Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Οι συνταγές που θα κάνει στην εκπομπή από 28/9 έως 2/10

Γλυκά, αλμυρά εύκολα και υγιεινά!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Οι συνταγές που θα κάνει στην εκπομπή από 28/9 έως 2/10

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πιστή στο καθημερινό ραντεβού της με τους τηλεθεατές, μπαίνει στην κουζίνα της και ετοιμάζει νόστιμα, λαχταριστά αλλά και εύκολα και υγιεινά πιάτα. Από τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, καθημερινά στις 11.30 είναι Ώρα για Φαγητό στον ΣΚΑΪ.

Αυτές είναι οι συνταγές που θα δούμε στο Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου – Εύκολα και Υγιεινά

Η Αργυρώ ανοίγει την εβδομάδα παραμένοντας πιστή στην αγαπημένη της συνήθεια να ετοιμάζει κάθε Δευτέρα εύκολα και υγιεινά πιάτα. Έτσι, λοιπόν, μας δίνει απλά υλικά και βήματα για ένα νόστιμο πιλάφι με πλιγούρι και λαχανικά. Στην κουζίνα της υποδέχεται τη διατροφολόγο Άννα Παπαγεωργίου και μαζί ετοιμάζουν τη διάσημη μακαρονάδα με άρωμα Ιταλίας τη γνωστή σε όλους «αλά νόρμα» με πλούσια γεύση μελιτζάνας. Όσο για το τέλος, η πρόταση είναι αρκετά γλυκιά, πολύ υγιεινή και για όλες τις ώρες: παξιμαδάκια χωρίς γλουτένη.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου – Μαγειρικό Σχολείο

Το σημερινό μάθημα του μαγειρικού σχολείου, δεν είναι μόνο εύκολο αλλά και ιδιαίτερα απολαυστικό. Η Αργυρώ μάς μαθαίνει να φτιάχνουμε μπισκότα με άρωμα βουτύρου, εντυπωσιακά lamingtons, βουτηγμένα σε πλούσια σοκολάτα και ένα παχύ στρώμα καρύδας και για το τέλος τα πιο νόστιμα μπατόν σαλέ που τα συνοδεύουμε με μπλε τυρί.

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου – Γλυκά και Αλμυρά

Η Αργυρώ ετοιμάζει αλμυρές και γλυκές λιχουδιές στο ταψί. Μια ιταλική στράτα με λουκάνικα και μπόλικα τυριά που θα μας εντυπωσιάσει, αλλά και μια παραδοσιακή και διαχρονική συνταγή όπως είναι η μπομπότα με πλούσια γεύση φέτας και γιαουρτιού. Ο επίλογος της εκπομπής είναι γλυκός και με άρωμα εποχής όπως είναι το μήλο. Αναποδογυριστή μηλόπιτα, λοιπόν, που θα συνοδευτεί με μια απολαυστική κρέμα τυριού.

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου – Μαγειρεύουμε Παρέα

Το κοτόπουλο δεν θα μπορούσε να λείπει από το μενού της Αργυρώς. Σήμερα, το μαγειρεύει αλα κρεμ με ρύζι και λαχανικά. Όσο για τη δεύτερη συνταγή της ετοιμάζει ένα λαχταριστό στρόμπολι με αλλαντικά και τυριά που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Στην κουζίνα της καταφτάνει ο γνωστός pastry chef Θανάσης Σταμούδης και μαζί ετοιμάζουν μια εντυπωσιακή lemon pie με πλούσια κρέμα λεμονιού και σαντιγί με άρωμα λάιμ.

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου – Νόστιμα και Λαχταριστά

Η εβδομάδα φτάνει στο τέλος της, αλλά η έμπνευση της Αργυρώς παραμένει αστείρευτη και… προνοητική για το σαββατοκύριακο που καταφτάνει. Ετοιμάζει ένα νόστιμο και εντυπωσιακό πιάτο με αβγά στον φούρνο με ζαμπόν γαλοπούλας και ροζέτες λαχταριστού πουρέ. Για τη συνέχεια στρέφεται στην παράδοση και φτιάχνει ένα εύκολο κολοκυθομπούρεκο με έντονο άρωμα Κρήτης και μάλιστα χωρίς φύλλο κάτι που κάνει την παρασκευή του ακόμα πιο εύκολη και γρήγορη. Όσο για το επιδόρπιο, ετοιμάζει την πιο νόστιμη μουσταλευριά με άρωμα μαστίχας και καβουρδισμένα αμύγδαλα και σουσάμι.

Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ

Δευτέρα με Παρασκευή στις 11.30, στον ΣΚΑΪ

Δείτε εδώ αναλυτικό ρεπορτάζ: Τι συμβαίνει με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στον ΣΚΑΙ.

"Σκοτώνουν" για να βρουν την συνταγή αυτής της πίτας της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου τώρα που χειμωνιάζει

Συνταγές Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ΣΚΑΙ 28/9-2/10

Υλικά Συνταγής

Για το φύλλο κρασιού

  • 700 γραμ. αλεύρι
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • όσο σηκώσει (περίπου 1 ποτήρι και κάτι) νερό χλιαρό

Για τη γέμιση

  • 5 πράσα
  • 2 αυγά
  • 150 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
  • 4 κ.σ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 κ.γλ. πελτές ντομάτας
  • 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε την κιμαδόπιτα με πράσο, κοσκινίζοντας πρώτα το αλεύρι σε μπολ. Κάνουμε λακκούβα, προσθέτουμε το κρασί, το ελαιόλαδο, το αλάτι και λίγο λίγο το νερό και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μαζευτεί σε μια μπάλα και να μην κολλάει στα χέρια. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σταθεί για 30΄, ν’ αναπτυχθεί η γλουτένη και να ανοίγεται εύκολα το φύλλο.

Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες. Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει και τα βράζουμε για 8΄-10΄ να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τ’ αφήνουμε στην άκρη. Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, ίσα που να γυαλίσει για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε τον πελτέ, τις τριμμένες ντομάτες, τα καρότα και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε και τα πράσα και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για περίπου 15΄ μέχρι να πιει η γέμιση τα υγρά της. Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το μαϊντανό και τη γραβιέρα. Αφού κρυώσει λίγο η γέμιση, προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη. Ανοίγουμε 4 λεπτά και μεγάλα φύλλα και τ’ αφήνουμε λίγο στον πάγκο να στεγνώσουν. Λαδώνουμε ταψί ρηχό για πίτα 34 ή 36 εκ. Στρώνουμε σουρωτό το πρώτο φύλλο. Περιχύνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.

Στρώνουμε το δεύτερο φύλλο σουρωτό. Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε με κουτάλι. Αφήνουμε κενό, χωρίς γέμιση, 2 εκ. απ’ το χείλος του ταψιού. Σκεπάζουμε με τρίτο φύλλο, στρώνοντάς το σουρωτά. Περιχύνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Τέλος, καλύπτουμε με το τέταρτο φύλλο κατά τον ίδιο τρόπο. Ραντίζουμε την πίτα με λίγο ελαιόλαδο και λίγο νερό με τα δάχτυλα. Τρυπάμε εδώ κι εκεί την επιφάνεια με μαχαίρι. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις κάτω-κάτω για περίπου 1 ώρα και 15΄ μέχρι να ροδίσει καλά.