Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

Σασμός: Πισώπλατη μαχαιριά - Ο Μαθιός "καρφώνει" τον Αστέρη μετά τη δολοφονία του Πέτρου

Η Καλλιόπη σε τραγική κατάσταση

Σασμός: Πισώπλατη μαχαιριά - Ο Μαθιός
TV24 15.01.2022 08:26
Από Youweekly Team

Στην σειρά Σασμός, η είδηση της δολοφονίας του Πέτρου πέφτει σαν βόμβα στο χωριό - ο οποίος μάλλον μπαίνει στο Survivor 5 - , διαλύοντας την οικογένειά του. Την ώρα που στο σπίτι τον Βρουλάκηδων επικρατούν θρήνος και οδυρμός, ο Αστέρης τρελαμένος έχει εξαφανιστεί, καθώς δεν έχει ακόμα καταλάβει τι έχει κάνει. Πώς θα αντιδράσει η οικογένειά του, πώς θα το διαχειριστεί ο Μαθιός, που εξαιτίας του ο αδελφός του έβαψε τα χέρια του με αίμα;

Από την Μαρία Μεταξητινού

Tv24

Ο Αστέρης μετά τον φόνο έχει εξαφανιστεί, όπως και ο μοναδικός μάρτυρας του φονικού, η Σεμίνα. Την ίδια ώρα η Καλλιόπη με τον Μαθιό φοβούνται τα χειρότερα, καθώς ήδη έχουν φτάσει από το Ηράκλειο τα ξαδέλφια της Μαρίνας. Ετσι μεθοδεύουν τη φυγάδευση του Αστέρη μακριά από την Κρήτη, πριν συλληφθεί από την αστυνομία: «Δεν προλαβαίνουμε να τον βγάλουμε έξω από το νησί. Ηδη θα έχουν κλείσει λιμάνια κι αεροδρόμια. Εδώ θα τον κρύψουμε μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε» λέει η Καλλιόπη. Στο μεταξύ ο Μαθιός βασανίζεται από τύψεις, την ίδια ώρα που η βεντέτα ετοιμάζεται να ξανανοίξει και τα όπλα να βγουν απ’ τις θήκες τους.

Ο Αστέρης ήδη καταζητείται για τον φόνο του Πέτρου, ενώ η Καλλιόπη με τον Μαθιό τον έχουν κρύψει σε μια σπηλιά όπου πήγαιναν μικροί με τον πατέρα τους και που κανένας δεν την ξέρει. Ο Αστέρης είναι φοβισμένος, καθώς ακόμα δεν έχει καταλάβει τι έχει κάνει. Οσο όμως είναι κρυμμένος στη σπηλιά αρχίζει για πρώτη φορά να συνειδητοποιεί τι έχει κάνει και κόσμος όλος γύρω του διαλύεται (δείτε και την σκηνή που δεν έπρεπε να παίξει στην τηλεόραση).

Η Καλλιόπη από την άλλη πιέζει τον Μαθιό: «Να βρεις τρόπο να σώσεις το μικρό σου αδελφό. Το κατάλαβες;», του λέει και ταυτόχρονα ζητά τη βοήθεια του Νικηφόρου, που κινδυνεύει έτσι να μπλέξει. Η μεγάλη μαύρη ώρα φτάνει και ο Πέτρος μπαίνει πια στο χώμα… Την ίδια στιγμή ο Αστέρης δεν αντέχει να κρύβεται και βγαίνει οριστικά από τη σπηλιά. Είναι αποφασισμένος να πληρώσει και πάει κατευθείαν στην αστυνομία, όπου παραδίδεται: «Ηρθα να παραδοθώ. Εγώ το έκαμα, αλλά τ΄ ορκίζομαι δεν το ήθελα» τους λέει.…

Ο Μαθιός 'καρφώνει' τον Αστέρη μετά τη δολοφονία του Πέτρου στην σειρά Σασμός

Το νέο της ομολογίας του Αστέρη αναστατώνει το χωριό, ενώ ο ίδιος στα κρατητήρια της αστυνομίας βυθίζεται όλο και περισσότερο στην απόγνωση για το έγκλημα που διέπραξε. Λίγο αργότερα ο Αστέρης θα καταρρακωθεί ακόμα περισσότερο, όταν θα δει τη μάνα του Πέτρου ντυμένη στα μαύρα και λιωμένη από τον πόνο να τον κοιτάζει στα μάτια και να του λέει: «Γιατί, ήντα σου έκαμε ο Πετρής μου;». Ο Αστέρης στην κυριολεξία καταρρέει. Κλαίει ασταμάτητα, δεν βρίσκει πουθενά παρηγοριά, αν και στη φυλακή θα τον πλησιάσει ο Βλάσης, ένας σκληρός φαινομενικά ισοβίτης, ο οποίος όμως θα συμπονέσει το δράμα του Αστέρη, όπως θα δούμε αργότερα.

Στο μεταξύ η Καλλιόπη δεν μπορεί να διανοηθεί ότι ο γιός της θα μείνει στη φυλακή και αποφασίζει να δράσει μόνη της. Οπως θα δούμε αργότερα, η Καλλιόπη θα μάθει για τη μεταγωγή του Αστέρη από τη φυλακή στα δικαστήρια. Ο ανιψιός της που είναι στην αστυνομία την ενημερώνει για τα πάντα. Ετσι και τώρα της λέει ότι ο Αστέρης θα μεταφερθεί. Η Καλλιόπη ετοιμάζει ολόκληρο σχέδιο για να αποδράσει ο μικρός της γιος, να μη φτάσει ποτέ στο δικαστήριο και να μην καταδικαστεί.

Οργανώνει ομάδα η οποία θα σταματήσει το αυτοκίνητο της αστυνομίας με όπλα και θα πάρει τον γιο της από την κλούβα. Στη συνέχεια έχει βρει ήδη πού θα τον κρύψει ώστε να μην τον βρει κανείς. Ωστόσο το σχέδιο της Καλλιόπης το μαθαίνει ο Μαθιός, ο οποίος κρυφά ενημερώνει την αστυνομία και καρφώνει ότι επίκειται απόδραση του Αστέρη Σταματάκη: «Εχουν στήσει μπλόκο στην κλούβα, θα σας χτυπήσουν για να τον πάρουν από τα χέρια σας», τους λέει. Τους εξηγεί μάλιστα το σχέδιο και ενώ όλα είναι έτοιμα και το καρτέρι έχει στηθεί στον δρόμο που θα περνούσε ο κρατούμενος, η αστυνομία ενημερωμένη από τον Μαθιό αλλάζει διαδρομή και ο Αστέρης καταδικάζεται....

Ο ισοβίτης δίπλα στον Αστέρη που μπαίνει φυλακή στον Σασμό

Aπό την περασμένη Τρίτη ένα νέο πρόσωπο μπήκε στη σειρά, το οποίο θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις. Ο Βλάσης Καραπάνος, τον οποίο υποδύεται ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος, έχει ζητήσει, μέσω γνωστού του, από τη Στέλλα να τον επισκεφθεί στη φυλακή. «Θέλω να αναλάβετε την υπόθεση ενός ξαδέλφου μου», της λέει. «Θα μπορούσα να τακτοποιήσω την υπόθεση αλλιώς…».

O Βλάσης Καραπάνος (Λάζαρος Γεωργακόπουλος) είναι αφεντικό του υπόκοσμου, με δύναμη κι αυτοπεποίθηση. Βίαιος, σκληρός, αδίστακτος, με στυλ αλλά και με μια βαθιά αίσθηση του δικαίου. Το δίκαιο, όπως εκείνος το αντιλαμβάνεται, το ορίζει και το εφαρμόζει. «Είμαι ο δικαστής, οι ένορκοι και ο δήμιος! Τρία σε ένα, για να αποφεύγουμε τη γραφειοκρατία, τα λάθη και τις καθυστερήσεις», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Στη φυλακή ελέγχει μια ομάδα σκληρών κρατουμένων, αλλά και τον διευθυντή της φυλακής. Από το τηλέφωνο ελέγχει και διοικεί μέσω των ανθρώπων του όλη τη νυχτερινή ζωή του Ρεθύμνου. Ανθρωπος με κρυμμένες ευαισθησίες, που κινείται άνετα και απρόβλεπτα από το καλό στο απόλυτο κακό. Το μεγάλο του τραύμα είναι η απόρριψη από τον γιο του, ο οποίος υπό την επιρροή της μητέρας του, της πρώην γυναίκας του Καραπάνου, τον έχει απαρνηθεί, αρνείται να τον δει, να πάρει οτιδήποτε από εκείνον, μέχρι που έχει αλλάξει και το όνομά του. Κάθε προσπάθεια επικοινωνίας εκ μέρους του καταλήγει σε μια νέα απόρριψη.

Αυτός ο άνθρωπος θα έρθει κοντά με τον Αστέρη. Θα τον πάρει υπό την προστασία του μέσα στη φυλακή και θα τον νιώσει σαν τον γιο που έχασε. Από την άλλη ο Αστέρης θα βρει έναν άνθρωπο να ανοίξει την καρδιά του και η σχέση τους δεν θα αργήσει να γίνει βαθιά κι αληθινή!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πανέμορφη τραγουδίστρια - Αυτή είναι η κόρη του Λάζαρου Γεωργακόπουλου από τον Σασμό

Μαρία Πρωτόπαππα: Το spoiler της Μαρίνας για τον "Σασμό" με την Καλλιόπη

Share