Σασμός: Ο Αστέρης ζητάει την Αργυρώ σε γάμο - Συγκοπή για την Καλλιόπη

Η Καλλιόπη μπαίνει οργισμένη στο σπίτι της Αργυρώς

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Σασμός: Ο Αστέρης ζητάει την Αργυρώ σε γάμο - Συγκοπή για την Καλλιόπη

Στο Σασμό σχέση του Αστέρη με την Αργυρώ πια είναι γνωστή σε όλους, με την Καλλιόπη να παθαίνει το μεγαλύτερο σοκ. Το μόνο πια που τους μένει είναι να προχωρήσουν και επίσημα. Τα γεγονότα όμως και πάλι τους προλαβαίνουν κι αυτή τη φορά όχι μόνο τους διαλύουν την προοπτική ενός γάμου, αλλά τους φτάνουν στον χωρισμό και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο.

TV24

Η Καλλιόπη βλέπει τον Αστέρη με την Αργυρώ. Μόλις διαπιστώνει ότι η γυναίκα που αγαπάει ο γιος της είναι η κόρη της Βρουλάκη, παθαίνει σοκ και έτοιμη να καταρρεύσει, βρίσκει καταφύγιο σ’ ένα μοναστήρι. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο παπα-Μιχάλης, χωρίς να γνωρίζει ότι η Καλλιόπη ξέρει τα πάντα για τον Αστέρη και την Αργυρώ, της προτείνει τον σασμό: «Ελα, μωρέ Καλλιόπη. Δεν βλέπεις ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο; Θέλεις να έχουμε πάλι τίποτα χειρότερα; Κοίτα να δεχτείς τον σασμό, είναι ο μόνος δρόμος», υποστηρίζει.

Σασμός Καλλιόπη

Η Καλλιόπη όμως όχι μόνο δεν δέχεται, αλλά χωρίς να χάσει χρόνο εισβάλλει στο σπίτι των Βρουλάκηδων και η οργή της για τη σχέση του Αστέρη και της Αργυρώς ξεσπά, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η πρόταση γάμου του Αστέρη στην Αργυρώ στον Σασμό

Την ίδια στιγμή όμως ο Αστέρης αποφασίζει να μην κάνει πίσω. Αγνοεί τη μάνα του και πηγαίνει στο σπίτι της Αργυρώς, όπου ζητά επίσημα το χέρι της Αργυρώς από τους δικούς της: «Δεν έχω να σας πω τίποτε άλλο. Με την Αργυρώ αγαπιόμαστε και θέλω να την κάνω γυναίκα μου. Οπως είναι το σωστό, ήρθα να σας τη ζητήσω σε γάμο, επίσημα. Οπως πρέπει», τους λέει.

Την ίδια στιγμή, το νέο της σχέσης τους διαδίδεται ταχύτατα στο χωριό, ενώ ο Αντώνης βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην εξιχνίαση της δολοφονίας του Στεφανή. Λίγο αργότερα η Αργυρώ και ο Πέτρος καλούνται στο τμήμα για συμπληρωματική κατάθεση. Τα όσα όμως θα αποκαλυφθούν, θα θέσουν σε δοκιμασία τη σχέση του Αντώνη με τη Μαρίνα και θα φέρουν τα παιδιά της σε δεινή θέση, καθώς θα αποκαλυφθεί ότι έχουν πει ψέματα και την ημέρα του φόνου δεν ήταν μαζί στα χωράφια. Μια απόδειξη από ψώνια της Αργυρώς αποδεικνύουν ότι δεν ήταν με τον Πέτρο όπως είχε καταθέσει.

Η αποκάλυψη για το ψεύτικο άλλοθι που είχε δώσει ο Πέτρος ανατρέπει τα σχέδια όλων και η Καλλιόπη που το μαθαίνει βρίσκει την ευκαιρία που έψαχνε τόσο καιρό: «Τα βλέπεις; Βλέπεις τι άνθρωποι είναι; Τα ψέματά τους, οι φονιάδες... Που ήθελες και να την παντρευτείς», ουρλιάζει στα αυτιά του Αστέρη. Ο Μαθιός προσπαθεί να τη συγκρατήσει, αλλά ο Αστέρης γίνεται έξαλλος για το ψέμα της Αργυρώς και συγκρούεται μαζί της. Το όνειρο για μια κοινή ζωή, που μόλις χθες φαινόταν κοντά, μοιάζει τώρα πιο άπιαστο από ποτέ.

Ομως και η Μαρίνα με τον Αντώνη βρίσκονται για πρώτη φορά ο ένας απέναντι στον άλλον: «Αλήθεια πιστεύεις ότι ο γιος μου είναι φονιάς; Δεν καταλαβαίνεις γιατί το έκαναν; Αντώνη, δεν το περίμενα από σένα», του λέει η Μαρίνα πληγωμένη κα θυμωμένη.

Την ίδια στιγμή το νέο για τη σχέση της Μαρίνας με τον Αντώνη έχει πέσει σαν βόμβα στο σπίτι της Καλλιόπης εξοργίζοντας τον Αστέρη: «Μάλιστα, τώρα εξηγούνται όλα. Είχαν και τον αστυνόμο στο πλευρό τους...», λέει. Την ώρα που η Μαρίνα βρίσκει τον Αντώνη για να του ζητήσει βοήθεια, την ίδια ώρα και ο Αστέρης ζητάει εξηγήσεις από την Αργυρώ: «Σε ρωτάω, Αργυρώ, γιατί μου είπες ψέματα. Γιατί με κορόιδευες τόσο καιρό;», της φωνάζει και η σύγχυσή του κι ο θυμός του θα τον οδηγήσουν σε βίαια ξεσπάσματα.