θα κάνει πρεμιέρα στις 30 Απριλίου. Εκεί κάνω τον Νίκο, τον γιο της Ελσας που είναι ανάπηρος. Δεν μιλάει πολύ και είναι πολύ ευαίσθητος. Στους υπόλοιπους ρόλους θα δείτε τους Γιάννη Βογιατζή, Αλέξανδρο Μαυρόπουλο, Μιχάλη Μουλακάκη, Αγλαΐα Παππά, Ξένια Παυλοπούλου, Ελένη Ρουσσινού, Πηνελόπη Τσιλίκα».

  • Της Κωνσταντίνας Γαρνέλη για το TVΣίριαλ

Διαβάσατε και το spoiler για το τέλος της Ιφιγένειας; Έχουμε εδώ όλο το θέμα