Open: Φρίκη στο Κόκκινο Ποτάμι (31/5) - Ξεσπά πόλεμος πάνω από το πτώμα του Αλί

Δείτε πρώτοι εδώ τι θα συμβεί αυτή την Κυριακή!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Open: Φρίκη στο Κόκκινο Ποτάμι (31/5) - Ξεσπά πόλεμος πάνω από το πτώμα του Αλί

Έχουμε πρώτοι το νέο φρικιαστικό επεισόδιο της αγαπημένης σειράς Κόκκινο Ποτάμι που θα παιχτεί στην συχνότητα του Open την Κυριακή 31/5! Αφού ο Αλί πεθάνει θα ξεσπάσει πόλεμος πάνω από το πτώμα του!

Δείτε τι θα συμβεί στο επεισόδιο της 31/5 στο Κόκκινο Ποτάμι πριν παιχτεί στο Open

Ο Αλί πέφτει στην παγίδα του Βαλή, ο οποίος τον κατηγορεί για χριστιανό και προδότη και μετά, με την βοήθεια του Μουράτ που στήνει σκηνικό ληστείας, τον δολοφονεί εν ψυχρώ. Κατόπιν και μετά από συνεννόηση, ο Μουράτ πυροβολεί τον Βαλή στο χέρι ώστε να είναι πειστική η απόπειρα ληστείας.

Στο μεταξύ ο Μίλτος κατευθύνεται έφιππος προς το Ερζερούμ, ενώ το κάρο με το πτώμα του Αλί μπαίνει στην πόλη και ο Βαλής με τον Μουράτ ξεσηκώνουν τους Τούρκους προφασιζόμενοι ότι δέχτηκαν επίθεση από χριστιανούς ληστές. Αρχίζει σοβαρή σύρραξη που ευτυχώς τερματίζεται με την παρέμβαση του Ρώσου διοικητή.

Oι γονείς του Αλί παίρνουν τη σορό του γιού τους για να πενθήσουν. Η Ιφιγένεια σπαράζει με την θλιβερή είδηση και την θέα του νεκρού. Μετά γίνεται η κηδεία όπου ξανά ο Βαλής ξεσηκώνει τον κόσμο ενάντια στους χριστιανούς. Στο μεταξύ ο Μίλτος φτάνει νύχτα στο Ερζερούμ και ψάχνοντας για την Ιφιγένεια μαθαίνει από έναν Έλληνα ότι είναι η χήρα του Αλί. Το άλλο πρωί πηγαίνει στο νεκροταφείο όπου βλέπει την Ιφιγένεια στον τάφο. Πριν την επανασύνδεση, τα αναπάντητα ερωτηματικά που ζητούν εξηγήσεις θα είναι πολλά.

Κόκκινο Ποτάμι επεισόδιο 31/5

Παράλληλα, στο ρωσοτουρκικό μέτωπο του Νοτίου Καυκάσου, ο Κερέμ προσπαθεί μάταια να πείσει τον στρατηγό Ονούρ Ασλάν, ότι η μάχη είναι αδιέξοδη και του προτείνει να υποχωρήσουν. Εκείνος όχι μόνο διαφωνεί με την πρόταση αλλά τον απειλεί ότι θα τον κρεμάσει αν δεν υπακούσει στις εντολές του.

Στο μεταξύ η Σοφία και η Αρίν αποχαιρετούν την Φατμά και τον Εμίρ και φεύγουν για την Αμισό, συνεχίζοντας την προσπάθεια να βρουν τα κορίτσια τους. Στο μέτωπο οι Τούρκοι είναι αδύνατο να νικήσουν και μέσα στον χαμό ο Κερέμ προσπαθεί να σώσει τη ζωή του Ασλάν.

Ο Βαλής περνά από ανάκριση την Ιφιγένεια. Της φέρεται ταπεινωτικά και μετά της αποκαλύπτει πως ξέρει ότι είναι Ελληνίδα, πως οι γονείς του Αλί είναι κρυπτοχριστιανοί αλλά και για τον μικρό Συμεών που κρύβουν.

Ωστόσο, δείτε εδώ τις δύσκολες ώρες που περνάει ηθοποιός της σειράς! Δεν έχει ούτε λεφτά για μακαρόνια!

Πώς θα σκοτωθεί ο Αλί στο Κόκκινο Ποτάμι

Ο Γιώργος Τσαμπουράκης, ο ηθοποιός που υποδύεται τον Αλί στην αγαπημένη σειρά του OPENtv, Κόκκινο Ποτάμι, μιλά πρώτη φορά για όσα γνωρίζει για το σενάριο που θα ακολουθήσει! Τι ξέρει για τον τρόπο που θα σκοτωθεί ο χαρακτήρας του;

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις και δυσκολίες του ρόλου σας;

«Ας ξεκινήσουμε από τα πρακτικά. Οταν δεν ξέρεις να μιλάς τουρκικά, να οδηγείς κάρο και να ανεβαίνεις σε άλογο, έχεις τεχνικές δυσκολίες που πρέπει να τις λύσεις. Ολο το καλοκαίρι έκανα μαθήματα ιππασίας και τουρκικών. Στα γυρίσματα διαπιστώθηκε ότι η γλώσσα δεν χρειάστηκε ιδιαίτερα. Ωστόσο ό,τι μαθαίνει κανείς καλό είναι. Αρχικά δεν πολυεκτιμούσα τα τουρκικά. Οταν όμως τα γνωρίζεις μέσα από τη μάθηση, είναι διαφορετικά τα πράγματα. Εχουν πολλή μουσικότητα».

Με την ιππασία όμως σας μάτιασαν. Είχατε ένα ατύχημα με το άλογο.

«Οντως και τα πήγαινα πολύ καλά (γελάει). Οι εκπαιδευτές που μου έκαναν μάθημα μου έλεγαν ότι για άνθρωπο που δεν έχει ξαναϊππεύσει τα πάω περίφημα. Αλλά έπεσα από το άλογο. Είναι από τα απρόβλεπτα που συμβαίνουν. Τα άλογα είναι πολύ ευαίσθητα και επειδή κάνουμε σκληρές σκηνές βίας, υπήρχαν πολλές φωνές που ακούγονταν ολόγυρα. Οταν πήγα να κατέβω, το άλογο τρόμαξε από τους ήχους, καθώς εκείνη την ώρα γυριζόταν ένα πλάνο, και με έριξε κάτω. Ευτυχώς η ζημιά ήταν μικρή, θλάση στον ραχιαίο».

Ο Αλί Ομέρογλου είναι ένας ήρωας με θετικό πρόσημο. Υποστηρίζεται μέσα από εσάς ότι δεν ήταν όλοι οι Τούρκοι σφάχτες.

«Αυτό είναι ένα πολύ κομβικό στοιχείο. Με το κακό υπάρχει και το καλό. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αντίστιξη και να δούμε και την άλλη πλευρά. Γιατί διαφορετικά μπορούν να δημιουργηθούν και ακραίες συμπεριφορές».

Τι να πει και ο Λάμπρος Κτεναβός που υποδύεται τον Οσμάν. Εχει ακούσει πολλά.

«Αρα κάνει πολύ καλά τον ρόλο του. Αυτή η σειρά έχει ένα καστ που με κάποιο τρόπο έχει δέσει πολύ ωραία και η διανομή είναι εξαιρετικά επιτυχημένη. Ο καθένας είναι εκεί που πρέπει να βρίσκεται. Κι αυτό έχει να κάνει με την επιλογή των ηθοποιών που έγινε όχι με πρότυπα του τηλεοπτικού σταρ σύστεμ αλλά με ανθρώπους που έχουν μια πιο καταρτισμένη θεατρική παιδεία και κινηματογραφική αντίληψη. Αυτή είναι μια σημαντική αναβάθμιση της τηλεόρασης».

Φαντάζομαι, λαμβάνετε πολλά μηνύματα συμπάθειας.

«Εχω την πολυτέλεια να υποδύομαι έναν θετικό ήρωα και τώρα που αποκαλύφθηκε ότι ο Αλί είναι και κρυφοχριστιανός ένας λόγος παραπάνω».

Ο Αλί θα πεθάνει. Πώς θα συμβεί αυτό;

«Το τελευταίο σενάριο δεν το έχω δει ακόμα. Δεν ξέρω πώς θα συμβεί. Ελπίζω να είναι ένας θάνατος γενναίος και αξιοπρεπής».

Ο Αλί είναι πολύ ερωτευμένος με την Ιφιγένεια. Για χάρη της διακινδυνεύει πολλά.

«Είναι ωραίο που η σειρά δεν εστιάζει στο love story ενός ζευγαριού αλλά σε πολλές ιστορίες. Αυτό την κάνει πολύπλευρη και πιο ενδιαφέρουσα. Αυτό είναι πολύ όμορφο και για τον ηθοποιό, που μπαίνει σε μια διαδικασία μεγαλύτερης σύνθεσης. Στη ζωή της Ιφιγένειας μπαίνει ένας άλλος άντρας εκτός από τον Μίλτο, που της δίνει αγάπη. Της ομολογεί τον έρωτά του και αυτό δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορη μια γυναίκα που αρχίζει να τρέφει όμορφα συναισθήματα και για έναν άλλο άνθρωπο».