MasterChef 5 highlights 31/5: Ο Διονύσης εκτόπισε την Μαρίνα και πάει τελικό

Τα λάθη, οι εντάσεις και όσα ανέφεραν οι κριτές!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
MasterChef 5 highlights 31/5: Ο Διονύσης εκτόπισε την Μαρίνα και πάει τελικό

Λίγα 24ωρα μας χωρίζουν από το φινάλε του φετινού MasterChef και την ανάδειξη του μεγάλου νικητή. Μαρίνα και Διονύσης διασταύρωσαν για δεύτερη φορά τα μαγειρικά τους ξίφη για το δεύτερο χρυσό εισιτήριο της τελευταίας αναμέτρησης όσο η Μαργαρίτα από τον εξώστη περίμενε καρτερικά να μάθει τον αντίπαλό της.

Τι συνέβη στο χθεσινό επεισόδιο του MasterChef

Τεστ δημιουργικότητας περίμενε τους παίκτες με σκοπό να αναδείξουν ένα κύριο υλικό. Οι κριτές τους ζήτησαν να μαντέψουν ποιο θα είναι αυτό αν και όλες οι προσπάθειες ήταν αποτυχημένες καθώς την επιλογή δεν τη φανταζόταν κανείς.

«Πατάτα» αναφώνησε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και αμέσως μετά τους έδωσε χρόνο για να διαλέξουν τα πρόσθετα υλικά στο πάντρι και 30 λεπτά προετοιμασίας τριών υφών πατάτας.

Διάχυτο το άγχος εξού και τα νεύρα από το πρώτο κιόλας πεντάλεπτο με τον Διονύση να απαντάει απότομα στη Μαρίνα και την ίδια να απαντά «εγώ φταίω που σε βοηθάω».

Άτυχη μέρα για τη Μαρίνα

Με ευφάνταστες ιδέες ο Διονύσης και η Μαρίνα προσπάθησαν να διεκδικήσουν τη θέση του δεύτερου φιναλίστ για τον τελικό.

Αν και η Μαρίνα παρουσίασε νέες τεχνικές που δεν έχουμε ξαναδεί στο πιάτο της δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της έναντι του Διονύση καθώς βαθμολογήθηκε με 7/10 κι εκείνος με 9/10 περνώντας εκείνος με έναν πόντο μπροστά.

Στην τέταρτη και τελευταία δοκιμασία των ημιτελικών στον σεφ και F&B του μαγειρικού ριάλιτι, Νίκο Θωμά, δόθηκε η σκυτάλη να δοκιμάσει τους παίκτες με τρία απαιτητικά πιάτα αντιγραφής: Hot dog με μπακαλιάρο, αρνί με πρασοσέλινο και γλυκό μανταρίνι.

Και ενώ ξεκίνησαν και οι δυο με θετική ενέργεια φάνηκε πως δεν ήταν η μέρα της Μαρίνας που πήγαινε από το ένα λάθος στο άλλο από τον πανικό και το άγχος της…

Αυτός είναι ο αντίπαλος της Μαργαρίτας στον μεγάλο τελικό

Αν και η Μαρίνα είχε το προβάδισμα στην πρώτη φάση των δοκιμασιών φάνηκε πως ο Διονύσης έβαλε μπρος τις μηχανές για να κλείσει την ψαλίδα και το κατάφερε. Βγήκε νικητής στην πρώτη φάση και βγήκε μπροστά με έναν βαθμό.

Στην τέταρτη και τελευταία δοκιμασία στα πιάτα αντιγραφής του σεφ και F&B,Νίκου Θωμά, το άγχος ήταν φανερό με τη Μαρίνα να ξεσπά σε κλάματα συγκίνησης στο τέλος που κατάφερε να τα φέρεις εις πέρας όσο ο Διονύσης ήταν νευρικός γιατί πίστευε ότι δεν τα πήγε καλά.

Οι κριτές συνεχάρησαν και τους δύο παίκτες για τον άθλο που κατόρθωσαν στον μαγειρικό μαραθώνιο που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μία ανάσα πριν από την τελική γραμμή.

Η Μαρίνα απέσπασε 27 βαθμούς, σύνολο 77, ενώ ο Διονύσης 28, σύνολο 79, κι έτσι είναι αυτός που τελικά θα μονομαχήσει με τη Μαργαρίτα για τον τίτλο του MasterChef 5 και το μεγάλο έπαθλο των 50 χιλιάδων ευρώ!