Ένα βήμα πριν τον θάνατο ο Νικηφόρος στον Σασμό - Χαροπαλεύει στο νοσοκομείο

Σε τραγική κατάσταση η Βασιλική

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ένα βήμα πριν τον θάνατο ο Νικηφόρος στον Σασμό - Χαροπαλεύει στο νοσοκομείο

Στον Σασμό, τα χτυπήματα της μοίρας για τη Βασιλική έρχονται το ένα μετά το άλλο. Η γυναίκα πλέον δεν έχει κανέναν άλλον πέρα από τον γιο της, ο οποίος όμως θα την πικράνει πολύ και θα την κάνει για μια ακόμα φορά να χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της.

Η σχέση Μαθιού και Βασιλικής δοκιμάζεται, καθώς και οι δύο πιστεύουν ότι είναι καταδικασμένη. Η λογική κονταροχτυπιέται με το συναίσθημα και το πρέπει με το θέλω. Η γυναίκα όλο και πιο πολύ βυθίζεται στη θλίψη, μέχρι που φτάνει η στιγμή όπου γίνεται ένα μεγάλο «μπαμ». Η Βασιλική και ο Νικηφόρος έρχονται σε μεγάλη σύγκρουση, η οποία θα οδηγήσει σε ολέθρια αποτελέσματα.

Ανάμεσα σε μάνα και γιο θα ειπωθούν σκληρά λόγια και αλήθειες που πονάνε θα βγουν στην επιφάνεια. Ο Νικηφόρος, θολωμένος με όλα όσα έγιναν ανάμεσα σ’ αυτόν και τη μάνα του, φεύγει από το σπίτι. Παίρνει το αυτοκίνητο και αρχίζει να τρέχει σαν τρελός με την οργή, τον πόνο και τα δάκρια να ξεχειλίζουν.

Το ατύχημα του Νικηφόρου στον Σασμό

Κι έτσι δεν αργεί να έρθει το κακό. Ο νεαρός άντρας έχει ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα και μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Η Βασιλική μόλις μαθαίνει τι έχει συμβεί, τρελαίνεται: «Θεέ μου, το παιδί μου», ουρλιάζει και παίρνει τηλέφωνο τον Μαθιό: «Τρέξε σε παρακαλώ, ο Νικηφόρος έχει χτυπήσει άσχημα με το αυτοκίνητο. Τον έχουν στο νοσοκομείο. Μαθιό, ο γιος μου χαροπαλεύει», του λέει κλαίγοντας.

Σασμός Νικηφόρος

«Κλείσε, έρχομαι να σε πάρω να πάμε μαζί». Στον δρόμο η Βασιλική κλαίει και χτυπιέται: «Εγώ φταίω. Τσακωθήκαμε. Εβγαλα όλη μου την πίκρα και τον πόνο για τον πατέρα του και όσα είχε κάνει. Εφυγε σαν τρελός», υποστηρίζει. Ο Νικηφόρος στην κυριολεξία γλιτώνει από του χάρου τα δόντια, όμως αυτό το τροχαίο έρχεται να κλονίσει συθέμελα τις ήδη εύθραυστες ισορροπίες. Στο νοσοκομείο, πάντα δίπλα του είναι ο Μαθιός, ο οποίος του συμπεριφέρεται πιο καλά και από πατέρας. Οι καταστάσεις τούς ενώνουν και οι δυο τους έρχονται πιο κοντά από ποτέ.