Φάρμα ημιτελικός - highlights 9/6: Η επιστροφή των παλιών παικτών και οι 4 φιναλίστ που πέρασαν τελικό

Μονοπώλησε το ενδιαφέρον η εμφάνιση του Στράτου Τζώρτζογλου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Φάρμα ημιτελικός - highlights 9/6: Η επιστροφή των παλιών παικτών και οι 4 φιναλίστ που πέρασαν τελικό

Απέναντι από τον μεγάλο τελικό του MasterChef 5 - δείτε εδώ τα highlights και τον νικητή - έπαιζε και ο ημιτελικός της Φάρμας που έκρυβε μεγάλες εκπλήξεις!

Τι είδαμε στον ημιτελικό της Φάρμας

Η βραδιά ξεκίνησε με τους παίκτες να θυμούνται τους συμπαίκτες τους που έχουν αποχωρήσει από το ριάλιτι του ANT1.

«Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν ήταν εδώ η Ειρήνη Κολιδά. Κάπως ένιωθα μια ασφάλεια και ότι μπορώ να την εμπιστευτώ 100% και όχι ότι κάτσε να προσέχω λίγο τα χνώτα μου. Μην μου γυρίσει. Μέσα σε όλους τους ανθρώπους η Ειρήνη ήταν ένας άνθρωπος δικός μου εδώ», είπε η Κάτια Δέδε.

«Από τους παίκτες που έχουν φύγει μου έχει λείψει ο Πάτρας και ο Γκιώνης (σ.σ. Μαρία Μιχαλοπούλου) γιατί ήταν η Φάρμα, η ψυχή της Φάρμας και ήδη που έφυγαν κάθε μέρα είναι σαν να τους ψάχνω. Θα ήθελα να έχω γνωρίσει και τον Μαντζουράνη και να κάναμε παρέα, γιατί μου άρεσε ο άνθρωπος. Θα ήθελα να κάνουμε παρέα και έξω», ανέφερε ο Κώστας Γκρέκας.

Με τη σειρά της η Κυριακή δήλωσε: «Ο παίκτης που μου έχει λείψει περισσότερο είναι ο Θανάσης. Αν και έφυγε τελευταίος η απουσία του είναι αισθητή. Τον έχω ξεχωρίσει, είναι στην καρδιά μου, μου λείπουν τα τραγούδια του και θα ήθελα να είναι μαζί μας μέχρι και την τελευταία μέρα».

«Όλα τα παιδιά έχουν λείψει. Με όλους δεθήκαμε και είχαμε μια γνωριμία και αναπτύχθηκαν φιλίες. Λίγο περισσότερο μου λείπουν το Σοφάκι, ο Χατζόπουλος και η Σπυροπούλου», ανέφερε ο Ντούπης.

Τέλος, ο Βασίλης Θεοδωρόπουλος είπε: «Ο παίκτης που μου έχει λείψει από την πρώτη μέρα ως τώρα είναι ο Μαντζουράνης. Ήμασταν συνέχεια μαζί, κάναμε παρέα και είχα πράγματα να μάθω από αυτόν».

Η επιστροφή των παλιών παικτών και η ανακοίνωση που «πάγωσε» τους φιναλίστ

Λίγο πριν να βρεθούν στον αχυρώνα και να συναντήσουν τον Σάκη Τανιμανίδη, οι παίκτες έρχονται αντιμέτωποι με μια μεγάλη έκπληξη. Οι συμπαίκτες τους που έχουν αποχωρήσει από το ριάλιτι επιστρέφουν στη «Φάρμα», γεγονός που σε άλλους άρεσε και σε άλλους… όχι.

Η Κάτια Δέδε ενθουσιάστηκε με την επιστροφή των παλιών παικτών, καθώς ήθελε απεγνωσμένα κάποιον να τη στηρίξει σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή του παιχνιδιού. Ωστόσο, υπήρξαν κι αυτοί που σκέφτηκαν αν οι παλιοί παίκτες «ήρθαν για να παίξουν ή να κάτσουν;».

Λίγο πριν από τον τελικό, όμως, ο Σάκης Τανιμανίδης φρόντισε να ξαφνιάσει την τελική πεντάδα, λέγοντάς τους ότι έχουν πέντε αγωνίσματα και σε ένα τέταρτο πρέπει να είναι έτοιμοι για να ξεκινήσουν. Επιπλέον, ενημερώνει τους παίκτες που επέστρεψαν ότι είναι εκεί για να υποστηρίξουν τους φιναλίστ στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν τη νίκη.

Στο τέλος κάθε αγώνα θα καταμετράται η βαθμολογία και εκείνος που έχει συγκεντρώσει τη χαμηλότερη από τους πέντε δεν θα περάσει στον τελικό. Οι υπόλοιποι τέσσερις θα διαγωνιστούν για το μεγάλο έπαθλο.

Οι παίκτες πίστευαν ότι θα είχαν μια μέρα χαλάρωσης πριν από τον μεγάλο τελικό, με αποτέλεσμα αυτή η εξέλιξη να τους σοκάρει.

Ο Στράτος Τζώρτζογλου τους τρέλανε με το μυκονιάτικο πουκάμισο και την αποκάλυψη για την ηλικία του

Στη «Φάρμα» επέστρεψε ο Στράτος Τζώρτζογλου και δεν θα μπορούσε να μην μονοπωλήσει το ενδιαφέρον. Ο πρώην παίκτης του ριάλιτι του ANT1 επέστρεψε ανανεωμένος και εμφανίστηκε στο αχυρώνα με αέρα… Μυκόνου.

«Από τη μία πλευρά έχουμε την αγωνία και το άγχος και από την άλλη πλευρά βλέπεις το… St Tropez και τη Μύκονο», είπε ο Σάκης Τανιμανίδης απευθυνόμενος στον Στρατο Τζώρτζογλου και αφού μίλησε για το καλοκαιρινό πουκάμισό του, τον έβαλε να κάνει ένα μίνι… στριπτίζ.

Ο Στράτος μάλιστα, προκάλεσε τους πέντε φιναλίστ να τον συναγωνιστούν και αποκάλυψε πως είναι 56 χρόνων και ο έρωτας είναι αυτός που αποτελεί την κινητήριο δύναμή του: «Πάω στα 56. Όλοι έχουμε δικαίωμα στο να διεκδικούμε και να επιλέγουμε να είμαστε ευτυχισμένοι και νικητές. Το φως δεν συνάδει με τον φόβο. Οπότε όταν το μυαλό σκέφτεται φόβο, είσαι σε μια ψευδαίσθηση.

Όλοι πρέπει να πηγαίνουν στο φως, στην αγάπη στην ενότητα. Και όταν είσαι ερωτευμένος… Και ο Χατζηδάκης δεν έλεγε “παλικάρι αν θες τη μάχη να κερδίσεις, κοίταξε μια κοπελίτσα να αγαπήσεις”. Αυτό σου δίνει φτερά, ο έρωτας», ανέφερε ο Στράτος Τζώρτζογλου.

Με τον Σάκη Τανιμανίδη να «πειράζει» και τον Ντούπη με την Κυριακή μετά τον μονόλογο του Στράτου για τον έρωτα!

Αυτοί είναι οι 4 φιναλίστ – Ποιος έμεινε εκτός τελικού

Μια ανάσα πριν από τον μεγάλο τελικό, ο Σάκης Τανιμανίδης ξάφνιασε τους πέντε φιναλίστ της «Φάρμας» και τους ανακοίνωσε πως θα διαγωνιστούν σε πέντε αγωνίσματα –ειδικά διαμορφωμένα για να έχουν όλοι ίσες πιθανότητες- και όποιος συγκεντρώσει τη χαμηλότερη βαθμολογία θα αποχωρίσει από το ριάλιτι.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο τέλος κάθε αγώνα θα καταμετράται η βαθμολογία και εκείνος που έχει συγκεντρώσει τη χαμηλότερη από τους πέντε δεν θα περάσει στον τελικό. Οι υπόλοιποι τέσσερις θα διαγωνιστούν για το μεγάλο έπαθλο.

1ο αγώνισμα

Το πρώτο αγώνισμα είχε να κάνει με ισορροπία και αυτοσυγκέντρωση και διαμορφώθηκε σε δυο μέρη. Στον πρώτο γύρο διαγωνίσθηκαν τα αγόρια με τον Μπιλάκο να υπερισχύει και να συγκεντρώνει τους 20 βαθμούς.

Τη σκυτάλη πήραν τα κορίτσια, με την Κυριακή να μην καταφέρνει να ολοκληρώσει τον γύρο και να παίρνει 0 βαθμούς. Ο Ντούπης κέρδισε τους 15 βαθμούς και ο Κώστας Γκρέκας τους 10, με την Κάτια Δέδε να παίρνει τους 5 βαθμούς.

2ο αγώνισμα

Πιο δύσκολα τα πράγματα για το δεύτερο αγώνισμα του Ημιτελικού, όπου διαγωνίσθηκαν ταυτόχρονα και οι πέντε παίκτες. Ο Μπιλάκος έφυγε πρώτος, ο Κώστας Γκρέκας ήταν ο επόμενος, ενώ η Κυριακή ήταν η τρίτη που βγήκε εκτός.

Αυτός που επικράτησε όμως, ήταν ο Ντούπης. Οι 20 βαθμοί λοιπόν, πήγαν στον Ντούπη, οι 15 στην Κάτια, οι 10 βαθμοί στην Κυριακή και οι 5 στον Κώστα Γκρέκα.

3ο αγώνισμα

Άναψαν τα αίματα με το 3ο αγώνισμα. Ο Στράτος Τζώρτζογλου δεν σταμάτησε να δίνει οδηγίες στους πρώην συμπαίκτες του και να παθιάζεται, στην προσπάθειά του να τους δει να ολοκληρώνουν τη δοκιμασία.

Ο Ντούπης με τον Μπιλάκο κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον 3ο γύρο, αλλά ο Κώστας Γκρέκας δεν μπορούσε να βρει με τίποτα τη λέξη στον γρίφο. Τελικά τα κατάφερε και τερμάτισε κι εκείνος.

Σειρά είχαν τα κορίτσια με την Κυριακή να τερματίζει πολύ πριν από την Κάτια Δέδε.

4ο αγώνισμα

Η ώρα του quiz για τη «Φάρμα» και οι πέντε παίκτες έπρεπε να απαντήσουν σε 10 ερωτήσεις για να κερδίσουν τους επόμενους σημαντικούς πόντους για τον ημιτελικό. Ποιος ήταν όμως ο πιο καλά διαβασμένος;

Πρώτη αναδείχθηκε η Κυριακή με 8 σωστές στις 10 ερωτήσεις. Στη δεύτερη θέση ο Ντούπης με 4 σωστές απαντήσεις, ακολούθησε ο Βασίλης Θεοδωρόπουλος με 3 σωστές απαντήσεις. Ωστόσο, η Κάτια Δέδε και ο Κώστας Γκρέκας είχαν από δυο σωστές απαντήσεις στις 10 με αποτέλεσμα να περάσουμε στον ξαφνικό θάνατο και τη νίκη του… Κώστα Γκρέκα.

5ο αγώνισμα

Ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό το 5ο και τελευταίο αγώνισμα για την πρόκριση στον τελικό της «Φάρμας». Η Κυριακή και η Κάτια αναμετρήθηκαν στα ίσα με τη δεύτερη να κερδίζει την αναμέτρηση.

Σειρά είχαν οι τρεις άνδρες του ημιτελικού με τον Μπιλάκο να ολοκληρώνει πρώτος τη δοκιμασία και ακολούθησαν ο Ντούπης και ο Κώστας Γκρέκας.

Η βαθμολογία

Με βάση τον χρόνο που έκανε ο κάθε παίκτης διαμορφώθηκε και η τελική κατάταξη για τους πέντε παίκτες. Ο Ντούπης συγκέντρωσε 85 βαθμούς και πέρασε άνετα στον τελικό. Ο Μπιλάκος πέρασε δεύτερος με 60 βαθμούς και η Κυριακή τρίτη με 45 βαθμούς.

Στην τέταρτη θέση ισοφάρισαν όμως με 30 πόντους η Κάτια Δέδε και ο Κώστας Γκρέκας. Και πέρασαν σε μια νέα μονομαχία.

Μονομαχία Κάτιας Δέδε και Κώστα Γκρέκα

Μάχη σώμα με σώμα για την τέταρτη και τελευταία θέση του τελικού ανάμεσα στον Κώστα Γκρέκα και την Κάτια Δέδε. Οι δυο παίκτες διαγωνίσθηκαν με δεμένα μάτια και τη βοήθεια των συμπαικτών τους και ο Κώστας Γκρέκας ήταν αυτός που επικράτησε.

Συγκινημένη η Κάτια Δέδε αποχαιρέτησε το όνειρο για τον τελικό της «Φάρμας».