Τραγικές στιγμές στη Γη της Ελιάς - Γίνεται φονική επίθεση σε Ισίδωρο και Ιουλία

Ποιος βρίσκεται από πίσω;

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Τραγικές στιγμές στη Γη της Ελιάς - Γίνεται φονική επίθεση σε Ισίδωρο και Ιουλία

Στη Γη της Ελιάς, η Ιουλία ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Κουράκο και η είδηση φέρνει πολύ μεγάλη χαρά στον Ισίδωρο, που πάντα τον ήθελε στο πλευρό της αδελφής του. Η χαρά του όμως, τόσο του Ισίδωρου όσο και της Ιουλίας, θα κοπεί βίαια από κακοποιούς που μπαίνουν να τους ληστέψουν.

TiviΣίριαλ

Ο Ιάκωβος πάντα στο πλευρό της ανιψιάς του, εξηγεί στη Μυρτάλη όλη την ιστορία πίσω από τα δαχτυλίδια που φορούν όλα τα αδέλφια στην οικογένεια και παράλληλα της κάνει κουβέντα και για τον χάρτη. Μάλιστα ο Ιάκωβος αναλαμβάνει να ενημερώσει και τα υπόλοιπα αδέλφια: «Θα πρέπει να ενεργήσουμε όλοι μαζί για να βρεθεί ο θησαυρός καθώς αν βρεθεί ανήκει σε όλους», τους λέει.

Ετσι η Μυρτάλη, με την Αθηνά, τον Ιάκωβο, την Ιουλία και τον Ισίδωρο αποφασίζουν να πάνε στο σημείο που δείχνει ο χάρτης για να βρουν τον θησαυρό. Την ίδια στιγμή ο Ανέστης ενημερώνει τον Δημήτρη για κάτι πολύ σημαντικό: «Ελα να σου πω. Να ξέρεις ότι Ισίδωρος Βρεττάκος έχει πολύ χρήμα και μάλιστα όχι στις τράπεζες. Ξέρω πολύ καλά ότι μέσα στο σπίτι του έχει χρηματοκιβώτιο γεμάτο χρήματα και χρυσό, λίρες και κοσμήματα», ισχυρίζεται.

Γη της Ελιάς Ισίδωρος Ιουλία

Ο Δημήτρης χαμογελάει πονηρά και με νόημα στον Ανέστη, λέγοντάς του με τα μάτια ότι σύντομα θα το τακτοποιήσει και φυσικά μερίδιο απ’ αυτά θα έχει και ο Ανέστης. Η πληροφορία που πήρε ο Δημήτρης δεν θα αργήσει να φτάσει στα αυτιά του Κωνσταντίνου: «Είναι σίγουρο ότι ισχύει. Μιλάμε για πολύ μεγάλη μπάζα», του λέει ο Δημήτρης και ο Κωνσταντίνος δίνει αμέσως την ανάλογη εντολή στους κακοποιούς που ελέγχει: «Με προσοχή. Θέλω μόνο το χρηματοκιβώτιο. Καταλάβατε τι εννοώ;», τους τονίζει.

Η επίθεση στον Ισίδωρο και την Ιουλία στη Γη της Ελιάς

Στο μεταξύ ο Ισίδωρος παίρνει ακόμα μια χαρά, καθώς είναι σίγουρος ότι πλέον θα πετύχει τους σκοπούς του γιατί η Αθηνά αποφασίζει να του πουλήσει το μερίδιό της. Τη χαρά του όμως τη χαλάει η ληστεία που γίνεται, μέσα στη νύχτα, στο σπίτι του. Οι κακοποιοί μπαίνουν μέσα και αρχίζουν να τον απειλούν να τους πει για το χρηματοκιβώτιο.

Ο Ισίδωρος αντιστέκεται, ενώ έχει ξυπνήσει και η Ιουλία. Οι κακοποιοί δείχνουν αποφασισμένοι να πάρουν το χρηματοκιβώτιο ό,τι κι αν γίνει. Και αρχίζουν να συμπεριφέρονται με απίστευτη βιαιότητα τόσο στον Ισίδωρο όσο και στην Ιουλία. Τους χτυπούν, τους φιμώνουν και φτάνουν σχεδόν στο σημείο να τους αφαιρέσουν ακόμα και τη ζωή.

Μεγάλη φωτιά στο ελαιοτριβείο

Το ελαιοτριβείο παίρνει φωτιά και ο Αποστόλης μπαίνει μέσα με κίνδυνο της ζωής του για να σώσει την Ευτυχία. Τελικά βγάζει σώους από τη φωτιά την Ευτυχία και τον Γρηγόρη, ο οποίος μεταφέρεται στο νοσοκομείο και η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη. Η Ευτυχία, συγκινημένη από την αυτοθυσία του Αποστόλη, συνειδητοποιεί πως τα συναισθήματά της για εκείνον δεν είναι μόνο φιλικά.

Στο μεταξύ το πόρισμα της πυροσβεστικής αναφορικά με τη φωτιά στο ελαιοτριβείο φωτογραφίζει τον Αποστόλη ως τον μοναδικό υπεύθυνο αυτής της καταστροφής… ο οποίος πηγαίνει στο σπίτι του Ισίδωρου για να απολογηθεί. Η Ευτυχία, μετά τη φωτιά, βλέπει τον Αποστόλη με άλλο μάτι και ξυπνούν μέσα της συναισθήματα που δεν είχε νιώσει μέχρι σήμερα, ενώ ο Ισίδωρος και ο Μάνος ανακοινώνουν στον Αποστόλη ότι τον υποβιβάζουν από υπεύθυνο του ελαιοτριβείου, εκείνος όμως δεν δέχεται τον εξευτελισμό και δηλώνει παραίτηση.
Αργότερα, ο Αποστόλης, απελπισμένος και υπό την επήρεια αλκοόλ, βρίσκει τον Ανέστη στον ελαιώνα και οι δύο άντρες πιάνονται στα χέρια. Με την παραίτηση του Αποστόλη, ο δρόμος για τη διαδοχή της θέσης του στο ελαιοτριβείο είναι ανοιχτός και ο Ισίδωρος ενημερώνει τον Ανέστη πως μεταφέρεται, δοκιμαστικά, σε αυτό το πόστο.

Την ίδια στιγμή ο Αποστόλης πλησιάζει την Ευτυχία, αποφασισμένος να της δώσει μια τελευταία ευκαιρία κι εκείνη του ομολογεί πως είναι ακόμα ερωτευμένη μαζί του. Ο Ανέστης ξεκινά να εργάζεται στο ελαιοτριβείο και, από την πρώτη μέρα θέτει σκληρούς όρους στους εργάτες, γεγονός που δυσαρεστεί την Αθηνά.