Αποκλειστικό: «Ντροπή του! Το μπάσταρδο!» - Στα “μαχαίρια” Καλλιόπη και Άγγελος στον Σασμό

Τώρα ξεκινάνε τα δύσκολα για την οικογένεια των Σταματάκηδων

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αποκλειστικό: «Ντροπή του! Το μπάσταρδο!» - Στα “μαχαίρια” Καλλιόπη και Άγγελος στον Σασμό

Σαν βόμβα «έσκασαν» στα αυτιά του τα λόγια του Παντελή, ο οποίος και τον πληροφόρησε, λίγες ημέρες πριν, πως η περιουσία των Σταματάκηδων στην σειρά Σασμός ήταν όλη της Ανθούλας. Ο Αγγελος Σωτηρόπουλος είναι πλέον αποφασισμένος να μην αφήσει τίποτα στην καπετάνισσα...

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Ο γιατρός της Ανω Ποριάς, όσο μένει στο χωριό, τόσο ανακαλύπτει πράγματα και γεγονότα από το παρελθόν της οικογένειάς του. Αρχικά έμαθε ποια είναι η μητέρα του, στα επεισόδια που θα δούμε θα μάθει ότι πατέρας του είναι ο Μάρκος Βρουλάκης, ενώ μια κουβέντα που είχε με τον Παντελή, τον διαφώτισε σχετικά με την περιουσία της μητέρας του...

«Ο Βασίλης δεν είχε τίποτα στην κατοχή του. Ολα τα κτήματα και η περιουσία ήταν της Ανθούλας. Ομως μετά τον θάνατό της, όλα πέρασαν στον Βασίλη και την Καλλιόπη. Αυτό ήταν το λογικό άλλωστε», είπε πριν λίγο καιρό ο καφετζής του χωριού και τα λόγια του «πυροδότησαν» τον Αγγελο. Αμέσως σκέφτηκε τη μεγαλοψυχία της Καλλιόπης να του χαρίσει κάτι κτήματα, ως ενθύμιο από τη μάνα του, όμως μετά τις κουβέντες του Παντελή, κατάλαβε πως το έκανε για να μην αξιώσει και άλλο μέρος της τεράστιας περιουσίας των Σταματάκηδων. Ο Αγγελος όμως, αποφασίζει να διεκδικήσει όλα όσα του ανήκουν.

Οι κατάρες της Καλλιόπης στον Άγγελος στον Σασμό

Στα “μαχαίρια” Καλλιόπη και Άγγελος στην σειρά Σασμός

Δεν θα χάσει καιρό και θα μιλήσει στη Στέλλα, στον μοναδικό άνθρωπο που εμπιστεύεται, για εκείνα που τον προβληματίζουν. «Είμαι αποφασισμένος να πάρω ό,τι ήταν της μητέρας μου. Δεν θα αφήσω τίποτα σε εκείνη και τους γιους της. Ειδικά μετά τον τρόπο που φέρθηκαν στην οικογένεια των Βρουλάκηδων», της λέει και η δικηγόρος καταλαβαίνει πως είναι αποφασισμένος. Την ώρα που η Μαρίνα περνάει την πιο τραγική στιγμή στη ζωή της.

Η Στέλλα, επειδή δεν θέλει να προκύψει δικαστική διαμάχη με την παραλίγο πεθερά της, την Καλλιόπη (που θα προσπαθήσει να βγάλει τον Αστέρη από την φυλακή), πηγαίνει και της μιλά. «Ιντα θες εδώ στο σπίτι μου, Στέλλα; Πάντα χαίρομαι να σε βλέπω αλλά από το ύφος σου καταλαβαίνω ότι δεν ήρθες για καλό. Ο Αστέρης μου; Συνέβη κάτι στη φυλακή στο παιδί μου; Πες μου...», τη ρωτα και η Στέλλα χωρίς περιστροφές της μιλά για όσα θα διεκδικήσει ο Αγγελος.

Το ύφος της αλλάζει και αμέσως αρχίζει να εξαπολύει κατάρες. «Ντροπή του! Το μπάσταρδο θέλει να πάρει ό,τι μου ανήκει; Του έδωσα ήδη ένα κτήμα και εκείνος θέλει να με εκμεταλλευτεί περισσότερο; Την κατάρα μου να έχει...», λέει στη Στέλλα και εκείνη της εξηγεί πως δεν υπάρχει λόγος να χαθούν τόσα λεφτά σε αγωγές και μηνύσεις και ότι θα μπορούσαν σαφώς να βρουν έναν τρόπο να τα συμβιβάσουν. Ομως η Καλλιόπη είναι ανένδοτη. Της εξηγεί πως ο μόνος τρόπος για να πάρει κάτι ο Αγγελος είναι να πεθάνει πρώτα.

Η στάση της είναι σκληρή και η Στέλλα νιώθει πως δεν μπορεί να της αλλάξει γνώμη. «Ακριβώς αυτή την αντίδραση περίμενα από εκείνη. Εχει μάθει να καταριέται. Νομίζει πως όλα στο χωριό τής ανήκουν. Ομως τώρα όλα έχουν αλλάξει. Δεν μπορεί να ασκήσει σε κανέναν επιρροή. Η περιουσία ήταν της Ανθούλας κι εγώ είμαι ο μόνος νόμιμος κληρονόμος. Ξεκίνα την αγωγή», θα της πει ο Αγγελος όταν του μεταφέρει λίγο αργότερα τα λόγια της.