Ήλιος: Η Αλίκη μπαίνει στη φυλακή

Η Αλεξάνδρα αντιμέτωπη με τον Στέφανο

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ήλιος: Η Αλίκη μπαίνει στη φυλακή

Στον Ήλιο, η ζωή της Αλίκης πλέον βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο και η Γαλανού δεν σταματάει να την απειλεί. Την ίδια ώρα ο Δημήτρης στήνει παγίδα στον Στέφανο και αυτή τη φορά καταφέρνει να τον πιάσει.

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Η Αλίκη έχει μπει σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια καθώς βρίσκεται στο στόχαστρο των ανθρώπων του εργοστασίου. Ωστόσο δεν σταματάει τον αγώνα της, παρόλο που δεν έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας των κτηνοτρόφων. Αυτό όμως δεν θα της βγει σε καλό και κάποιοι συνεχίζουν να την παρακολουθούν. Δέχεται επίθεση και αυτό δεν είναι το μόνο. Η Αλίκη συλλαμβάνεται και οδηγείται στη φυλακή. «Δεν έκανα τίποτα. Θέλουν να με σταματήσουν να ψάχνω. Ξέρουν ότι κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν. Είμαι πολύ κοντά», λέει του Δημήτρη.

«Σου είπα ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι αλλά δεν με άκουσες», της απαντάει εκείνος. Ομως δεν σταματά να είναι στο πλευρό της και να τη στηρίζει. Λίγο αργότερα αφήνεται ελεύθερη. Παράλληλα η Αλίκη αποκτά έναν απρόσμενο σύμμαχο στον αγώνα της κατά του εργοστασίου, τον κτηνοτρόφο Πετρίδη, ενώ η σύγκρουσή της με τη δικηγόρο της εταιρείας εντείνεται όλο και περισσότερο.

«Σταμάτα να ανακατεύεσαι», της τονίζει. «Αν νομίζεις ότι θα με κάνεις να τα παρατήσω με τις απειλές σου, είσαι γελασμένη», είναι η απάντησή της. Παρ’ όλα αυτά, η Αλίκη συνειδητοποιεί προβληματισμένη το μέγεθος της δύναμης του εργοστασίου.

Την ίδια στιγμή ο κτηνοτρόφος Πετρίδης, αμέσως μετά την κατάθεσή του στην εισαγγελία, έχει ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Η Αλίκη είναι σίγουρη για το ποιοι κρύβονται πίσω από αυτό. Αργότερα ένας απελπισμένος κτηνοτρόφος απειλεί με όπλο τους ανθρώπους του εργοστασίου. «Μην το κάνεις. Δεν είναι αυτός ο τρόπος», του φωνάζει η Αλίκη και μπαίνει μπροστά προσπαθώντας να τον σταματήσει. Τα πράγματα θα έχουν πολύ άσχημη εξέλιξη. Εκείνος τραυματίζεται και οι υπόλοιποι κτηνοτρόφοι διστάζουν να μιλήσουν, ενώ σύντομα Αλίκη και Δημήτρης θα βρεθούν σε θανάσιμο κίνδυνο.

Ο Στέφανος συλλαμβάνεται στον Ήλιο

Ο Δημήτρης δημιουργεί μια ασυνήθιστη «συμμαχία», προκειμένου να παγιδέψει τον Στέφανο και τελικά τα καταφέρνει. Ο Λαϊνάς συλλαμβάνει τον Στέφανο προς ανακούφιση όλων. «Μέχρι εδώ ήταν. Τώρα θα πας εκεί που θα έπρεπε να βρίσκεσαι εδώ και καιρό», του λέει. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ο Στέφανος αρνείται να μιλήσει. «Θα ομολογήσω μόνο στην Αθηνά και σε κανέναν άλλον», λέει στους αστυνόμους.

Εκείνη πηγαίνει στην ανάκριση. «Θα σου πω τα πάντα αλλά έχω έναν όρο. Θα έρχεσαι και θα με βλέπεις στη φυλακή κάθε μέρα», της λέει εκβιαστικά. Αργότερα η Αλεξάνδρα επισκέπτεται τον Στέφανο στη φυλακή αποφασισμένη πια να πάρει την εκδίκησή της για τον θάνατο του Φίλιππου. «Σε έβαλα στο σπίτι μου. Τον δολοφόνο του ίδιου μου του παιδιού. Να ξέρεις ότι εμείς οι δύο δεν έχουμε τελειώσει. Δεν μου αρκεί που είσαι πίσω από τα σίδερα. Να ξέρεις ότι η δολοφονία του γιου μου δεν θα μείνει ατιμώρητη και θα φροντίσω εγώ η ίδια γι’ αυτό», του υπόσχεται και δεν θα μείνει σε αυτά.