Σασμός: Φρικτή αποκάλυψη - Ένα πτώμα θα φέρει τα πάνω κάτω

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς (22-25/11)

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Σασμός: Φρικτή αποκάλυψη - Ένα πτώμα θα φέρει τα πάνω κάτω

Η νέα σειρά του ALPHA, «Σασμός» φαίνεται πως έχει φέρει τα πάνω κάτω σε νούμερα τηλεθέασης καθώς οι εξελίξεις σε καθώς επεισόδιο είναι άκρως καταιγιστικές με αποτέλεσμα να οι τηλεθεατές κάθε φορά να περιμένουν πως και πως την επόμενη ημέρα. Άραγε ποια θα είναι οι εβδομαδιαίες εξελίξεις;

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς Σασμός (22/25-11)

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου - Επεισόδιο 46

Ο παπά Μιχάλης βλέπει τον Άγγελο πάνω από τον στολισμένο τάφο της Ανθούλας και αποφασίζει να τον πείσει ότι ορισμένα μυστικά πρέπει να μείνουνε κρυμμένα για πάντα…

Ο Νικηφόρος ακούει τον Αστέρη και την Καλλιόπη να τσακώνονται για την κρυφή σχέση του Μαθιού με μια παντρεμένη και ρωτά τη μητέρα του αν ξέρει για ποια πρόκειται. Στο μεταξύ η Στέλλα νιώθει το θυμό της να βράζει και απειλεί τον Αστέρη πως θα πει τα πάντα για την σχέση του με την Αργυρώ στην Καλλιόπη.

Παράλληλα, ένα ραντεβού της Μαρίνας με τον Αντώνη διακόπτεται από μια φρικτή αποκάλυψη: Σ’ ένα χαντάκι στο πλάι του δρόμου ανακαλύπτεται κάτω απ’ τα χώματα το πτώμα μιας γυναίκας…

Τρίτη 23 Νοεμβρίου - Επεισόδιο 47

Το πτώμα της γυναίκας που ανασύρθηκε έχει προκαλέσει αναστάτωση στο χωριό. Αντώνης, Ντίνα και Μύρωνας μάταια προσπαθούν να βρουν στοιχεία για τον ένοχο.

Ο Νικηφόρος ρωτάει τον Μαθιό ποια είναι η γυναίκα με την οποία έχει σχέση, ενώ η Αργυρώ αποφασίζει να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο την Στέλλα με σκοπό να βοηθήσει τη σχέση της με τον Αστέρη. Ο Διονύσης συνεχίζει να εξευτελίζει τη Σεμίνα, αλλά εκείνη κάνει μια ανακάλυψη που ίσως είναι η σωτηρία της.

Ο παπά Μιχάλης ρωτάει τον Άγγελο γιατί δείχνει τόσο έντονο ενδιαφέρον για την Ανθούλα. Ο Διακομανόλης πάει στο αστυνομικό τμήμα αποφασισμένος να καταθέσει μια σημαντική μαρτυρία. Η Καλλιόπη επισκέπτεται το ιατρείο του Άγγελου….

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου - Επεισόδιο 48

Η ανακάλυψη της Καλλιόπης για τον Άγγελο τη συνταράσσει συθέμελα, την ώρα που τα νέα για τον τάφο της Ανθούλας κάνουν τον γύρο του χωριού. Η κατάθεση του Διακομανώλη οδηγεί το φονιά της νεαρής κοπέλας στη φυλακή, γεγονός που προβληματίζει περαιτέρω τον Μανόλη για το αν θα έπρεπε να καταδώσει τον Μαθιό.

Η Αργυρώ ετοιμάζεται να αναχωρήσει για το Μόναχο, την ώρα που η Σεμίνα απειλεί ανοιχτά το Διονύση, κηρύσσοντας έτσι πόλεμο μεταξύ τους. Ο Αστέρης δεν θα κρατηθεί, και θα πάει να αποχαιρετήσει την Αργυρώ στο αεροδρόμιο, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Παράλληλα, μία ακόμα σοκαριστική αποκάλυψη στο νεκροταφείο του χωριού, θα οδηγήσει την Καλλιόπη στα πρόθυρα της κατάρρευσης…

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου - Επεισόδιο 49

Ο Πέτρος βλέπει τον Αστέρη με την Αργυρώ μαζί και γίνεται έξαλλος. Η Μαρίνα προσπαθεί να αποτρέψει τη συμπλοκή, αλλά ο Πέτρος πιάνεται στα χέρια με τον Αστέρη. Ο Μαθιός γίνεται μάρτυρας του καυγά και πιέζει τον Αστέρη να του πει τον λόγο που τσακώθηκαν.

Τα νέα κυκλοφορούν στο χωριό και ο παπα Μιχάλης ζητά από τον Αντώνη να παρέμβει πριν να είναι αργά. Παράλληλα, ο σταυρός που εμφανίζεται στον τάφο με το όνομα της Ανθούλας κάνει την Καλλιόπη να αναλάβει δράση: Προειδοποιεί τον Άγγελο να μην σκαλίζει άλλο το παρελθόν.

Το ίδιο βράδυ, όμως, ο Άγγελος εμφανίζεται στο σπίτι της και αποκαλύπτει στον Αστέρη και τον Μαθιό πως είναι υιοθετημένος και ότι το όνομα της πραγματικής του μητέρας είναι Ανθούλα Σταματάκη. Μαθιός κι Αστέρης παγώνουν, ενώ η Καλλιόπη είναι αναγκασμένη πλέον να αποκαλύψει τα μυστικά που τη βαραίνουν τόσα χρόνια…

Αργυρώ και Μαρίνα εξαφανίζονται - Η γιαγιά Ειρήνη πεθαίνει από θλίψη

Hδη από τα επεισόδια που βλέπουμε στον Σασμό, η κατάσταση ανάμεσα στις δύο οικογένειες έχει αρχίσει να γίνεται επικίνδυνη. Ο Μαθιός θα μάθει για τη σχέση του αδελφού του με την Αργυρώ και θα απειλεί θεούς και δαίμονες, ενώ λίγο αργότερα θα δούμε και τον θάνατο που Πέτρου από τον Αστέρη. Οι εξελίξεις όμως δεν σταματούν εκεί. Οι μαύρες μέρες για τη Μαρίνα και την Αργυρώ επιστρέφουν και η οικογένεια στην κυριολεξία ξεκληρίζεται και ξεσπιτώνεται.

Από το TV24

Η αντίστροφη μέτρηση θα αρχίσει από τη στιγμή που ο Αστέρης θα σκοτώσει, έστω και άθελά του, τον Πετρή. Η Μαρίνα, ένα ράκος, βλέπει τον γιο της νεκρό και ουρλιάζει: «Γιατί μου το έκανες αυτό;». Αλλά και η Αργυρώ δεν πάει πίσω. Η κοπέλα έχει φτάσει σχεδόν στην ίδια κατάσταση με αυτή που ήταν μικρή, όταν σκότωσαν τον πατέρα της μπροστά στα μάτια της. Η Αργυρώ δεν μιλάει, δεν ξεσπάει, είναι σαν ζωντανή-νεκρή. Από τη μια έχασε τον μονάκριβο αδελφό της και από την άλλη τον Αστέρη, που μπαίνει στη φυλακή.

Μετά όμως από τις πρώτες μέρες όπου η Μαρίνα κλαίει και οδύρεται για τον θάνατο του γιου της, έχει να σκεφτεί πιο σοβαρά. Το μετά... Τι θα κάνουν τρεις γυναίκες μόνες τους και ανυπεράσπιστες; Ο φόβος τρυπώνει στην ψυχή της και το μόνο που έχει τώρα να σκεφτεί είναι η κόρη της και συγκεκριμένα τη ζωή της κόρης της.

Η γιαγιά Ειρήνη είναι αυτή που θα την παροτρύνει: «Να φύγετε. Πάρε την Αργυρώ και φύγετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε από τούτο εδώ το μέρος, το καταραμένο», της λέει, αφού Μαθιός και Αστέρης θα αλληλοσκοτωθούν. Η Μαρίνα την κοιτάζει γεμάτη απορία: «Τι λες μάνα; Πού να πάμε δύο γυναίκες μόνες; Με τι θα ζήσουμε; Πού θα σε αφήσουμε εσένα;». Η γιαγια Ειρήνη όμως επιμένει: «Ασε με εμένα. Πάρε το κορίτσι και φύγε να σωθεί», επιμένει.

Η Μαρίνα βλέπει και πάλι τη ζωή της να ρημάζει. Ο Μαθιός γυρίζει σαν σκυλί, η Καλλιόπη καταριέται για το άδικο που μπήκε ο γιος της φυλακή, ενώ η ίδια έχει μόνο τον Αντώνη να τη νοιάζεται. Ο Αντώνης, που δεν τολμάει πλέον να την πλησιάσει ερωτικά. Που από μακριά και με κάθε λεπτότητα προσπαθεί να της πει ότι είναι εκεί γι’ αυτήν και την κόρη της: «Ο,τι χρειαστείς, Μαρίνα, να ξέρεις θα είμαι στο πλευρό σου. Δεν θα ενοχλήσω εγώ. Οταν θελήσεις εσύ πάρε με. Θα σε περιμένω», της υπόσχεται.

Ετσι, η μεγάλη απόφαση θα παρθεί και μάνα με κόρη αποφασίζουν να φύγουν. Οχι μόνο από τον τόπο τους αλλά και από όλη την Κρήτη, χωρίς να ξέρει κανείς τους πού είναι, πού βρίσκονται και τι κάνουν. Ούτε ακόμα και η γιαγιά Ειρήνη, η οποία θα μείνει πίσω και με τον καιρό, από τον πόνο, τη θλίψη και τη μοναξιά θα σβήσει σαν το πουλάκι. Σαν τα πουλιά που μιλάει μαζί τους. Γιατί μόνο με αυτά θα μιλάει πια.

Να σημειώσουμε ωστόσο, πως έχουμε πριν παιχτούν στην τηλεόραση όλα τα νέα επεισόδια της εβδομάδας που μας έρχεται.

Με κάθε μυστικότητα, η Μαρίνα και η Αργυρώ φεύγουν και αφήνουν πίσω τα πάντα. Ζωντανούς και νεκρούς, χωρίς να ξέρουν πού θα πάνε. Θέλουν να βρουν ένα μέρος που δεν θα τις ξέρει κανείς και να φτιάξουν εκεί τη ζωή τους από την αρχή. Ο προορισμός τους θα είναι τα Γιάννενα. Θα βρεθούν εκεί, σε έναν τόπο τόσο διαφορετικό από τον δικό τους και θα προσπαθήσουν να σταθούν στα πόδια τους. Ολα θα είναι πολύ δύσκολα. Ακόμα και οικονομικά, θα φτάσουν σχεδόν στο μηδέν.

Σασμός ο Μαθιός μαθαίνει για την σχέση Αστέρη και Αργυρώς

Η Μαρίνα αλλά και η Αργυρώ θα πιάσουν δουλειά, θα γνωρίσουν ενδιαφέροντες ανθρώπους, θα χτίσουν σιγά-σιγά μια νέα ζωή, με κόπους, αλλά και αγάπη. Ομως τα βάσανα της Αργυρώς δεν θα έχουν σταματημό, νέα προβλήματα θα τους δυσκολέψουν τη ζωή αλλά θα παλέψουν. Μέχρι τη στιγμή που θα λάμψει η αλήθεια, που θα έρθει να τις βρει η δικαίωση, που θα γυρίσουν πίσω, ελεύθερες και με γαλήνια ψυχή. Μέχρι τη στιγμή που θα έρθει ο πολυπόθητος σασμός. Αλλά μέχρι τότε έχουμε πάρα πολλά και συγκλονιστικά να δούμε, γεμάτα ανατροπές και συναισθήματα.