Η γη της Ελιάς (22/9): Ο Φίλιππος κι η Βασιλική βγαίνουν το πρώτο τους ραντεβού

Τι θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο;

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Η γη της Ελιάς (22/9): Ο Φίλιππος κι η Βασιλική βγαίνουν το πρώτο τους ραντεβού

Όλο και πιο ανατρεπτικά γίνονται τα επεισόδια της σειράς του Mega «Η Γη της Ελιάς». Από την πρεμιέρα κιόλας οι τηλεθεατές είχαν μείνει άφωνοι καθώς πέρα από την πλοκή ακόμη και οι ηθοποιοί το έχουν πάρει στα σοβαρά. Τι θα δούμε όμως στο σημερινό επεισόδιο;

Αυτά θα δούμε σήμερα στη Γη της Ελιάς

Επεισόδια 26 (Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου)

Ο Φίλιππος κι η Βασιλική βγαίνουν το πρώτο τους ραντεβού, χωρίς ο Φίλιππος να αναφέρει στη Χάιδω για ποια κοπέλα πρόκειται. Η Ιουλία προθυμοποιείται να βοηθήσει τη Μυρτάλη με την υπόθεση του ντετέκτιβ και προσφέρεται να πάει μαζί της στην Αθήνα.

Η Αντιγόνη αρχίζει να ψαρεύει τη Μυρτάλη για πληροφορίες σχετικά με το οικόσημο και το παρελθόν της οικογένειάς της.Η Χάιδω πετυχαίνει τη Μαρίνα στο καφενείο και τη ρεζιλεύει για μια ακόμη φορά. Η Αρετή τρώγεται με τα ρούχα της με την απουσία της Βασιλικής και καυγαδίζει συνεχώς με τον Στάθη. Αυτό τον σπρώχνει όλο και πιο έντονα στην αγκαλιά της Ιουλίας.

Ο Κωνσταντίνος δίνει εντολή στη Σωτηρία να προχωρήσει σε μια ακόμα εκτέλεση ηλικιωμένου. Ο Δημήτρης συνεχίζει τις έρευνες για την άγνωστη γυναίκα στο Σούνιο. Επίσης, η συνάντησή του με την αγροτική γιατρό θα αποβεί μοιραία, καθώς η Αντιγόνη δεν του είναι αδιάφορη.

Ο Στέφανος δυσανασχετεί με την παρουσία του Αλέξη στο συσσίτιο. Η Αθηνά γιορτάζει τα γενέθλιά της κι η Μαργαρίτα αποφασίζει να δώσει μια ακόμα ευκαιρία στη σχέση τους.

Ο Δημήτρης απειλεί την Αθηνά

Στη Γη της Ελιάς, η σχέση του Δημήτρη με την Αννα, από την αρχή, μόνο μπελάδες έδειχνε ότι μπορεί να φέρει. Και η στιγμή της μεγάλης αποκάλυψης συνοδεύεται με τραγικές καταστάσεις, απειλές και εκβιασμούς από την πλευρά του Δημήτρη, προκειμένου να μην τον απομακρύνει η Αθηνά από κοντά της.

Οπως θα δούμε, ένα ιδιότυπο φλερτ ξεκινά και από τη μεριά του Κωνσταντίνου προς την Αθηνά, αλλά εκείνη κρατάει τα προσχήματα.

Παράλληλα η Αθηνά έχει να αντιμετωπίσει ένα σωρό προβλήματα, καθώς ο Ισίδωρος από τη μια προσπαθεί να της δείξει ποιος κάνει κουμάντο και από την άλλη, τόσο η Μαργαρίτα όσο και η Μυρτάλη της δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα. Η σχέση της με τον Δημήτρη αναγκαστικά μπαίνει λίγο στο περιθώριο, γεγονός που εκμεταλλεύεται ο «αγαπημένος» της για να συνεχίσει το φλερτ του και τη σχέση του με την Αννα, ενώ χθες η Άντζελα Γκερέκου επέστρεψε στα γυρίσματα της σειράς 2 μήνες μετά τον θάνατο του Τόλη Βοσκόπουλου.

Η Αθηνά επισκέπτεται τον ελαιώνα, «δηλώνοντας» έτσι ότι σκοπεύει να μείνει στη Μάνη αλλά και στην επιχείρηση και παράλληλα συναντά τον Κωνσταντίνο για να σχεδιάσουν μαζί την αντεπίθεσή της στην αγωγή της Μυρτάλης.

Γη της Ελιάς Δημήτρης Αθηνά

Την ίδια στιγμή ο Δημήτρης ζητά από την Αννα να βγουν ραντεβού: «Πότε θα σε ξαναδώ; Πέρασα πολύ όμορφα μαζί σου, αλλά δεν μου φτάνει», της ομολογεί κι αυτή τη φορά παίρνει αμέσως θετική απάντηση: «Το απόγευμα μετά τη δουλειά θα συναντηθούμε στο ίδιο σημείο που είχαμε βρεθεί», του λέει. Στο μεταξύ η Αθηνά βρίσκεται σε μεγάλη αναστάτωση, καθώς έρχονται στην Αρεόπολη οι Ελληνοαμερικανοί με τους οποίους προσπαθεί να κλείσει μια μεγάλη επαγγελματική συμφωνία.

Η συνάντηση γίνεται αλλά ο Δημήτρης δεν πάει γιατί είναι με την Αννα, γεγονός που κάνει την Αθηνά έξαλλη. Οταν όλα τελειώνουν, η Αθηνά κάνει σκηνή στον Δημήτρη που έλειπε από τη συνάντηση με τους Ελληνοαμερικανούς: «Μου λες σε παρακαλώ τι ήταν ποιο σημαντικό από το να είσαι δίπλα μου σ’ αυτή τη συνάντηση; Πού ήσουν, πού εξαφανίστηκες;», τον ρωτά κι εκείνος, για να δικαιολογηθεί, της λέει ψέματα και γενικά ο Δημήτρης αρχίζει τις ψευτές στην Αθηνά προκειμένου να δικαιολογήσει την πολύωρη απουσία του από το σπίτι.

Αν και προβληματισμένη με τη στάση του, η Αθηνά πρέπει να επικεντρωθεί στη δουλειά και κλείνει συμφωνία για να αγοράσει τις 200 ρίζες που ήθελε, αγνοώντας πλήρως τις ενστάσεις του Δημήτρη, ο οποίος γίνεται έξαλλος: «Η γνώμη δηλαδή δεν μετράει; Γιατί πρέπει συνέχεια να με αγνοείς;», της λέει. Λίγο αργότερα ο Δημήτρης κανονίζει και βγαίνει για φαγητό με την Αντιγόνη και τη Μαρίνα, φλερτάροντας φυσικά, γεγονός που μαθαίνει ο Αποστόλης.

Στο μεταξύ η Αννα βλέπει ότι ο Δημήτρης δεν παίρνει καμία πρωτοβουλία για να δημοσιοποιήσει τη σχέση τους που έχει προχωρήσει και αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Ετσι η κοπέλα εμφανίζεται στην Αθηνά, η οποία μένει έκπληκτη όταν τη βλέπει: «Τι συμβαίνει, Αννα; Εγινε κάτι σοβαρό;», τη ρωτάει.

Η Αννα λίγο διστακτική της απαντάει: «Οχι, μην ανησυχείτε. Μπορώ να περάσω; Ηθελα να σας μιλήσω για ένα θέμα προσωπικό, που σας αφορά όμως», της λέει και χωρίς πολλά-πολλά της μιλά για τον έρωτά της με τον Δημήτρη: «Δεν θα ερχόμουν σε σας, όμως βλέπω ότι ο Δημήτρης δεν έχει κάνει κανένα βήμα», ισχυρίζεται.

Η Αθηνά δείχνει χαλαρή, αλλά μέσα της βράζει: «Πήγαινε κοπέλα μου και μην ανησυχείς, θα του μιλήσω εγώ όπως πρέπει», την καθησυχάζει. Ωστόσο, φυσικά βρίσκεται σε έξαλλη κατάσταση και περιμένει τον Δημήτρη, τον οποίο μόλις αντικρίζει τον διώχνει από το σπίτι της: «Σήκω και ξεκουμπίσου από εδώ μέσα, τώρα», του φωνάζει. Παράλληλα όμως και ο Μάνος μαθαίνει ότι η Μαρίνα βγήκε για φαγητό με τον Δημήτρη και γίνεται έξαλλος μαζί της.

Γη της Ελιάς spoiler