Γη της Ελιάς: Στέφανος τέλος - Νέος έρωτας για τη Μυρτάλη

Ο κακός χαμός!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Γη της Ελιάς: Στέφανος τέλος - Νέος έρωτας για τη Μυρτάλη

Oπως έχουμε δει, τον τελευταίο καιρό στη Γη της Ελιάς, η σχέση της Μυρτάλης με τον Στέφανο έχει συνεχώς σκαμπανεβάσματα. Ενώ δείχνουν να είναι τρελά ερωτευμένοι, πάντα κάτι συμβαίνει σε σχέση με την Ιουλία ή την Αρετή και το ζευγάρι τσακώνεται. Τα πράγματα όμως δεν θα πάνε καλά, οι διαφωνίες τους θα συνεχιστούν και ο χωρισμός μοιάζει αναπόφευκτος, ενώ η Μυρτάλη, όπως όλα δείχνουν, θα το ξεπεράσει πιο εύκολα, στρέφοντας την προσοχή της αλλού...

TV24

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οπως θα δούμε την ερχόμενη εβδομάδα, η σχέση του Στέφανου με τη Μυρτάλη θα βρίσκεται σε ένα τεντωμένο σχοινί και θα ακροβατεί με κίνδυνο να σπάσει. Η Μυρτάλη πλέον δεν μπορεί να διαχειριστεί την υπερπροστατευτικότητα του Στέφανου απέναντι στην Αρετή, ενώ ένα δυνατό spoiler για τη σειρά έδωσε και ο Κούλλης Νικολάου.

Η κοπέλα συνεχώς δυσανασχετεί και η αγάπη τους δοκιμάζεται καθημερινά και σκληρά. Η Μυρτάλη αντιδρά έντονα για τις συνεχείς επισκέψεις του Στέφανου στη μητέρα του: «Τι θα γίνει, Στέφανε; Πόσο θα τραβήξει αυτό το πήγαινε-έλα. Υποτίθεται ότι φτιάξαμε το σπίτι για να μένουμε μαζί και έχω καταλήξει να μένω μόνη μου», του λέει και το ζευγάρι καβγαδίζει γι’ ακόμα μια φορά. «Μυρτάλη, σου έχω εξηγήσει εκατό φορές και δεν λες να το καταλάβεις.

Δεν μπορώ να αφήσω τη μάνα μου μόνη της στην κατάσταση που είναι. Τουλάχιστον όχι αυτό το διάστημα. Μέχρι να σταθεί λίγο στα πόδια της πρέπει να μείνω κοντά της, δεν έχει κανέναν άλλον, μπορείς να το καταλάβεις;», της επισημαίνει ο Στέφανος, με τη Μυρτάλη να γίνεται έξαλλη:

«Όχι, ρε Στέφανε, δεν μπορώ να το καταλάβω. Είπαμε να της συμπαρασταθείς, όχι έτσι όμως», του φωνάζει. Ο καβγάς όμως δεν σταματάει εδώ, συνεχίζεται και την επόμενη και στο τέλος φτάνουν να είναι καθημερινοί. Το τέλος της σχέσης τους φαίνεται να πλησιάζει. Μετά από τον τελευταίο καβγά, ο Στέφανος το βράδυ κοιμάται στο σπίτι της μητέρας του.

Ο χωρισμός της Μυρτάλης με τον Στέφανο στη Γη της Ελιάς

Αδικα τον περιμένει η Μυρτάλη να γυρίσει και το ποτήρι γι’ αυτήν ξεχειλίζει. Εξαλλη του ετοιμάζει βαλίτσα και τον διώχνει από το σπίτι: «Πάρε τα πράγματά σου και φύγε. Να πας στη μάνα σου, δεν έχεις καμία δουλειά πλέον σ’ αυτό το σπίτι. Εσύ το αποφάσισες. Λοιπόν φύγε», του λέει. Ο Στέφανος καταρρακωμένος επιστρέφει στο πατρικό του σπίτι. Μόλις τον βλέπει με τα πράγματά του η Αρετή, τον ρωτάει: «Τι έγινε κορώνι μου, τι είναι όλα αυτά;» και ο Στέφανος της ανακοινώνει: «Χώρισα με τη Μυρτάλη, αλλά δεν θέλω άλλη κουβέντα, εντάξει;», της ξεκαθαρίζει.

Τα νέα μαθαίνει και ο Στάθης: «Στέφανε, τι έγινε, γιατί χωρίσατε;», τον ρωτάει, αλλά εκείνος αρνείται να εξηγήσει τους λόγους. Ο Στάθης όμως καταλαβαίνει πως αιτία του χωρισμού του είναι η εξάρτηση του γιου του από τη μητέρα του και προσπαθεί να του εξηγήσει ότι προσεγγίζει με λάθος τρόπο την κατάσταση.

Ο Στέφανος από την άλλη τον κατηγορεί για όσα του συμβαίνουν: «Πας να μου κάνεις και κήρυγμα τώρα, πώς έπρεπε να συμπεριφερθώ απέναντι στη μάνα που παράτησες; Εσύ φταις για όλα και δεν το βλέπεις καν», ισχυρίζεται. Στο μεταξύ η Μυρτάλη εξιστορεί τα γεγονότα στην Ιουλία και τον Ιάκωβο, με τον θείο της να τη δικαιολογεί.

Η Μυρτάλη δείχνει να μην το έχει πάρει και τόσο βαριά, καθώς από τη μια έχει την υποστήριξη των δικών της και από την άλλη τη δουλειά της, στην οποία έχει ρίξει όλο της το ενδιαφέρον. Μάλιστα μετά τον χωρισμό έχει να ασχοληθεί και με τα εγκαίνια της εταιρείας καλλυντικών, που έχει γίνει το μεγάλο γεγονός που κουβεντιάζει όλο το χωριό. Ολοι δίνουν το «παρών» και εύχονται καλές δουλειές στην Ισμήνη και τη Μυρτάλη, η οποία όπως θα δούμε μέσω της δουλειάς της θα γνωρίσει και τον άντρα που θα μπει στη ζωή της και θα την αναστατώσει ερωτικά.

Πρόκειται για κάποιον συνεργάτη της, με τον οποίο θα βρεθούν μαζί στη Θεσσαλονίκη για χάρη της εταιρείας και εκεί θα αρχίσει ένα νέο ειδύλλιο!