Χαιρέτα μου τον Πλάτανο (16/11) - Ο Παναγής αποφασίζει να φύγει από τον Πλάτανο

Όλες οι εξελίξεις

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Χαιρέτα μου τον Πλάτανο (16/11) - Ο Παναγής αποφασίζει να φύγει από τον Πλάτανο

Ραγδαίες φαίνεται πως θα είναι οι εξελίξεις στο αποψινό (16/11) επεισόδιο της νέας επιτυχημένης σειράς της ΕΡΤ, Χαιρέτα μου τον Πλάτανο. Ο Παναγής παίρνει την μεγάλη απόφαση να φύγει από το χωριό, ωστόσο μία ξαφνική συνάντηση θα του αλλάξει τα σχέδια.

Ο Παναγής, ο οποίος βρίσκεται σε διαθεσιμότητα, είναι απελπισμένος. Η Μάρμω θορυβείται που θα φύγει ο Παναγής, γιατί δεν θα μπορεί να κυκλοφορεί, πλέον, άνετη στο δάσος και να μαζεύει τις τρούφες της.

Αποφασίζει, λοιπόν, να βρει μια λύση. Ο Παρασκευάς είναι θυμωμένος που δεν τον στηρίζει η Φιλιώ στον προεκλογικό του αγώνα, όμως η Φιλιώ θ’ αλλάξει γνώμη όταν της «μπει στη μύτη» η Βαρβάρα. Η Χρύσα νιώθει απέραντες τύψεις γι’ αυτό που έκανε, ενώ ο Τζώρτζης λέει στη Μυρτώ για τη σύλληψη του Στάθη. Η Μυρτώ βρίσκει μια εξαιρετική ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την κατάσταση.

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο (16/11)

Ο Παναγής αποφασίζει να φύγει από τον Πλάτανο, ενώ η Κατερίνα έρχεται να του ζητήσει συγγνώμη. Αρκεί, όμως, μια συγγνώμη για να ξεχάσει ο Παναγής πόσο άδικα τον κατηγόρησε;

  • Σκηνοθεσία: Αντρέας Μορφονιός
  • Σκηνοθέτες μονάδων: Θανάσης Ιατρίδης – Γιάννης Σπυρώνης
  • Σενάριο: Άγγελος Χασάπογλου, Βιβή Νικολοπούλου, Μαντώ Αρβανίτη, Ελπίδα Γκρίλλα, Αντώνης Χαϊμαλίδης, Αντώνης Ανδρής

Πρωταγωνιστούν: Πέτρος Φιλιππίδης (Παρασκευάς), Πηνελόπη Πλάκα (Κατερίνα), Θοδωρής Φραντζέσκος (Παναγής), Θανάσης Κουρλαμπάς (Ηλίας), Τάσος Κωστής (Χαραλάμπης), Θεοδώρα Σιάρκου (Φιλιώ), Νικολέττα Βλαβιανού (Βαρβάρα), Αλέξανδρος Μπουρδούμης (παπα-Αντρέας), Ηλίας Ζερβός (Στάθης), Μαίρη Σταυρακέλλη (Μυρτώ), Τζένη Διαγούπη (Καλλιόπη), Αντιγόνη Δρακουλάκη (Κική), Πηνελόπη Πιτσούλη (Μάρμω), Γιάννης Μόρτζος (Βαγγέλας), Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος (Τζώρτζης), Γιωργής Τσουρής (Θοδωρής), Τζένη Κάρνου (Χρύσα), Ανδρομάχη Μαρκοπούλου (Φωτεινή), Μιχάλης Μιχαλακίδης (Κανέλλος), Αντώνης Στάμος (Σίμος), Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά (Τούλα), Φοίβος Ριμένας (Λουκάς).

Τι θα δούμε στο αυριανό επεισόδιο του Χαιρέτα μου τον Πλάτανο

Eπεισόδιο 27ο: Ο Παναγής, φορτισμένος, καταλήγει να έχει ένα έντονο ξέσπασμα απέναντι στην Κατερίνα, ζητώντας της να κρατηθεί μακριά του. Η Μυρτώ επεμβαίνει για λογαριασμό του Στάθη και ο Κανέλλος τον αφήνει ελεύθερο. Η Μυρτώ, όμως, έχει σκοπό να μην αφήσει αυτή την εκδούλευση να πάει χαμένη! Τη Χρύσα την τρώνε οι τύψεις για το ανώνυμο τηλεφώνημα, μιας και ήταν αυτό που κόστισε τελικά στον Παναγή τη θέση του στο Δασαρχείο.

Ο Σίμος αντιλαμβάνεται ότι ο πατέρας του σκοπεύει να εκμεταλλευτεί το σκάνδαλο με τη διαθεσιμότητα του Παναγή, για να κερδίσει τις εκλογές, οπότε συντάσσεται με την Τούλα και την Καλλιόπη εναντίον του Ηλία και της Βαρβάρας.

Ο διοικητής συναντά τον Παναγή και του προτείνει μετάθεση στη Φλώρινα, γεγονός που προκαλεί αναστάτωση στο χωριό. Η διορία για ν’ αποφασίσει αν θα τη δεχτεί είναι ώς το τέλος της ημέρας. Αυτό που δεν ξέρει, όμως, ο Παναγής είναι ότι η αποδοχή της δυσμενούς μετάθεσής του στη Φλώρινα εξυπηρετεί τα ύπουλα σχέδια του διοικητή, που μόνο με την απομάκρυνση του Παναγή από τον Πλάτανο μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή.