MasterChef 5 Highlights (9/4): Τα δάκρυα της Μαργαρίτας, τα «καρφιά» και η ασυλία

Όλα όσα είδαμε στο χθεσινό επεισόδιο

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
MasterChef 5 Highlights (9/4): Τα δάκρυα της Μαργαρίτας, τα «καρφιά» και η ασυλία

Ακόμα ένα επεισόδιο MasterChef 5 ολοκληρώθηκε χθες βράδυ (9/4) και εμείς σας έχουμε συγκεντρώσει όλα τα highlights του. Από τα κλάματα της Μαργαρίτας με την ήττα, στα «καρφιά» που πέταξαν οι συμπαίκτες μεταξύ τους και στην ατομική ασυλία που προκάλεσε αντιδράσεις.

Αυτά είναι τα highlights του χθεσινού (9/4) MasterChef 5

Νικητές της ομαδικής δοκιμασίας οι Κόκκινοι

Μέχρι τέλους κονταροχτυπήθηκαν οι δύο ομάδες στο προηγούμενο επεισόδιο του MasterChef, με μια ωστόσο από τις δύο να κατακτά την πολυπόθητη νίκη.

Η δοκιμασία ήταν γυναικεία υπόθεση καθώς οι αρχηγοί ήταν η Λία και η Μαργαρίτα. Τα πιάτα που ετοίμασαν έπρεπε να συνδυάζονται με σαμπάνια και το μενού να αποτελείται από ένα amuse bouche, τρία ορεκτικά, ένα κυρίως πιάτο και 3 διαφορετικά μινιαρντίς.

Στο χθεσινό συμβούλιο, η κριτική επιτροπή ανακοίνωσε με τις δύο ομάδες τα αρνητικά και τα θετικά των πιάτων που ετοίμασαν οι ομάδες. Τελικά, νικητές ήταν οι Κόκκινοι, με τα γλυκά μάλιστα του Παύλου να έχουν εκπλήξει θετικά τους τρεις κριτές.

«Συγγνώμη αλλά έχω να κάνω μια καταγγελία και είναι σοβαρή»

Σε μια «καταγγελία» προχώρησε στο χθεσινό επεισόδιο του Masterchef η Λία, λίγο πριν την ανακοίνωση της νικητήριας ομάδας.

Μπλε και Κόκκινοι στάθηκαν μπροστά από την κριτική επιτροπή προκειμένου να συζητήσουν τα θετικά και τα αρνητικά από τα πιάτα που ετοίμασαν στην ομαδική δοκιμασία του προηγούμενου επεισοδίου.

Η Λία, η αρχηγός των Κόκκινων, κάποια στιγμή στο συμβούλιο, πήρε τον λόγο και είπε αναφερόμενη στην Μαργαρίτα, την αρχηγό της Μπλε ομάδας: «Συγγνώμη αλλά έχω να κάνω μια καταγγελία και είναι σοβαρή».

Αμέσως μετά, αποκάλυψε πως πριν την δοκιμασία η Μαργαρίτα της είχε ζητήσει να πιεί το δικό της ποτήρι με σαμπάνια, με τη Λία να δέχεται με την προυπόθεση όμως να χρησιμοποιήσει σε ένα από τα πιάτα της τουρσί.

Αυτό δεν έγινε ποτέ από τη Μαργαρίτα και η Λία ήθελε να το αναφέρει και να το «καταγγείλει» δηλώνοντας ότι αυτό που έκανε η Μαργαρίτα ήταν ανέντιμο, φυσικά όμως με χιούμορ.

Η Μαργαρίτα ανακοίνωσε στους κριτές πως δεν θα συμμετέχει στην δοκιμασία της ασυλίας

Ηττημένοι της ομαδικής δοκιμασίας του MasterChef ήταν τελικά οι Μπλε, με την Μαργαρίτα, ως αρχηγό, να ανακοινώσει στην κριτική επιτροπή την απόφαση της.

Οι κριτές της ανακοίνωσαν αρχικά πως δεν θα έχει κανένα πλεονέκτημα και όλοι τότε προχώρησαν στη δοκιμασία ασυλίας. Αμέσως μετά όμως, η Μαργαρίτα ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα της ομάδας της και για αυτό ανακοίνωσε στους κριτές αλλά και στην ομάδα της πως δεν θέλει να διαγωνιστεί στη δοκιμασία ασυλίας για να μην στερήσει τη λευκή ποδιά από κανέναν συμπαίκτη της.

“Αν γίνεται εγώ δεν θα ήθελα να συμμετέχω στη δοκιμασία της ασυλίας. Γιατί θεωρώ ότι τα παιδιά αξίζουν περισσότερο την ασυλία και αύριο θα ήθελα να ψηφιστώ έτσι κι αλλιώς, οπότε δεν έχει νόημα να το κάνω όλο αυτό. Δεν θέλω να σας προσβάλλω, αύριο θέλω να ψηφιστώ. Πρέπει να αναλάβω την ευθύνη μου και να μη στερήσω από κάποιο παιδί την ποδιά. Θέλω να είμαι υποψήφια προς αποχώρηση”.

«Ντελίβερι δούλευε πριν τον διαγωνισμό, δεν είναι ψημένος μέσα στην κουζίνα»

Το φτυάρι έβγαλε για ακόμη μια φορά ο Παναγιώτης Τζαμαλής στο αποψινό επεισόδιο του MasterChef, με τον ίδιο να ρίχνει τα καρφιά του για τον Στέφανο.

Οι Μπλε έχασαν την χθεσινή ομαδική δοκιμασία, κάτι που έφερε με την σειρά του αρκετές εντάσεις και καυγάδες, με τη Μαργαρίτα μάλιστα να ανακοινώσει πως δεν θα συμμετάσχει στην δοκιμασία ασυλίας.

Ο Τζαμάλ ωστόσο θεώρησε πως ο Στέφανος έχει ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την ήττα της ομάδας του, υποστηρίζοντας πως δεν είναι περπατημένος στην κουζίνα.

«Την Μαργαρίτα την πείραξε η πολλή σαμπάνια, δεν ξέρω τι είχε. Έπρεπε να πει κι όχι κι ειδικά στον Στέφανο που είπε το πιτσιριίκι της ομάδας. Βλέπει μια συνταγή στο βιβλίο και νομίζει ότι βγαίνει και θέλει να πάει να την κάνει.

Δεν δοκιμάζει τίποτα και τον περισσότερο χρόνο δεν ασχολείται με την μαγειρική αλλά κάνει άλλα πράγματα για να βγάλει το μεροκάματο, είναι ντελιβεράς. Ντελίβερι δούλευε πριν τον διαγωνισμό, δεν είναι ψημένος και περπατημένος μέσα στην κουζίνα. Αυτό μόνο μειονεκτήματα φέρνει στην ομάδα.»

Masterchef 5 - Τζαμάλ για Στέφανο

Νικητής της ασυλίας ο Στέφανος

Ηττημένοι της ομαδικής δοκιμασίας του MasterChef ήταν η Μπλε ομάδα, με τους παίκτες να ετοιμάζουν τα πιάτα τους και να διεκδικούν την ασυλία.

Η κόκκινη ομάδα που κατάφερε και νίκησε, απόλαυσε ένα γαστρονομικό ραντεβού με τον Γιάννη Αποστολάκη. Από την άλλη, οι μπλε βρέθηκαν στην κουζίνα με σκοπό να μαγειρέψουν και να διεκδικήσουν την ασυλία.

Οι μάγειρες κλήθηκαν να ετοιμάσουν scotch egg, με την Μαργαρίτα να ανακοινώνει στην κριτική επιτροπή πως πρόκειται να εξαιρεθεί από τη δοκιμασία, αναλαμβάνοντας την ευθύνη ως αρχηγός.

Έτσι, ο Στέφανος, ο Παναγιώτης, ο Τζιοβάνι και η Μαρία μαγείρεψαν για να κερδίσουν την λευκή ποδιά. Νικητής αναδείχθηκε τελικά ο Στέφανος, ο οποίος πέρασε αυτόματα στην 8άδα του MasterChef.