Elif: Η απόφαση της Ματσιντέ μετά το θάνατο της - «Θέλω εσύ να...»

Σοκαρισμένος ο...

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Elif: Η απόφαση της Ματσιντέ μετά το θάνατο της - «Θέλω εσύ να...»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην σειρά Elif με τα επεισόδια να περνάνε. Ο Ταρίκ όλο και μπαίνει στο στόχαστρο και η Ματσιντέ παίρνει μια μεγάλη απόφαση. Τι θέλει να γίνει μετά το θάνατο της;

ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο κλοιός για τον Ταρίκ αρχίζει να στενεύει καθώς ο έρωτας που νιώθει για τη Ράνα τον οδηγεί σε λάθος κινήσεις, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν οι πραγματικές του -και επικίνδυνες- προθέσεις. Ο Κερέμ και η Χουμεϊρά τον βλέπουν με μισό μάτι και ψάχνουν να βρουν στοιχεία που να τον ενοχοποιούν.

Κι ενώ η Ελίφ βρίσκεται στο νοσοκομείο, ο Ταρίκ και η Ματσιντέ έχουν ακριβώς την ίδια πληροφορία και κατευθύνονται προς τα εκεί. Ωστόσο Τζαφέρ τους προλαβαίνει και καταφέρνει να πάρει τη μικρή πριν από εκείνους. Την ίδια ώρα στην εταιρεία πρέπει να μπουν οι υπογραφές για μια νέα συνεργασία, αλλά ο Ταρίκ είναι εξαφανισμένος και ο Κερέμ κλείνει εκείνος τη συμφωνία. Ομως δεν μπορεί να καταλάβει τη συμπεριφορά του Ταρίκ, τον οποίο παίρνει τηλέφωνο, αλλά δεν του απαντάει.

Στο δείπνο ο Κερέμ σχολιάζει μπροστά σε όλους το περιστατικό και ο Ταρίκ βρίσκει μια δικαιολογία. Αργότερα η Ματσιντέ λέει στον Μουσταφά: «Ο Ταρίκ έλειπε και εκείνος την ίδια ώρα που μας πήραν τηλέφωνο από το νοσοκομείο. Είμαι σχεδόν βέβαιη πως εκείνος πήρε την Ελίφ, σε παρακαλώ να το ψάξεις», λέει στον Μουσταφά. Η Ματσιντέ ανησυχεί γιατί αν οι υποψίες της επιβεβαιωθούν, η Χουμεϊρά θα πληγωθεί: «Αχ κόρη μου, μακάρι να ήταν αλλιώς τα πράγματα», μονολογεί, όμως η Χουμεϊρά δεν είναι πια η αφελής γυναίκα καθώς και εκείνη είναι σκεπτική σχετικά με την πίστη του άντρα της προς εκείνη. Πιστεύει πως υπάρχει κάποια άλλη γυναίκα στη ζωή του Ταρίκ και δεν ξεχνάει όσα της είπε η Παρλά.

Αυτή είναι η απόφαση της Ματσιντέ μετά το θάνατο της στην Elif

Ετσι αποφασίζει να το ερευνήσει και όταν ο Ταρίκ κάνει μπάνιο, ψάχνει το σακάκι του και καταλαβαίνει πως έχει πάρει μαζί του το κινητό του: «Γιατί το έχει μαζί του στο μπάνιο; Τι μου κρύβεις, Ταρίκ», μονολογεί θυμωμένα. Από την άλλη, η Ματσιντέ ερευνά τα πάντα σχετικά με τον Ταρίκ και ρωτάει τον Κερέμ τι ώρα έφυγε ακριβώς από την εταιρεία ο γαμπρός της. Η απάντησή του την προβληματίζει καθώς ο Ταρίκ έφυγε την ίδια ώρα που εκείνη ήταν στο νοσοκομείο με τον Μουσταφά. Η Ματσιντέ λέει στον Κερέμ πως εκείνος θα αναλάβει τις επιχειρήσεις όταν εκείνη πεθάνει. «Μητέρα, τι είναι αυτά που μου λες; Τι συμβαίνει;», τη ρωτάει και εκείνη του αποκαλύπτει: «Δεν εμπιστεύομαι τον Ταρίκ! Θέλω εσύ να τα αναλάβεις όλα». Ο Κερέμ, μόνος στο δωμάτιο του, θυμάται τη μέρα που είδε τον Ταρίκ με τη Ράνα, τη μέρα που ο Ταρίκ εμφανίστηκε με λάσπες στα παπούτσια του και τη μέρα που ήταν με έναν άγνωστο στο γραφείο του.

Να σημειώσουμε πως η Ρανά είναι έτοιμη να τα παίξει όλα για όλα για να κερδίσει τον Ταρίκ και να τον "κλέψει" από την Χουμεϊρά.

Το βράδυ, όταν η Χουμεϊρά κοιμάται, ο Ταρίκ στέλνει ένα απολογητικό μήνυμα στη Ράνα επειδή την άφησε μόνη. Η Χουμεϊρά βλέπει τον Ταρίκ να ασχολείται πρωί-πρωί με το κινητό του και εκείνος για άλλη μια φορά λέει πως έχει μια δουλειά με την τράπεζα αλλά η Χουμεϊρά δεν τον πιστεύει πια και ζητάει από τον αδελφό της λεπτομέρειες σχετικά με τη δουλειά τους. Ο Ταρίκ είναι έξω από το σπίτι της Ράνα και την περιμένει επειδή δεν απάντησε στα μηνύματά του. Ο Κερέμ ρωτάει τη Φιλίζ πού είναι ο Ταρίκ, εκείνη του λέει πως δεν έχει έρθει ακόμα κι αυτός απορεί γιατί η Χουμεϊρά του είπε πως ο Ταρίκ έφυγε πολύ νωρίς γιατί είχε πολλή δουλειά.

Η Ράνα ξαφνιάζεται όταν βλέπει τον Ταρίκ να την περιμένει έξω από το σπίτι της και του λέει πως θα τον συγχωρήσει αν κλείσει το τηλέφωνό του και δεν πάνε στη δουλειά. Ο Ταρίκ δέχεται. Η Χουμεϊρά του τηλεφωνεί αλλά εκείνος δεν απαντάει. Ο Κερέμ διαβάζει τους φακέλους και καταλαβαίνει πως ο Ταρίκ με τον Ζαφέρ, τον μυστηριώδη άντρα που είχε δει στο γραφείο του, αγόρασαν μαζί γη. «Εχει αγοράσει οικόπεδο ο Ταρίκ μαζί του; Και γιατί δεν μας έχει πει τίποτα;», αναρωτιέται ο Κερέμ. Τηλεφωνεί στον Ταρίκ αλλά το τηλέφωνό του είναι κλειστό.

Το σχέδιο του Ταρίκ

Ο Κερέμ επιστρέφει σπίτι και ακούει τα γέλια της αδελφής του. Ρωτάει τη Γιλντίζ τι είναι αυτό που κάνει τόσο χαρούμενη την αδελφή του και εκείνη του λέει πως ο Ταρίκ της χάρισε μια κούνια για το μωρό. Ο Κερέμ και η Ματσιντέ δεν μπορούν να χαρούν όπως η Χουμεϊρά γιατί και οι δύο υποψιάζονται τον Ταρίκ. Ο Κερέμ πηγαίνει στο γραφείο για να μιλήσει με τον Ταρίκ και τον ρωτάει για τη γη που αγόρασε με τον Ζαφέρ. Εκείνος του λέει πως αυτό είναι μια έκπληξη για τη Χουμεϊρά και ότι είναι μια επένδυση για το μέλλον του μωρού που πρόκειται να αποκτήσουν.

Ο Ταρίκ ζητάει από τον Κερέμ να μην πει τίποτα στη Χουμεϊρά, αλλά ο Κερέμ είναι σκεπτικός. Ο Ταρίκ συνεχίζει να φέρεται υπέροχα στη Χουμεϊρά και μένει μαζί της στο σπίτι για να της κάνει παρέα αφού ξέρει πως η Ματσιντέ και ο Κερέμ τον υποψιάζονται.