Φτερωτός Θεός: Η Σανέμ γεννάει τα παιδιά του Τζαν

Αυτό είναι το τέλος

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Φτερωτός Θεός: Η Σανέμ γεννάει τα παιδιά του Τζαν

Χαρούμενο είναι το τέλος της σειράς «Φτερωτός Θεός», αφού η Σανέμ θα παντρευτεί τον Τζαν και θα γεννήσει τα παιδιά του. Συγκεκριμένα, τρία πανέμορφα κορίτσια.

Η «Υπέροχη Ιδέα» κερδίζει τον μεγάλο πελάτη που κυνηγούσε και ένα πάρτι που θα δοθεί προς τιμήν της Σανέμ θα φέρει στην επιφάνεια σκέψεις και συναισθήματα από το παρελθόν. Μετά την επεισοδιακή βραδιά, η Σανέμ αποφασίζει να φύγει μακριά για να ξεχαστεί, όμως ο Τζαν δεν θα την αφήσει. Για την ακρίβεια θα την κλείσει για πάντα στην αγκαλιά του.

Στην «Υπέροχη Ιδέα» έρχονται επιτέλους φανταστικά νέα: Χάρη στη Σανέμ και την εφευρετικότητά της, καταφέρνουν να κερδίσουν τον μεγάλο πελάτη που κυνηγούσαν, που δεν είναι άλλος από τον πατέρα της Αϊτσα. Ετσι, ο πρόεδρος της εταιρείας οργανώνει ένα πάρτι στην έπαυλή του για να γιορτάσει τη νέα συνεργασία με την «Υπέροχη Ιδέα». Όταν πλησιάσει τον Τζαν με αφορμή το πάρτι, η απάντηση που θα πάρει μόνο ικανοποίηση δεν θα της χαρίσει.

«Ξέρω πως έχεις προσωπικά προβλήματα το τελευταίο διάστημα... και μάλιστα με αφορμή αυτή την κατάσταση μπορώ να σου πω πως μοιάζουμε. Οπως κι εσύ, έτσι κι εγώ θέλω να τα ξεπερνάω όλα μόνη μου», του λέει η Αϊτσα και έρχεται πιο κοντά του.

Ο Τζαν προσπαθεί να κρατήσει την απόσταση μεταξύ τους, ενώ του θυμίζει πως θα είναι στο πλευρό του αν θέλει να μιλήσει για ό,τι τον απασχολεί. Τελικά θα λάβει από εκείνον μια τυπική απάντηση και την υπόσχεση πως θα τον δει το βράδυ στο μεγάλο πάρτι της εταιρείας. Αντίθετα, η Σανέμ αρνείται να πάει στη μεγάλη για την «Υπέροχη Ιδέα» βραδιά. Αλλωστε τις τελευταίες ημέρες δουλεύει στο μπακάλικο του πατέρα της και δείχνει να το απολαμβάνει. Μάλιστα με εργαλείο της ένα σκούτερ, πηγαίνει τις παραγγελίες στη γειτονιά.

Ο Νιχάτ δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του για τη βοήθεια που του προσφέρει απλόχερα η κόρη του. Οι συνάδελφοί της, όμως, που δεν θέλουν να λείπει από το πάρτι καθώς εκείνη ευθύνεται για την επιτυχία της νέας συνεργασίας, καταφέρνουν να τη φέρουν κοντά τους. Πιο συγκεκριμένα, ο Τζέι-Τζέι και ο Μουζαφέρ τηλεφωνούν στον πατέρα της και με αλλαγμένη φωνή του κάνουν μια τεράστια παραγγελία. Τόπος αποστολής των προιόντων. Το σπίτι της Αϊτσα, φυσικά!

Φτερωτός Θεός τελευταίο επεισόδιο της σειράς

Στο πάρτι

Η Σανέμ αγνοώντας το κόλπο των φίλων της, ετοιμάζει τη παραγγελία και δεν χάνει καιρό. Ετοιμάζεται για άλλη μια παράδοση κατ’ οίκον. Η χαρά της όμως δεν θα κρατήσει πολύ καθώς στη συνέχεια θα μάθει το κόλπο που της έχουν στήσει. Είναι έτοιμη να φύγει όταν βλέπει μπροστά της τον Τζαν. «Αισθάνομαι πολύ άσχημα», θα πει στην Λεϊλά με το κράνος ακόμα στο κεφάλι και θα συνεχίσει: «Φοράω πρόχειρα ρούχα και το κράνος μου. Ολοι εδώ είστε πολύ όμορφα ντυμένοι. Ντρέπομαι. Το καλύτερο θεωρώ πως είναι να φύγω».

Ομως, Λεϊλά, Ντερέν και Εμρέ καταφέρνουν να την πείσουν να μείνει λίγο παραπάνω καθώς όπως της λένε κανείς τους δεν θα ήταν εκεί χωρίς τη συμβολή της. Οταν το τηλέφωνό της χτυπήσει και στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, βρεθεί η μητέρα της, Μεβκιμπέ, που έχει ανησυχήσει για την αργοπορία της, θα ψάξει να βρει την έξοδο. Ο Τζαν θα την ακολουθήσει. «Μη φύγεις», θα της πει. «Ως τι να μείνω; Ως η κοπέλα σου που δεν θυμάσαι; Ως μια συνάδελφός σου; Ως μια άγνωστη;», θα τον προκαλέσει. «Σανέμ, μπορεί να μη σε θυμάμαι, αλλά ξέρω μέσα μου πως θέλω να μείνεις». - Δείτε εδώ γιατί δεν την θυμάται

Η αντίδρασή της στα λόγια του θα είναι άμεση: «Αυτό το κάτι που αισθάνεσαι για μένα και θέλεις να μείνω, μέρα με τη μέρα θα εξαφανιστεί. Και να ξέρεις πως έτσι θα είναι καλύτερα. Μακάρι να ήσουν ο άνθρωπός μου και να ήμουν ο δικός σου, όμως τελικά δεν είσαι... ». Θα ανέβει στο σκούτερ της και θα φύγει. Ο Τζαν θα νιώσει ανίκανος να αντιδράσει. Θα δει από μακριά την Αϊτσα να τον παρατηρεί αλλά θα την προσπεράσει. Πρέπει να σκεφτεί τι θα κάνει. Ακανόνιστες εικόνες από τη σχέση του μαζί της και τις περιπέτειες που ζήσανε έναν χρόνο πριν θα αρχίσουν να έρχονται στο μυαλό του. Μήπως τελικά η μνήμη του επιστρέφει;

Λίγο πριν τη μεγάλη φυγή

Η Σανέμ αποφασίζει να φύγει από την πόλη και να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι για να ξεχαστεί. Μακριά από τον Τζαν και την «Υπέροχη Ιδέα» θα πάρει τις αποφάσεις που πρέπει για τη ζωή και το μέλλον της. Αποχαιρετά τους δικούς της, που έχουν δάκρυα στα μάτια και κατευθύνεται για το τρένο. Αυτό που δεν έχει καταλάβει είναι πως ο Τζαν την ακολουθεί σε όλη τη διαδρομή με το αυτοκίνητό του. Την προλαβαίνει λίγα λεπτά πριν μπει στο τρένο και με τα λόγια του της αλλάζει τα σχέδια: «Σε παρακαλώ, μη φύγεις. Δεν θα αντέξω να ζήσω μακριά σου. Μη μου στερήσεις την ευκαιρία να γίνω ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου. Αλλωστε πόσοι έχουν καταφέρει να ερωτευτούν δυο φορές τη γυναίκα των ονείρων τους;».

Η Σανέμ γεννά τα παιδιά του Τζαν

Τα νέα για την αναβολή του ταξιδιού της Σανέμ και το σμίξιμο του ζευγαριού κάνει την παρέα και τις οικογένειές τους να πετάξουν από χαρά. Τζαν και Σανέμ περνούν όλη τη μέρα μαζί και ετοιμάζουν το επόμενο βήμα τους. Δηλαδή τον γάμο. Δεν θα αργήσει η στιγμή που ο Τζαν θα βρεθεί στο πατρικό της σπίτι για να τη ζητήσει από τον πατέρα της ή αλλιώς να γίνει με κάθε επισημότητα ο αρραβώνας τους. Η συγκίνηση είναι διάχυτη. Λίγες ημέρες μετά θα ανέβουν τα σκαλιά της εκκησίας παρουσία λίγων συγγενών και φίλων. Τζαν και Σανέμ ντυμένοι στα λευκά θα ξεκινήσουν να γράφουν το βιβλίο της κοινής τους ζωής. Πρώτο κεφάλαιο θα είναι φυσικά τα παιδιά τους. Η Σανέμ θα φέρει στον κόσμο τρία κοριτσάκια που θα ολοκληρώσουν την ευτυχία τους...