Ήλιος: Θανάσιμος κίνδυνος για Αλίκη και Δημήτρη

Οι απειλές και το "τροχαίο"

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ήλιος: Θανάσιμος κίνδυνος για Αλίκη και Δημήτρη

Στον Ήλιο, οι άνθρωποι του εργοστασίου είναι αδίστακτοι και η Αλίκη αποτελεί μεγάλο εμπόδιο στα σχέδιά τους, γι’ αυτό και θα κάνουν τα πάντα για να τη βγάλουν από τη μέση. Παράλληλα ο Δημήτρης, βασιζόμενος σε στοιχεία που του δίνει ο Στέφανος, οργανώνει μια επικίνδυνη αποστολή.

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Η Αλίκη έχει μπει σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια καθώς βρίσκεται στο στόχαστρο των ανθρώπων του εργοστασίου. Ωστόσο δεν σταματάει τον αγώνα της, παρόλο που δεν έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας των κτηνοτρόφων. Αυτό όμως δεν θα της βγει σε καλό. Δέχεται επίθεση και αυτό δεν είναι το μόνο. Η Αλίκη συλλαμβάνεται και οδηγείται στη φυλακή. Λίγο αργότερα αφήνεται ελεύθερη.

Παράλληλα η Αλίκη αποκτά έναν απρόσμενο σύμμαχο στον αγώνα της κατά του εργοστασίου, τον κτηνοτρόφο Πετρίδη, ενώ η σύγκρουσή της με τη δικηγόρο της εταιρείας εντείνεται όλο και περισσότερο. «Σταμάτα να ανακατεύεσαι αν θέλεις να μη σε βρουν χειρότερα», της τονίζει. «Αν νομίζεις ότι θα με κάνεις να τα παρατήσω με τις απειλές σου, είσαι γελασμένη», είναι η απάντησή της. Παρ’ όλα αυτά, η Αλίκη συνειδητοποιεί προβληματισμένη το μέγεθος της δύναμης του εργοστασίου, ενώ σε λίγο καιρό κάποιος θα μπει στη φυλακή.

Ήλιος spoiler Αλίκη Δημήτρης

Την ίδια στιγμή ο κτηνοτρόφος Πετρίδης, αμέσως μετά την κατάθεσή του στην εισαγγελία, έχει ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Η Αλίκη είναι σίγουρη για το ποιοι κρύβονται πίσω από αυτό. Αργότερα ένας απελπισμένος κτηνοτρόφος απειλεί με όπλο τους ανθρώπους του εργοστασίου. «Μην το κάνεις. Δεν είναι αυτός ο τρόπος», του φωνάζει η Αλίκη και μπαίνει μπροστά προσπαθώντας να τον σταματήσει.

Τα πράγματα θα έχουν πολύ άσχημη εξέλιξη. Εκείνος τραυματίζεται και οι υπόλοιποι κτηνοτρόφοι διστάζουν να μιλήσουν. Ο κίνδυνος για την Αλίκη όχι μόνο δεν έχει εκλείψει αλλά τώρα ξεκινούν για εκείνη τα δύσκολα καθώς μαθαίνει κάτι αποκαλυπτικό που μπορεί τα ανατρέψει τα δεδομένα της υπόθεσης. Ενας εργάτης του εργοστασίου την παρακολουθεί.

Η ομολογία και το σχέδιο στον Ήλιο

Ο Δημήτρης δημιουργεί μια ασυνήθιστη «συμμαχία», προκειμένου να παγιδέψει τον Στέφανο και τελικά τα καταφέρνει. Ο Λαϊνάς συλλαμβάνει τον Στέφανο προς ανακούφιση όλων. «Μέχρι εδώ ήταν. Τώρα θα πας εκεί που θα έπρεπε να βρίσκεσαι εδώ και καιρό», του λέει. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ο Στέφανος αρνείται να μιλήσει. «Θα ομολογήσω μόνο στην Αθηνά και σε κανέναν άλλον», λέει στους αστυνόμους. Εκείνη πηγαίνει στην ανάκριση. «Θα σου πω τα πάντα αλλά έχω ένα όρο. Θα έρχεσαι και θα με βλέπεις στη φυλακή κάθε μέρα», της λέει εκβιαστικά.

Η Αθηνά είναι απελπισμένη μπροστά στις εξωφρενικές απαιτήσεις του Στέφανου αλλά σε έναν βαθμό υποχωρεί. Εκείνος της δίνει στοιχεία για τη δράση της οργάνωσης και τα παράνομα κυκλώματα. Η εισαγγελέας τα μεταφέρει τον αστυνόμο κι εκείνος οργανώνει μια επικίνδυνη αποστολή βασισμένος στα λεγόμενα του Στέφανου. «Πώς ξέρεις ότι αυτά που μας είπε είναι αλήθεια; Κι αν είναι παγίδα;», τον ρωτάει η Αθηνά. «Πρέπει να το ρισκάρουμε. Δεν γίνεται αλλιώς. Μόνο έτσι θα το μάθουμε», της απαντάει εκείνος και βάζει εμπρός το σχέδιο.