Η Γη της Ελιάς: «Θα σου τα πάρω όλα» - Η Μυρτάλη περνάει στην επίθεση

Νέος πόλεμος στην σειρά του MEGA

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η Γη της Ελιάς: «Θα σου τα πάρω όλα» - Η Μυρτάλη περνάει στην επίθεση

Η Μυρτάλη, με όλα όσα αντιμετωπίσει μέχρι τώρα στην Γη της Ελιάς, αλλάζει συμπεριφορά και αρχίζει να γίνεται πιο διεκδικητική. Δεν διστάζει μάλιστα να στραφεί και εναντίον της οικογένειάς της και συγκεκριμένα εναντίον του θείου της.

Τι συμβαίνει με την Μυρτάλη και τον θείο της στην Γη της Ελιάς

Η Μυρτάλη, πιο αποφασισμένη και σκληρή από ποτέ, καθιστά στον Ισίδωρο σαφή την απόφασή της να διεκδικήσει το σύνολο της περιουσίας: «Όχι, δεν μου φτάνει το 50%, θα διεκδικήσω τα πάντα. Ο,τι ήταν του πατέρα μου, είναι πλέον δικό μου, ακόμα και το δικό σου μερίδιο», του τονίζει, γεγονός που τον κάνει έξαλλο. Ο Ισίδωρος, όμως, έχει ακόμα ένα πρόβλημα να αντιμετωπίσει, καθώς ο δικαστικός κλητήρας τού επιδίδει την αγωγή της Αντιγόνης εναντίον του. Ωστόσο, πόλεμος ξεσπάει και ανάμεσα σε άλλη μια οικογένεια.

Tην ίδια στιγμή γυρίζει από την Ισπανία και μάλιστα για πάντα ο Ιάκωβος Βρεττάκος, ο άλλος θείος της Μυρτάλης. Ο Ισίδωρος, από την άλλη, προειδοποιεί τον Λυκούργο: «Σταμάτα τις βλακείες. Δώσε ένα τέλος σ’ αυτή τη γελοία ιστορία και πάρε πίσω αυτή την αγωγή, γιατί αλλιώς ο πόλεμος μεταξύ μας θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες», του επισημαίνει. Λίγο αργότερα ο Ιάκωβος συναντιέται με τον Λυκούργο μετά από 20 χρόνια και μέσα από την κουβέντα τους αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι του παρελθόντος και αποκαλύπτει ο Ιάκωβος όσα τον οδήγησαν να φύγει από τη Μάνη.

Η Γη της Ελιάς Μυρτάλη περιουσία

Μάλιστα ο Ιάκωβος δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Μυρτάλη και αποφασίζει να είναι η πρώτη στην οποία θα αποκαλυφθεί από την οικογένεια των Βρεττάκων. Η Μυρτάλη τελικά συναντά για πρώτη φορά τον Ιάκωβο και η μια έκπληξη διαδέχεται την άλλη, ενώ ο Ισίδωρος που έχει χάσει τελείως τον έλεγχο, επιτίθεται κατά μέτωπο στην Αθηνά, χωρίς να κρατάει πια ούτε τα προσχήματα. Στην σειρά όμως έχουμε και ερωτικό τρίγωνο.

Η Αρετή παρακολουθεί τον Στάθη

Ο Στάθης και η Ιουλία συναντιούνται σε ένα ακόμα παράνομο ραντεβού και τώρα πια καταλαβαίνουν ότι βρίσκονται σε αδιέξοδο. Το παράνομο ζευγάρι αποφασίζει να ανανεώσει το ραντεβού του κάπου εκτός και με πολλή προσοχή. Λίγο αργότερα στο σπίτι, η Αρετή πιάνει τον Στάθη να μιλά κρυφά στο τηλέφωνο έξω από το σπίτι μέσα στη νύχτα κι αμέσως της μπαίνουν υποψίες. Την στιγμή που ο Ισίδωρος δεν θα αντέξει ένα "χτύπημα" που θα σκάσει.

Η γυναίκα δεν λέει κάτι και απλά περιμένει πότε ο άντρας της θα της πει ότι θα λείψει για να δράσει. Οταν λοιπόν ο Στάθης ετοιμάζεται να φύγει για να συναντήσει την Ιουλία, η Αρετή θα τον παρακολουθήσει. Μάλιστα, ο Στάθης έχει πει στην Αρετή ότι πάει στην Καλαμάτα, ενώ είναι με την Ιουλία στην Καρδαμύλη και απολαμβάνει τις στιγμές του, χωρίς να ξέρει ότι κάτι τραγικό πρόκειται να συμβεί... Και τα πράγματα, πλέον, θα πάρουν δυσάρεστη τροπή για την οικογένειά του…