Game of Chefs: "Λύγισαν" οι κριτές με την Βανέσα Βενέτη - "Δεν μπορώ να δω το παιδί μου επειδή είμαι τρανς"

"Μη μιλήσω για τους εργασιακούς αποκλεισμούς σε τρανς άτομα"

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Game of Chefs:

Συγκίνηση προκάλεσε στο αποψινό (18/9) επεισόδιο του Game of Chefs η Βανέσα Βενέτη με την ιστορία της, όπως νωρίτερα και ένας παίκτης αναφορικά με την δολοφονία του πατέρα του. Η 46χρονη τρανς περιέγραψε στην κριτική επιτροπή τις δυσκολίες που έχει βιώσει, με αποτέλεσμα να λυγίσουν.

Η Βανέσα Βενέτη είναι ένα τρανς άτομο που στο παρελθόν υπήρξε σε γάμο και με την πρώην σύζυγό του είχαν αποκτήσει και μια κόρη με την οποία όμως τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έχει επαφή.

Η ίδια πέρα από σεφ είναι αρθρογράφος, τεχνίτρια νυχιών, ιδιωτική υπάλληλος και ακτιβίστρια.

Η ιστορία της 46χρονης τρανς Βανέσας Βενέτη που συγκλόνησε στο Game of chefs

«Ο λόγος που ήρθα είναι ακτιβιστικός. Να δείξω ότι ένα τρανς άτομο γνωρίζει πως να μαγειρεύει. Το παιδί μου είναι 10 ετών και δεν μπορώ να το δω γιατί είμαι τρανς. Την λένε Μελίνα…

Τελευταία φορά που της μαγείρεψα έκανα μια αματριτσιάνα και μου είπε ότι ήταν τα καλύτερα μακαρόνια στον κόσμο. Ζω για εκείνη, όχι για μένα. Μη μιλήσω για τους εργασιακούς αποκλεισμούς σε τρανς άτομα. Πολλές φορές τα αυτονόητα, δεν είναι αυτονόητα. Μου αρέσει η μαγειρική, να μαθαίνω συνέχεια πράγματα.

Της το είχα πει σαν παραμυθάκι… Σε κάποιους ανθρώπους που είναι στεναχωρημένοι όταν έχουν γεννηθεί αγοράκια, ενώ είναι κοριτσάκια, έρχεται η νεράιδα και ρίχνει μια μαγική νεραϊδόσκονη και σιγά σιγά γίνονται κοριτσάκια. Μου είπε καλύτερα να είμαι κοριτσάκι. Για τα παιδιά, σεφ, είναι απλό. Εμείς το κάνουμε περίπλοκο».

«Δεν βλέπω την κόρη μου μόνο και μόνο γιατί είμαι τρανς»

Η Βανέσα Βενέτη βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 17/9 καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Πρωινό» του Αντ1. Μάλιστα, την γνωρίσαμε μέσα από το «Game of Chefs» όπου και πήρε μέρος. Μάλιστα η Φαίη Σκορδά είχε την γιορτή της και την έκαναν έκπληξη

Μέσα σε όλα η Βανέσα αποκάλυψε πως είναι τρανς γυναίκα και έχει μια κορούλα η οποία είναι δέκα ετών ενώ η ίδια εδώ και τέσσερα χρόνια έχει ξεκινήσει τη φυλομετάβαση και λόγω αυτού, όπως η ίδια δηλώνει, δεν της δίνεται η δυνατότητα να έχει επικοινωνία μαζί της.

Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά: «Την πρώην σύζυγο μου την είχα ερωτευθεί. Δεν είναι ότι έκανα τον γάμο για να κρυφτώ μέσα από αυτόν, όχι. Την αγαπούσα, παντρευτήκαμε, ήρθε το παιδί, πίστευα ότι μπορούσα να καταπολεμήσω την ταυτότητα του φύλου μου αλλά δεν τα κατάφερα».

«Η συνειδητοποίηση πάντα υπήρχε αλλά προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι δεν συμβαίνει σε σένα αυτό το πράγμα. Δεν έχω καταλάβει γιατί δεν μου επιτρέπουν να δω το παιδί μου. Δεν είναι ότι απλά δεν μπορώ να την δω αλλά ζητάω απεγνωσμένα μια φωτογραφία της και δεν έχω ούτε μία τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Το διαζύγιο έχει βγει αλλά η πρώην σύζυγος μου εκμεταλλεύεται το νομικό κενό. Δηλαδή δεν υπάρχει νόμος να μου απαγορεύει, απλά δεν υπάρχει και νόμος που να το λύνει. Το σοκ που υπέστη η πρώην σύζυγος μου το έχω καταλάβει, το έχω κατανοήσει απόλυτα. Ήμουν δίπλα της στην αρχή.

Περάσαμε ένα χρόνο μαζί, πριν χωρίσουμε, στην προσπάθεια να δούμε πως θα το διαχειριστούμε όλο αυτό. Χωρίσαμε υποτίθεται ως φίλες με γνώμονα το καλό του παιδιού. Όταν με είδε στην Αθήνα, έχοντας ξεκινήσει τη φυλομετάβαση, μου είπε «ξέχνα το παιδί.

Χωρίσαμε το 2015 και έχουμε 2021. Δηλαδή εντάξει με το σοκ, τα καταλαβαίνω όλα αυτά, αλλά δεν μπορείς να χρησιμοποιείς το παιδί γιατί έχεις σοκαριστεί ή νιώθεις άσχημα συναισθήματα για εμένα».