Πώς θα σκοτωθεί ο Αλί στο Κόκκινο Ποτάμι - Ο Γιώργης Τσαμπουράκης μιλά για την σειρά του OPENtv

Όσα δεν ξέρουμε για το σενάριο που θα ακολουθήσει

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πώς θα σκοτωθεί ο Αλί στο Κόκκινο Ποτάμι - Ο Γιώργης Τσαμπουράκης μιλά για την σειρά του OPENtv

Ο Γιώργος Τσαμπουράκης, ο ηθοποιός που υποδύεται τον Αλί στην αγαπημένη σειρά του OPENtv, Κόκκινο Ποτάμι, μιλά πρώτη φορά για όσα γνωρίζει για το σενάριο που θα ακολουθήσει! Τι ξέρει για τον τρόπο που θα σκοτωθεί ο χαρακτήρας του;

Διαβάστε παρακάτω όλα όσα είπε! Προσοχή γιατί περιέχει μικρά spoiler για την σειρά που ίσως δεν θέλεις να ξέρεις!

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις και δυσκολίες του ρόλου σας;

«Ας ξεκινήσουμε από τα πρακτικά. Οταν δεν ξέρεις να μιλάς τουρκικά, να οδηγείς κάρο και να ανεβαίνεις σε άλογο, έχεις τεχνικές δυσκολίες που πρέπει να τις λύσεις. Ολο το καλοκαίρι έκανα μαθήματα ιππασίας και τουρκικών. Στα γυρίσματα διαπιστώθηκε ότι η γλώσσα δεν χρειάστηκε ιδιαίτερα. Ωστόσο ό,τι μαθαίνει κανείς καλό είναι. Αρχικά δεν πολυεκτιμούσα τα τουρκικά. Οταν όμως τα γνωρίζεις μέσα από τη μάθηση, είναι διαφορετικά τα πράγματα. Εχουν πολλή μουσικότητα».

Με την ιππασία όμως σας μάτιασαν. Είχατε ένα ατύχημα με το άλογο.

«Οντως και τα πήγαινα πολύ καλά (γελάει). Οι εκπαιδευτές που μου έκαναν μάθημα μου έλεγαν ότι για άνθρωπο που δεν έχει ξαναϊππεύσει τα πάω περίφημα. Αλλά έπεσα από το άλογο. Είναι από τα απρόβλεπτα που συμβαίνουν. Τα άλογα είναι πολύ ευαίσθητα και επειδή κάνουμε σκληρές σκηνές βίας, υπήρχαν πολλές φωνές που ακούγονταν ολόγυρα. Οταν πήγα να κατέβω, το άλογο τρόμαξε από τους ήχους, καθώς εκείνη την ώρα γυριζόταν ένα πλάνο, και με έριξε κάτω. Ευτυχώς η ζημιά ήταν μικρή, θλάση στον ραχιαίο».

Ο Αλί Ομέρογλου είναι ένας ήρωας με θετικό πρόσημο. Υποστηρίζεται μέσα από εσάς ότι δεν ήταν όλοι οι Τούρκοι σφάχτες.

«Αυτό είναι ένα πολύ κομβικό στοιχείο. Με το κακό υπάρχει και το καλό. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αντίστιξη και να δούμε και την άλλη πλευρά. Γιατί διαφορετικά μπορούν να δημιουργηθούν και ακραίες συμπεριφορές».

Τι να πει και ο Λάμπρος Κτεναβός που υποδύεται τον Οσμάν. Εχει ακούσει πολλά.

«Αρα κάνει πολύ καλά τον ρόλο του. Αυτή η σειρά έχει ένα καστ που με κάποιο τρόπο έχει δέσει πολύ ωραία και η διανομή είναι εξαιρετικά επιτυχημένη. Ο καθένας είναι εκεί που πρέπει να βρίσκεται. Κι αυτό έχει να κάνει με την επιλογή των ηθοποιών που έγινε όχι με πρότυπα του τηλεοπτικού σταρ σύστεμ αλλά με ανθρώπους που έχουν μια πιο καταρτισμένη θεατρική παιδεία και κινηματογραφική αντίληψη. Αυτή είναι μια σημαντική αναβάθμιση της τηλεόρασης».

Φαντάζομαι, λαμβάνετε πολλά μηνύματα συμπάθειας.

«Εχω την πολυτέλεια να υποδύομαι έναν θετικό ήρωα και τώρα που αποκαλύφθηκε ότι ο Αλί είναι και κρυφοχριστιανός ένας λόγος παραπάνω».

Ο Αλί θα πεθάνει. Πώς θα συμβεί αυτό;

«Το τελευταίο σενάριο δεν το έχω δει ακόμα. Δεν ξέρω πώς θα συμβεί. Ελπίζω να είναι ένας θάνατος γενναίος και αξιοπρεπής».

Ο Αλί είναι πολύ ερωτευμένος με την Ιφιγένεια. Για χάρη της διακινδυνεύει πολλά.

«Είναι ωραίο που η σειρά δεν εστιάζει στο love story ενός ζευγαριού αλλά σε πολλές ιστορίες. Αυτό την κάνει πολύπλευρη και πιο ενδιαφέρουσα. Αυτό είναι πολύ όμορφο και για τον ηθοποιό, που μπαίνει σε μια διαδικασία μεγαλύτερης σύνθεσης. Στη ζωή της Ιφιγένειας μπαίνει ένας άλλος άντρας εκτός από τον Μίλτο, που της δίνει αγάπη. Της ομολογεί τον έρωτά του και αυτό δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορη μια γυναίκα που αρχίζει να τρέφει όμορφα συναισθήματα και για έναν άλλο άνθρωπο».

Ο έρωτας θέλει και αρετή και τόλμη και αυτό ισχύει απόλυτα στην περίπτωση του Αλί.

«Σε απόλυτο βαθμό και το δείχνει με τις πράξεις του. Ρισκάρει τη θέση του, τη ζωή του, τη δουλειά του. Αλλά αυτό που με έχει συγκινήσει σε αυτόν τον ήρωα είναι ότι βλέπουμε την ευαίσθητη πτυχή του και σε άλλες φάσεις. Οταν ένας πατέρας από την Αρμενία πεθαίνει μπροστά στα μάτια του παιδιού του, ο Αλί παίρνει το ορφανό, το σώζει και το κρύβει».

Είναι πράγματι ένας καλός και πονόψυχος άνθρωπος. Γι' αυτό βοήθησε αρχικά την Ιφιγένεια ή η αιτία ήταν ο έρωτάς του για εκείνη;

«Ο Αλί δεν αντέχει την αδικία του πολέμου και της βιαιότητας που μπορεί να υπάρχει μέσα στις συγκρούσεις των ανθρώπων από εγωιστικές πτυχές. Γιατί αυτό κρύβει ο πόλεμος. Η αδικία που διαδραματίζεται τον κινητοποιεί για να τη σώσει. Στη συνέχεια, είναι και μια γοητευτική γυναίκα, την ερωτεύτηκε».

Δέχτηκε να την παντρευτεί έστω και έγκυο στο παιδί ενός άλλου.

«Ο Αλί είναι εκφραστής του απόλυτου ορισμού του τι σημαίνει αγαπώ. Αγαπώ σημαίνει αφήνω τον άλλον ελεύθερο να λειτουργήσει. Συνδέεται πολύ με εμένα, γιατί κι εγώ πιστεύω σε αυτήν την αγάπη που δεν είναι κτητική, που ο άλλος δεν είναι δέσμιος αλλά ελεύθερος. Μπορείς να αγαπήσεις τον άλλον με ό,τι δεδομένα και ανάγκες έχει; Εκεί υπάρχει αγάπη. Ας σκεφτούμε πώς αγαπάμε στη ζωή μας. Θεωρούμε τον σύντροφό μας δικό μας. Δεν τον αποδεχόμαστε με τα ελαττώματά του, τις αδυναμίες και τα λάθη του. Με γοητεύει αυτός ο ήρωας, γιατί είναι κοντά σε αυτό που προσπαθώ να είμαι. Δεν τα καταφέρνω πάντα. Ο άνθρωπος παλεύει με τον εγωισμό του καθημερινά».

Θα ολοκληρωθεί ο έρωτάς του με την Ιφιγένεια;

«Για να δούμε αν θα κερδίσει η αγάπη για την οποία μιλάμε. Αν συμβεί, θα είναι μεγάλη νίκη». - Δείτε εδώ το τέλος της Ιφιγένειας!

Και η οικογένειά του όμως είναι στηρικτική απέναντι στο ζευγάρι, παρόλο που υποψιάζεται ότι κάτι συμβαίνει.

«Γι' αυτό είναι καλογραμμένο το κείμενο. Οι γονείς του δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικοί. Ο Αλί έχει την ιδιοσυγκρασία και την ποιότητά τους. Δεν είναι σκληροί και εγωιστές. Ερχονται με κατανόηση να δεχτούν την όποια κατάσταση. Με αγωνία φυσικά, με αναρώτηση και με προβληματισμό, αλλά είναι εκεί, με τη δύναμη της αγάπης τους να στηρίξουν και να δώσουν λύσεις. Είναι μια οικογένεια που έχει καρδιά. Είναι πολύ ωραίο αυτό».

Ο Αλί θα πάει να πολεμήσει;

«Θα πάει, αλλά δεν θα σκοτωθεί εκεί».

Τι συναισθήματα σας δημιούργησε η σειρά όταν παρακολουθούσατε τα πρώτα επεισόδια πριν μπείτε για γυρίσματα;

«Είχα πολύ μεγάλη αγωνία, διότι πραγματεύεται ένα θέμα με το οποίο δεν έχει καταπιαστεί η ελληνική τηλεόραση. Για όλους αυτούς που οι πρόγονοί τους έχουν βιώσει την περίοδο εκείνη με όλη αυτή τη βιαιότητα, έπρεπε να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ειλικρινείς και να χειριστούμε το θέμα με ευαισθησία. Το να παίρνεις μηνύματα συγκίνησης από απογόνους των ανθρώπων αυτών είναι μεγάλη νίκη του σίριαλ».

Πού σας βρίσκουμε θεατρικά φέτος;

«Με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στην παράσταση “Νόρα” του Ιψεν σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη. Είναι ένα έργο που αφορά τα δύο φύλα και την αιώνια πάλη μεταξύ τους. Δεν δείχνουμε μια γυναίκα που είναι καταπιεσμένη από έναν σύζυγο σατράπη, γιατί εδώ υπάρχει ένας μεγάλος έρωτας και πάθος. Ωστόσο οι κοινωνικές συνθήκες και το πώς δομείται η οικογένεια σε μια κοινωνία κάνουν τους ανθρώπους να εγκλωβίζονται και να αγαπούν με λάθος τρόπο. Είναι σπουδαίο ότι το έργο αυτό το έγραψε ένας άντρας και έβαλε εκείνη την εποχή μια γυναίκα να εγκαταλείπει τον άντρα της με τα τρία τους παιδιά. Ανήκουστο ακόμη και για σήμερα».

Και μέσα σε όλα αυτά δραστηριοποιείστε και στον χώρο της εστίασης.

«Το φαγητό είναι μια μεγάλη μου αγάπη. Το εστιατόριο στα Ανω Πετράλωνα ξεκίνησε μεταξύ αστείου και σοβαρού με τον φίλο και συνάδελφο Μιχάλη Μουλακάκη από την Κρήτη. Εκείνος έχει οικογενειακή επιχείρηση στο νησί με το ίδιο αντικείμενο κι εγώ αγάπη για το μαγείρεμα. Το κάναμε με πολλή φροντίδα και από την πρώτη μέρα που άνοιξε έχει αγγίξει τον κόσμο και μας ανταποδίδει καρπούς».

ΠΗΓΗ: TV24

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΑΡΝΕΛΗ