Spoiler - Σασμός: Έτσι πέθανε ο Μάρκος Βρουλάκης, ο πατέρας Πέτρου και Αργυρώς

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Spoiler - Σασμός: Έτσι πέθανε ο Μάρκος Βρουλάκης, ο πατέρας Πέτρου και Αργυρώς

Ο Πάνος Γκόγκος ο οποίος υποδύεται στην νέα σειρά του ALPHA, «Σασμός» την Μάρκο Βρουλάκη, παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «7 Μέρες Tv». Ο γνωστός ηθοποιός ανέφερε το πως θα πεθάνει στην σειρά από τον Βασίλη Σταματάκη χωρίς στην ουσία να ξέρει το λόγο.

Οι δηλώσεις του για τον Σασμό

Πώς σας έγινε η πρόταση για να λάβετε μέρος στη σειρά του ΑLΡΗΑ «Σασμός»;

Με κάλεσε ο σκηνοθέτης της σειράς, Κώστας Κωστόπουλος από τα Κάπα Studios του κύριου Καραγιάννη. Είχα συνεργαστεί με τον Κώστα Κωστόπουλο και στο παρελθόν και ήξερα την ποιότητα της δουλειάς του. Ο ίδιος μου είπε ότι είχε ένα ρόλο κομμένο και ραμμένο πάνω σε μένα, αυτόν του λεβέντη Κρητικού Μάρκου Βρουλάκη.

Ποιος ήταν τελικά ο Μάνος Βρουλάκης;

Τον Μάρκο Βρουλάκη τον γνωρίζουμε μέσα από τα λόγια της οικογένειας του και των συγχωριανών του. Ήταν ένας καλοσυνάτος άντρας, οικογενειάρχης, κορυφαίος λυράρης και μαντιναδόρος της Κρήτης. Ένας σπουδαίος καλλιτέχνης. Για να είναι μουσικός και τραγουδιστής, πρέπει να ήταν ένας ευαίσθητος άνθρωπος, που, όπως φαίνεται, αγαπούσε πολύ τα παιδιά του.

Αν και ήταν μικρά σε ηλικία όταν αυτός χάθηκε, θυμούνται ακόμη, ως νέοι πια, ότι σε αυτό το κτήμα τους πήγαινε ο πατέρας τους και τους ανέβαζε σε αυτή την πλαγιά ή τους πήγαινε σε εκείνη την ακρογιαλιά. Νιώθω από όσα λένε στον καφενέ για αυτόν και το ταλέντο του, το οποίο κληρονόμησε ο Πετρής, ότι στο είδος του ήταν κορυφαίος και ένας άνθρωπος χωρίς κακίες.

Οι τηλεθεατές τον βλέπουν σε συνεχόμενα flashback από το στιγμιότυπο του φόνου, αλλά κάτι μας λέει ότι τη νέα χρόνια, με την υπόθεση της Ανθούλας, θα τον δούμε σε περισσότερες σκηνές...

Και έχετε δίκιο. Ο Μάρκος Βρουλάκης φεύγει από αυτήν τη ζωή με μια μαντινάδα που λέει στην κόρη του, την Αργυρώ. Μάλιστα, φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο να τη βγάλει και την κοιτάει συνεχώς στα λαμπερά μαλλιά της. Έτσι βγαίνει η ψυχή του. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική σκηνή και θυμηθείτε τη μαντινάδα, που την άφησε ολοκληρωμένη και αφιερωμένη στην κόρη του.

Από πού είναι η δική σας καταγωγή; Είστε ψηλός, με πράσινα μάτια και καστανόξανθα μαλλιά, σαν γνήσιος Κρητικός από τα Σφακιά...

Μου το έχουν πει και άλλοι αυτό, ότι μοιάζω με βέρο Κρητικό μαυροπουκαμισά με τα στιβάνια του. Αλλά δεν έχω σχέση με την Κρήτη, η καταγωγή μου είναι από τα Τρίκαλα. Και το αστείο της υπόθεσης είναι ότι δεν έχω πάει ποτέ στο νησί, ούτε καν για διακοπές.

Μονίμως προγραμματίζω ένα ταξίδι στην Κρήτη και πάντα συμβαίνει κάτι και δεν το κάνω. Επιβάλλεται, όμως, να την επισκεφθώ, καθώς πλέον ως ηθοποιός έχω παίξει δύο φορές τον Κρητικό.

Τελικά ο Μάρκος Βρουλάκης είναι ο πατέρας του Αγγέλου;

Αυτό πραγματικά δεν το γνωρίζω. Αυτό όμως που έχω να σας πω είναι ότι ο Μάρκος Βρουλάκης πεθαίνει από τον Σταματάκη χωρίς να ξέρει το λόγο. Γι' αυτό βγαίνει από το σπίτι του όταν τον φωνάζει ο Σταματάκης και αιφνιδιάζεται. Αυτό είναι το μεγάλο άδικο για τον Μάρκο και την οικογένεια του, καθώς φεύγει από τη ζωή χωρίς να ξέρει το γιατί. Ο Βρουλάκης ήταν πιστός σύζυγος. Δεν θα έκανε κακό σε κανέναν, άντρα ή γυναίκα.

Όλοι πιστεύουν στο χωριό -ακόμα και η οικογένεια του ότι αιτία του φονικού ήταν ένα κτήμα. Τότε οι βεντέτες γίνονταν για τα κτήματα, τα ζωντανά ή την τιμή μιας γυναίκας. Αυτός ο κακομοίρης -γι’ αυτό και είναι τραγικός ήρωας- δεν μαθαίνει γιατί τρώει τη σφαίρα.

Οι εξελίξεις το 2022 θα είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που ίσως θα περιμένατε και θα σας αιφνιδιάσουν. Όλοι οι ήρωες θα μαθαίνουν σιγά σιγά τα μυστικά που θα βγαίνουν στη φόρα, θα υπάρχει συναρπαστική πλοκή και δράση.

Ο καθένας τους θα έχει μερίδιο ευθύνης για το πώς κατέληξε η βεντέτα, θα τους φάνε οι τύψεις, οι ενοχές, οι λάθος χειρισμοί. Γιατί έφυγε ο Μάρκος και γιατί φαγώθηκε από τους Βρουλάκηδες στη φυλακή ένας λεβέντης όπως ο Σταματάκης; Δεν πρέπει αυτοί οι θάνατοι να βρουν μια δικαίωση; Να βγει η αλήθεια στο φως;

Η γυναίκα του Μάρκου, η Μαρίνα, μπορεί να έχει προχωρήσει συναισθηματικά με τον αστυνόμο, αλλά δεν ξεχνά τη δολοφονία του άντρα της...

Το πένθος της είναι βαρύ. Δεν μπορεί να το ξεπεράσει. Τον άντρα της τον δολοφόνησαν μπροστά στα μάτια της και στα μάτια των παιδιών της. Λίγοι ξέρουν την αλήθεια για το φόνο' η Καλλιόπη, ο παπάς, η γιαγιά Ειρήνη. Η Μαρίνα πήγε σαν λύκαινα να υπερασπίσει τα παιδιά της από τον Μαθιό με το όπλο του άντρα της.

Αυτή η γυναίκα είναι απελπισμένη από τη ζωή, έχει βιώσει ακραίες καταστάσεις. Θα προστατέψει την οικογένεια της με νύχια και με δόντια. Φοβάται μην την πληρώσει άδικα ο Πετρής για τον έρωτα της Αργυρώς. Έχει ρόλο και πατέρα και μάνας στην οικογένεια. Γι' αυτό και πάει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με τον Μαθιό και δεν μπλέκει σε όλο αυτό τα παιδιά της. Αίμα άλλο δεν θέλει να δει η Μαρίνα στο σπίτι της.

Αν ζούσε ο πατέρας της Αργυρώς, θα ήθελε για γαμπρό τον Αστέρη;

Ο Αστέρης είναι διαφορετικός χαρακτήρας πιο εξελιγμένος. Δεν είναι τόσο άγριος, είναι πιο αθώος, πιο αγνός, πιο δίκαιος αλλά και πάλι, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το τι κρύβει ο καθένας μέσα του όταν βλέπει την οικογένεια του να κινδυνεύει. Δεν ξέρεις πώς ξεσπά η ψυχή ενός ήρεμου ανθρώπου.

Οι ήρωες αυτοί, ο Αστέρης και η Αργυρώ, είναι για μένα τραγικοί. Τυχαία ερωτεύονται, δεν γνωρίζουν το δράμα που χωρίζει την οικογένεια τους και δεν μπορούν να ξεφύγουν από το παρελθόν τους.

Τελικά τι ένιωθε ο Μάρκος Βρουλάκης για την Ανθούλα;

Αυτό που έχω να πω είναι ότι την Ανθούλα ο Μάρκος την αγάπησε πραγματικά.

Το μεγαλύτερο spoil για τον Σασμό - Το άγριο φονικό που αλλάζει τα πάντα

Ο συγγραφέας του βιβλίου, Σπύρος Πετρουλάκης, ενθουσιασμένος από την επιτυχία της σειράς Σασμός, που μάλιστα από το νέο έτος θα αλλάξει ημέρες προβολής (δείτε εδώ) λίγο πριν φύγει η χρονιά του 2021 έδωσε στο περιοδικό Τηλεθεατή ένα απίστευτο spoil για την συνέχεια...

Ένα απροσδόκητο φονικό ανατρέπει πολλά στη ζωή των ηρώων.

Όλοι αναρωτιούνται αν εξελίξεις που υπάρχουν στο βιβλίο θα αποτυπωθούν με ακρίβεια και στη σειρά…

Το μεγαλύτερο spoiler είναι το ίδιο το βιβλίο. Όποιος έχει διαβάσει το βιβλίο, γνωρίζει πώς πάει η ιστορία με κάποιες αλλαγές.

Εν όψει της Πρωτοχρονιάς, θα μας χαρίσετε έναν μποναμά για τη σειρά;

Δεν θα είναι πολύ καλός μποναμάς. Έρχεται ένα φονικό που θα ταράξει τα νερά. Θα ανατρέψει κατά πολύ τα γεγονότα και η εξέλιξη των ηρώων θα πάρει εντελώς διαφορετική πλοκή. Επίσης, αναμένονται νέοι ήρωες. Αυτό μπορώ να σας χαρίσω ως μποναμά.