Ήλιος: Θρήνος για την Λήδα - Μαθαίνει πως ο Νικήτας είναι νεκρός

Το μεγάλο κόλπο

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ήλιος: Θρήνος για την Λήδα - Μαθαίνει πως ο Νικήτας είναι νεκρός

Οσο και να προσπαθεί ο Δήμος στην σειρά Ήλιος να προσεγγίσει τη Λήδα, μια απρόσμενη συνάντησή της με τον Νικήτα θα τα γκρεμίσει όλα αφού δεν έχει πάψει να έχει αισθήματα για εκείνον.

Η Αθηνά έχει ζητήσει από τον Νικήτα να τη βοηθήσει στην εξάρθρωση της σπείρας αρχαιοκάπηλων με αντάλλαγμα την ελευθερία του κι εκείνος έχει βάλει ήδη το σχέδιο σε εφαρμογή συνεργαζόμενος με την αστυνομία. Γι’ αυτό και δραπετεύει από τη φυλακή, αλλά αυτή τη φορά με τη βοήθεια των αρχών. Στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει να καταφέρει να πλησιάσει ξανά τη Λήδα.

Πιστεύει ότι οι δυο τους δεν έχουν τελειώσει. Και δεν θα αργήσει να διαπιστώσει ότι πράγματι δεν κάνει λάθος όταν θα τη συναντήσει απρόσμενα. «Ηξερα ότι θα σε ξαναδώ και το ευχόμουν. Σε έχω συνέχεια στο μυαλό μου», της ομολογεί. «Κι εγώ σε σκεφτόμουν και σε νοιαζόμουν», του απαντάει εκείνη. Μετά από αυτή τη συνάντηση, πλέον τίποτα δεν θα είναι το ίδιο για τη Λήδα που θα ανατρέψει όλα τα σχέδιά της με τον Δήμο, ο οποίος της είχε προτείνει να πάνε μαζί μια εκδρομή.

Οι προτεραιότητές της αλλάζουν ριζικά και κυρίως βάζουν ξανά τον Δήμο στο περιθώριο. Εν τω μεταξύ, η Αθηνά παρακολουθεί στενά όλες τις κινήσεις του Νικήτα μέχρι να καταφέρει να εισχωρήσει στο κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας.

Να σημειώσουμε μεταξύ άλλων πως ευχάριστα φαίνεται πως είναι τα νέα για την επιτυχημένη σειρά, μιας και όπως έγινε γνωστό, πήρε το «πράσινο φως» από το κανάλι για την δεύτερη σεζόν, μαζί με τις Άγριες Μέλισσες που συνεχίζονται επίσης για τρίτη σεζόν.

Το μεγάλο κόλπο - Νεκρός ο Νικήτας στον Ήλιο;

Ήλιος δεύτερη σεζόν

Ο Νικήτας συνεχίζει την προσπάθεια να μπει στους κόλπους του κυκλώματος. Μια είδηση όμως που ακούει η Λήδα στο δελτίο ειδήσεων και εμπλέκει το όνομά του, θα την αναστατώσει. «Νεκρός βρέθηκε ο γνωστός κακοποιός...», είναι αυτό που μένει σαν βουητό στα αυτιά της. Το σοκ είναι μεγάλο. Δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της και είναι απαρηγόρητη.

«Γιατί; Γιατί;», αναρωτιέται και νιώθει ότι δεν τη χωράει ο τόπος. Αργότερα θα βρεθεί κοντά της ο Δήμος που προσπαθεί να τη στηρίξει. «Ο Νικήτας ήταν καλός άνθρωπος αλλά με τις επιλογές που έκανε, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί. Τουλάχιστον έφυγε έχοντας αισθήματα για σένα και δεν ένιωθε μόνος», την παρηγορεί. Ομως ο Νικήτας ζει και όλο αυτό είναι ένα κόλπο της αστυνομίας προκειμένου ο Νικήτας να θεωρείται για όλο τον κόσμο νεκρός.

Ετσι το κύκλωμα των αρχαιοκαπήλων θα τον εμπιστευτεί και θα καταφέρει να εισχωρήσει πιο εύκολα σε αυτό. Η αγωνία της Λήδας παίρνει τέλος όταν ο Νικήτας την ενημερώνει πως είναι ζωντανός. Οταν συναντιούνται, διαπιστώνουν και οι δύο πως έχουν ακόμα συναισθήματα ο ένας για τον άλλον. Αγκαλιάζονται και φιλιούνται με πάθος χωρίς να ξέρουν πού θα τους οδηγήσει αυτή τη φορά η ζωή.