MasterChef 5 highlights 19/5: Οι... αντιγραφές και ο παίκτης - φαβορί που αποχώρησε!

«Τον πήραν στον λαιμό τους. Τον κάψανε τον...»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
MasterChef 5 highlights 19/5: Οι... αντιγραφές και ο παίκτης - φαβορί που αποχώρησε!

Χαμός έγινε εχθές το βράδυ στο πλατό του MasterChef! Έπειτα από μία μαραθώνια ομαδική δοκιμασία – αφού εκτυλίχθηκε σε δύο φάσεις – οι κριτές δοκίμασαν τα πιάτα των παικτών και έβγαλαν απόφαση για το ποια ομάδα θα βγει σε απαρτία στον τάκο.

Μετά την Πάρνηθα και τις ακρογιαλιές της Βουλιαγμένης ­σειρά είχε η δοκιμασία στο ξενοδοχείο στον Αστέρα στην Βουλιαγμένη. Και τις δύο μέρες οι διαγωνιζόμενοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους αλλά όπως είδαμε δεν έλειψαν τα λάθη και οι αστοχίες που κόστισαν στο αποτέλεσμα των παρασκευών.

Όλα όσα έγιναν στο χθεσινό 20/5 επεισόδιο του MasterChef 5

Οι κριτές έκριναν τις αποδόσεις και στις δύο προκλήσεις και τα λάθη των Μπλε φάνηκαν να υπερτερούν. Το τεράστιο λάθος έγινε με το κυρίως πιάτο που δεν είχε συνοχή με το θέμα του Πάσχα. Κάτι οι άκυρες φακές, κάτι η μαγειρίτσα που μπήκε στο πλάι σαν σάλτσα έφεραν «τρικυμία» στην προσπάθεια κι έτσι «ναυάγησε».

Όσο για τα γλυκά που ετοίμασαν τα δύο team αυτά έμοιαζαν αρκετά και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος το σχολίασε. Η Μαργαρίτα είπε πως ήταν μία ιδέα που είχε σκεφτεί αρκετές ημέρες πριν και την είχε εξομολογηθεί στον Τζιοβάνι με τη Μαρίνα να ενοχλείται από την υπόνοια…

«Γύρισε και είπε ότι είπε την ιδέα της στον Τζιοβάνι κι ότι εκείνος είπε εκείνος το γλυκό σε εμένα!».

Έτσι, οι Μπλε δεν κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα που είχαν από την πρώτη δοκιμασία χάνοντας με 191-197 και βγήκαν ομαδικώς υποψήφιοι προς αποχώρηση.

Ποιος αποχώρησε

Σε απαρτία η μπλε ομάδα βγήκε στη «σέντρα» κι έτσι η Μαρίνα, ο Αλέξανδρος και ο Τζιοβάνι κλήθηκαν να διαγωνιστούν ε ένα πιάτο αντιγραφής του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη.

Συνδύασε στο πιάτο του τις δύο πατρίδες του, Κρήτη και Θεσσαλονίκη, και έφτιαξε πατάτα τηγανητή που έστεκε πάνω σε σπαγγέτι και χωριάτικο φύλλο ενώ στο εσωτερικό είχε αβγό μαριναρισμένο σε θαλασσινή σος.

Στη μάχη της κουζίνας έπεσαν και οι τρεις με τον Τζιοβάνι να μοιάζει αγχωμένος στον πάγκο του. Παύλος και Μαργαρίτα ήταν από τους πρώτους που προσπάθησαν α τον ηρεμήσουν και να τον καθοδηγήσουν από τον εξώστη.

«Τον πήραν στον λαιμό τους. Τον κάψανε τον Τζιοβάνι» σχολίασε ο Ιωάννης για την υπόλοιπη μπλε ομάδα.

Να υπενθυμίσουμε πως πριν από μέρες το twitter είχε προδώσει την αποχώρηση αυτή!