Αυτοκτονία στην Γη της Ελιάς - Βάζει τέλος στην ζωή της η…

Τραγικές στιγμές..

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αυτοκτονία στην Γη της Ελιάς - Βάζει τέλος στην ζωή της η…

Μπορεί η Μαργαρίτα στην Γη της Ελιάς - δείτε τι θα συμβεί τα Χριστούγεννα - να είχε εκφράσει τη συμπάθειά της για τον Ιάκωβο, την καρδιά του όμως την κλέβει η Αθηνά. Οι δυo τους, μέσα από τις δυσκολίες, έρχονται κοντά και ενώνονται κατά του Ισίδωρου.

Από τη Μαρία Μεταξητινού

Η Μαρία και η Μαργαρίτα παλεύουν να πείσουν την Αθηνά να μην πουλήσει το μερίδιό της στον Ισίδωρο. Στο μεταξύ, παρά τις ενστάσεις της Αθηνάς, η Μαρία βγαίνει σε τηλεοπτική εκπομπή και μιλάει για το κίνητρο του φόνου. Την ίδια στιγμή, η Αθηνά, παρά τις αντιρρήσεις της Μαρίας, ξεκινά τις διαπραγματεύσεις με τον Ισίδωρο, αλλά και οι δύο πλευρές είναι σκληρές και ανυποχώρητες.

Παράλληλα η Μυρτάλη δεν μπορεί να δεχτεί την αδικία που γίνεται εις βάρος της Αθηνάς και προσπαθεί να την πείσει να γυρίσει πίσω στη Μάνη: «Πρέπει να γυρίσεις και να το αντιμετωπίσεις, δεν είναι λύση η φυγή», της λέει. Μάλιστα η Μαρία έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες στη Μυρτάλη, για να πείσει την Αθηνά να γυρίσει στη Μάνη. Η Αθηνά στην αρχή είναι αρνητική, αλλά η προσέγγιση της Μυρτάλης τη συγκινεί βαθιά: «Εντάξει Μυρτάλη μου, θα έρθω μόνο για σένα να το ξέρεις», της λέει.

Την ίδια στιγμή οι Βρεττάκοι πηγαίνουν στο σημείο που δείχνει ο χάρτης και ανακαλύπτουν ότι κάποιος βρέθηκε εκεί πριν από αυτούς, ενώ όσοι νοιάζονται για την Αθηνά, την πιέζουν να μην πουλήσει, μαζί με αυτούς και ο Ιάκωβος που φαίνεται ότι τη συμπαθεί πολύ. Η Αθηνά, λίγο πριν την υπογραφή των συμβολαίων, επισκέπτεται τον Ισίδωρο και του επιφυλάσσει μια έκπληξη που δεν θα του αρέσει καθόλου.

Ο Ισίδωρος τρώει μεγάλο «χαστούκι» από την Αθηνά, η οποία αναθεωρεί: «Το αποφάσισα, δεν υπάρχει περίπτωση να σου πουλήσω τίποτα», του ξεκαθαρίζει. Ο Ισίδωρος από την πλευρά του κατηγορεί τον Κωνσταντίνο γιατί θεωρεί ότι καθυστέρησε τις υπογραφές των συμβολαίων. Την ίδια ώρα, Ιάκωβος κι Αθηνά αρχίζουν να αποκτούν πιο στενή σχέση.

Ο Ιάκωβος έρχεται πιο κοντά της και αρχίζει να ενδιαφέρεται περισσότερο για τη ζωή της. Παράλληλα ο Κωνσταντίνος δίνει εντολή στον Δημήτρη να κλέψουν το χρηματοκιβώτιο από το σπίτι του Ιάκωβου, αλλά η ληστεία δεν πηγαίνει σύμφωνα με το σχέδιο, καθώς ο Ιάκωβος αμύνεται με καραμπίνα.

Μετά από αυτή την περιπέτεια ο Ιάκωβος αρχίζει να πολιορκεί πλέον ανοιχτά την Αθηνά κι εκείνη δεν δείχνει να ενοχλείται από το φλερτ του. Μια νέα σχέση θα αρχίσει πολύ σύντομα, κάτι που δεν θα αρέσει στον Ισίδωρο, διότι το «νέο ζευγάρι» μεταξύ άλλων βάζει σκοπό να ξεσκεπάσει και να καταστρέψει τον Ισίδωρο.

Οι Βρεττάκοι «σκοτώνονται» μεταξύ τους και κατηγορεί ο ένας τον άλλον, αφού είναι φανερό ότι κάποιοι έσκαψαν στο σημείο που έδειχνε ο χάρτης και πήραν ό,τι βρήκαν. Υποπτοι θεωρούνται ο Ισίδωρος, ο Μάνος αλλά και ο Ιάκωβος.

Ο Αλέξης στην Γη της Ελιάς τρομοκρατεί την Μυρτάλη και η σύντροφος του αυτοκτονεί

H Μάρθα στην Γη της Ελιάς αυτοκτονεί

Η Μάρθα δεν μπορεί με τίποτα να δεχθεί το παρελθόν της και αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή της, μετά από μια δολοφονία. Η κοπέλα κάνει απόπειρα αυτοκτονίας και ο Αλέξης τη βρίσκει σχεδόν νεκρή και ταραγμένος από την κατάσταση στην οποία την αντίκρυσε, ειδοποιεί αμέσως τη Μαργαρίτα.

Μετά από όλα αυτά η Μαργαρίτα προβληματίζεται πολύ από τις μεταπτώσεις στη συμπεριφορά του Αλέξη και αποφασίζει να μιλήσει και να μοιραστεί τις ανησυχίες της με την Αθηνά: «Δεν τον βλέπω καλά, φοβάμαι πολύ μην ξανακυλήσει», της ομολογεί.

Ο Αλέξης, από την άλλη, προσεγγίζει πάλι τη Μυρτάλη και την τρομοκρατεί. Η Μυρτάλη παθαίνει υστερία στη θέα του και τον διώχνει κακήν κακώς: «Μη με ξαναπλησιάσεις, θα σε κλείσω φυλακή», τον απειλεί και αμέσως ενημερώνει τη Μαργαρίτα για το συμβάν εξηγώντας της: «Την επόμενη φορά που θα με παρακολουθήσει ο γιος σου, θα πω τα πάντα στον Στέφανο για την απαγωγή». Η Μαργαρίτα για μια ακόμα φορά προσπαθεί να «σφίξει τα λουριά» του Αλέξη, αλλά μάταια.