MasterChef 5 - highlights 24/5: Το σοκ του Κουτσόπουλου με πιάτο και η αποχώρηση του Παύλου

Όσα είδαμε στο χθεσινό επεισόδιο

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
MasterChef 5 - highlights 24/5: Το σοκ του Κουτσόπουλου με πιάτο και η αποχώρηση του Παύλου

Απολαυστικό ήταν το χθεσινό 24/5 επεισόδιο του MasterChef 5, καθώς είδαμε μοναδικές σκηνές πριν τον τελικό. Ενώ, μια ανάσα μακριά από το στόχο του έφτασε ο Παύλος, αφού αποχώρησε.

Αναλυτικά τα 24/5 highlights του MasterChef 5

«Ο Παύλος ήταν για φέτος η μεγαλύτερη έκπληξη»

Με μια δύσκολη και απαιτητική δοκιμασία ξεκίνησε το επεισόδιο, με τους πέντε εναπομείναντες παίκτες να παλεύουν για να διεκδικήσουν μια θέση στην τελική τετράδα.

Οι επίδοξοι σεφ μπήκαν στην κουζίνα πιο αγχωμένοι αλλά και πιο αποφασισμένοι από ποτέ προκειμένου να ετοιμάσουν το καλύτερο πιάτο.

Όσο λοιπόν ετοίμαζαν το πιάτο τους, οι τρεις κριτές τους παρατηρούσαν και προχωρούσαν σε ορισμένες δηλώσεις. Μια από αυτές αφορούσε τον Παύλο, όπου και οι τρεις συμφώνησαν ότι για φέτος, είναι ο παίκτης με την μεγαλύτερη εξέλιξη και πρόοδο, κάτι που αποτελεί μεγάλη έκπληξη.

Κουτσόπουλος: «Αυτό το πιάτο είναι στην κατηγορία του “ω να σου…”»

Ότι είχαν και δεν είχαν έδωσαν στην αποψινή δοκιμασία οι 5 εναπομείναντες παίκτες του Masterchef, οι οποίοι κλήθηκαν να δοκιμαστούν σε τεστ δημιουργικότητας.

Οι διαγωνιζόμενοι είχαν 45 λεπτά στη διάθεσή τους για να μαγειρέψουν και οι κριτές δοκίμασαν και τις πέντε προσπάθειες με πρώτη αυτή του Παύλου, για τον οποίο δήλωσαν πως έχουν μείνει έκπληκτοι με τις επιδόσεις του.

Αμέσως μετά, σειρά είχε η Μαργαρίτα, η οποία ετοίμασε καρμπονάτα σουπιάς με αυγοτάραχο. Ο Πάνος Ιωαννίδης πήρε πρώτος τον λόγο και είπε: «Έχω ενθουσιαστεί» με τον Σωτήρη Κοντιζά να συμπληρώνει: «Ίσως να έχουμε μπροστά μας το καλύτερο πιάτο που έχεις φέρει».

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος έδωσε τότε την φοβερή ατάκα: «Αυτό το πιάτο είναι στην κατηγορία του “ω να σου…”».

Νικητής του τεστ δημιουργικότητας τελικά ήταν η Μαργαρίτα, η οποία πέρασε στους 4 και κέρδισε ένα στρατηγικό πλεονέκτημα το οποίο θα μάθει αργότερα: «Εγώ τα στρατηγικά δεν τα θέλω, δώστε μου ένα για μένα», είπε χαρακτηριστικά.

Αποχώρησε ο Παύλος Χάππιλος

Με μια αποχώρηση έληξε το επεισόδιο του Masterchef, με έναν από τους πέντε εναπομείναντες παίκτες να αποχωρούν πριν την τελική τετράδα.

Οι επίδοξοι σεφ κλήθηκαν να δοκιμαστούν σε τεστ δημιουργικότητας, από το οποίο νικήτρια αναδείχθηκε η Μαργαρίτα, η οποία πήρε αυτόματα το εισιτήριο για τους 4 κορυφαίους του διαγωνισμού.

Ωστόσο, ο Παύλος, ο Διονύσης, η Μαρίνα και ο Αλέξανδρος ήταν οι υποψήφιοι προς αποχώρηση και με την σειρά τους είχαν να κάνουν ένα πιάτο αντιγραφής από τον καλεσμένο Θοδωρή Παπανικολάου.

Ο καθένας από τους παίκτες έδωσε τον καλύτερο του εαυτό, ωστόσο το χειρότερο πιάτο ετοίμασε ο Παύλος Χάπιλλος, ο οποίος συγκέντρωσε μόνο 24 βαθμούς και αποχώρησε έτσι από το παιχνίδι.