Άγριες Μέλισσες: Ο Δούκας κλείνει στο ψυχιατρείο τον Μιλτιάδη

Βάζει σε εφαρμογή το πιο σατανικό του σχέδιο

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Άγριες Μέλισσες: Ο Δούκας κλείνει στο ψυχιατρείο τον Μιλτιάδη

Στις Άγριες Μέλισσες, το πιο σατανικό σχέδιο θα βάλει σε εφαρμογή ο Δούκας προκειμένου να βγάλει μια και καλή από τη μέση τον Μιλτιάδη, χωρίς να λερώσει αυτή τη φορά τα χέρια του με αίμα! Σύμμαχός του, όπως πάντα, θα είναι ο Μελέτης, που θα αναλάβει να τρελάνει ακόμα περισσότερο τον θείο του με αποτέλεσμα να μπει και πάλι στο ψυχιατρείο!

Από τη Γιάννα Παπανικολάου

Ο Νικηφόρος, σε μια ύστατη προσπάθεια να εκδικηθεί τον πατέρα του, αποφασίζει να δώσει όλα του τα χωράφια στον Μιλτιάδη και να πάρει το παιδί να φύγει από το Διαφάνι, κάνοντας μια νέα αρχή στη Λάρισα, μακριά απ’ όλους.

Ο Μιλτιάδης δέχεται την προσφορά του ανιψιού του και κατέχει πια το 53% στον συνεταιρισμό, που σημαίνει ότι μπορεί να παίρνει αποφάσεις χωρίς τις υπογραφές των άλλων. Στα χέρια του έχει τη δύναμη να πολεμήσει τον Δούκα και το κάνει μ’ ένα σχέδιο το οποίο προκαλεί την αντίδραση Ελένης και Λάμπρου. «Θα κρύψουμε τη δική μας τη σοδειά και θα δώσουμε στον Δούκα μια άλλη χαλασμένη. Θα του πούμε πως τα καπνά αρρώστησαν από ένα ζιζάνιο!

Ετσι εμείς θα πουλήσουμε τα κανονικά αλλού και σε μεγαλύτερη τιμή», τους λέει και οι υπόλοιποι συμφωνούν. «Πατέρα, έχεις τρελαθεί; Ετσι και το μάθει ο Δούκας θα μας εκδικηθεί! Και πώς θα πουλήσεις και θα μεταφέρεις κρυφά τόσα σακιά εμπόρευμα; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, σύνελθε», του επισημαίνει. Ομως εκείνος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει μαζί με τους άλλους, ενώ αποκαλύφθηκαν και οι μισθοί των ηθοποιών.

Ο Δούκας μαθαίνει πως τα καπνά τους έχουν προσβληθεί από ένα ζιζάνιο και είναι σίγουρος πως πρόκειται για ψέματα και έτσι έρχεται αντιμέτωπος με τον Μιλτιάδη: «Αναρωτιέμαι, του χρόνου τι θα σκαρφιστείς να βρεις! Ξέρω πως όλα αυτά είναι ψέμα και να είσαι σίγουρος πως δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι».

Καρέ-καρέ το σχέδιο του Δούκα για τον Μιλτιάδη στις Άγριες Μέλισσες

Κι ενώ στον συνεταιρισμό συμβαίνουν αυτά, ο Δούκας οργανώνει μια γιορτή με αφορμή τα επικείμενα εγκαίνια του εργοστασίου, έχοντας καλεσμένους επιχειρηματίες και υπουργούς. Η βραδιά δείχνει να κυλάει ομαλά μέχρι που εμφανίζεται απροειδοποίητα ο Μιλτιάδης. «Τι κάνεις εδώ εσύ; Φύγε αμέσως», τον προστάζει ο Δούκας και κοντά του πάει και ο Μελέτης που προσπαθεί να τον διώξει. Ο Μιλτιάδης φωνάζει μπροστά σε όλους: «Γιατί με απειλείς, Δούκα; Τι φοβάσαι;» και όλοι κοιτάζουν. Ο Κωνσταντής του λέει:

«Θείε φύγε, μην το κάνεις αυτό», αλλά ο Μιλτιάδης επιμένει: «Αφήστε με αλλιώς θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα». Η εκδήλωση ξεκινάει και ο Δούκας βρίσκεται στο βήμα για να βγάλει λόγο. Κατά τη διάρκεια, ο Μιλτιάδης παρεμβαίνει και ειρωνεύεται τον αδελφό του, με τον Δούκα να αρχίζει να νιώθει άσχημα! Κάποια στιγμή ο Μιλτιάδης πετάει φυλλάδια όπου γράφουν πως ο Δούκας είναι εκβιαστής και δολοφόνος! Η ντροπή για τους Σεβαστούς είναι μεγάλη και αυτό δημιουργεί κακό προφίλ στον Δούκα. Η Μυρσίνη απαιτεί από τον άντρα της:

«Επιτέλους, βάλε ένα τέλος στον τρελό τον αδελφό σου». Ο Δούκας γίνεται έξαλλος με την τροπή που πήραν τα πράγματα και μαθαίνει πως οι εφημερίδες είναι έτοιμες να δημοσιεύσουν το μεγάλο αυτό σκάνδαλο. Ο Μελέτης έχει ένα σχέδιο. «Υπάρχει τρόπος να τον βγάλουμε από τη μέση μια για πάντα», λέει στον Δούκα και εκείνος αντιδρά: «Δεν θα σκοτώσω τον αδελφό μου! Υπάρχει ένα όριο, Μελέτη».

Άγριες Μέλισσες Μιλτιάδης

Αλλά εκείνος του μιλάει για ένα άλλο πιο σατανικό σχέδιο. Ο Κωνσταντής αρνείται να συμμετέχει σε αυτό που σχεδιάζουν και για πρώτη φορά έρχεται σε κόντρα με τον Μελέτη. Στο μεταξύ, τα μέλη του συνεταιρισμού και ο Λάμπρος όταν μαθαίνουν τι συνέβη στην εκδήλωση, φοβούνται για τα αντίποινα του Δούκα και ανησυχούν για την κατάσταση του Μιλτιάδη.

«Λάμπρο, πρέπει να κάνεις κάτι με τον πατέρα σου, δεν είναι καλά και θα μας βάλει σε μεγάλους μπελάδες», του επισημαίνουν. Ο Μελέτης συναντάει τον Μιλτιάδη στο καφενείο και όλοι φοβούνται τα χειρότερα. «Ο αδελφός μου πώς είναι μετά το ρεζίλι του; Βλέπω δεν έχει αντιδράσει ακόμα! Φοβάται», λέει ο Μιλτιάδης και τότε ο Μελέτης του λέει κρυφά στο αυτί του:

«Ο γιος σου πριν τον σκοτώσω τα έκανε πάνω του από τον φόβο του». Τότε ο Μιλτιάδης μπροστά σε όλους ορμάει πάνω στον Μελέτη και προσπαθεί να τον πνίξει. Αυτή η επίθεση θα είναι υπέρ του Μελέτη, ο οποίος θα καταγγείλει τον θείο του, ενώ σε συνδυασμό με τις κινήσεις που έκανε ο Μιλτιάδης που ανησυχούσαν τον Λάμπρο, αλλά και το γεγονός ότι είχε σταματήσει τα χάπια του, θα οδηγηθεί για δεύτερη φορά στο ψυχιατρείο!

Ο Δούκας για άλλη μια φορά κέρδισε και έβγαλε από τη μέση τον αδελφό του χωρίς να τον σκοτώσει...