Τρόμος στην Γη της Ελιάς - Στιγμές αγωνίας για την υγεία της βασιλικής και του μωρού

Η αντίδραση του Στάθη όταν το μάθει

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τρόμος στην Γη της Ελιάς - Στιγμές αγωνίας για την υγεία της βασιλικής και του μωρού

Ο Μάνος και ο Ισίδωρος θα αφήσουν πίσω τα δικά τους θέματα, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν το Εφετείο, κάτι που τους ανησυχεί αλλά και τους ενώνει, στην σειρά Γη της Ελιάς. Παράλληλα ο Μάνος αρχίζει να βλέπει με διαφορετικό μάτι την Αντιγόνη, πάντα με τη βοήθεια της Μαρίνα που την υποστηρίζει.

Η Μαρίνα δεν σταματάει να λέει στον Μάνο ότι η Αντιγόνη είναι η μόνη που δεν φταίει για ό,τι έχει γίνει: «Μάνο, δες το διαφορετικά, η Αντιγόνη τόσα χρόνια που εσύ ζούσες στα πούπουλα, υπέφερε. Μη τα ρίχνεις σε αυτή και κοίτα να έρθεις κοντά της, είστε αδέλφια, έχετε το ίδιο αίμα, θέλεις δεν θέλεις», του λέει. Ο Μάνος σιγά-σιγά αρχίζει να μαλακώνει απέναντι στην Αντιγόνη, ενώ γενικότερα αρχίζει να βλέπει τη ζωή του διαφορετικά. Μάλιστα φαντάζεται να κάνει οικογένεια με τη Μαρίνα και της εκφράζει την επιθυμία του για ένα παιδί: «Μόλις παντρευτούμε τι λες να κάνουμε και ένα παιδάκι;» της λέει, αλλά εκείνη δεν θεωρεί πως χρονική στιγμή είναι κατάλληλη για μια εγκυμοσύνη.

Την ίδια ώρα, η Μυρτάλη (η οποία θα χωρίσει οριστικά και θα βρει νέο αμόρε) ετοιμάζεται για το Εφετείο, με την Αθηνά να της επιφυλάσσει μια μεγάλη έκπληξη, ενώ ο Ισίδωρος από την άλλη, με σύμμαχο τον Μάνο, αρνείται να παραδώσει τα όπλα. Στο μεταξύ ο Μάνος τσακώνεται με τη Μαρίνα για το θέμα του παιδιού: «Τι πάει να πει δεν είναι η κατάλληλη στιγμή και πότε είναι για σένα;», της λέει. Την ίδια στιγμή ο Μάνος αρχίζει να βλέπει την Αντιγόνη σαν αδελφή του και οι δυο τους να έρχονται πολύ κοντά.

Μάλιστα δείχνει έμπρακτα ότι έχεις μετανιώσει για τη συμπεριφορά του και υποχωρεί στο θέμα της συγκατοίκησης, λέγοντας στον Ισίδωρο: «Πατέρα, το σκέφτηκα με την Αντιγόνη. Ο,τι έγινε, έγινε και δεν αλλάζει, πες της να έρθει να μείνει εδώ μαζί μας» και ο Ισίδωρος δακρύζει από τη χαρά και τη συγκίνηση.

H Βασιλική στο νοσοκομείο στην Γη της Ελιάς - Φόβος για τη ζωή της και το μωρό

Στο νοσοκομείο λόγω της εγκυμοσύνης της στην Γη της Ελιάς

Η Βασιλική ξαφνικά πέφτει κάτω από έντονους πόνους. Η Χάιδω με τον Φίλιππο έντρομοι καλούν ασθενοφόρο για να μεταφέρουν την κοπέλα στο νοσοκομείο, καθώς υποφέρει. Την ώρα που την παίρνει το ασθενοφόρο, ο Πότης ακούει τη σειρήνα και ξεκινά «έρευνα» για να μάθει ποιον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Φυσικά μαθαίνει ότι το ασθενοφόρο πήγε στο νοσοκομείο τη Βασιλική και το λέει στον Στάθη: «Κυρ-Στάθη μου, δεν θέλω να τρομάξεις, αλλά ένα ασθενοφόρο ήρθε και πήρε τη Βασιλική».

Ο Στάθης ταράζεται με τα νέα για την υγεία της Βασιλικής. Γίνεται κάτασπρος από την αγωνία του και πιέζει τον Πότη: «Ξαμολήσου και μάθε όσα περισσότερα μπορείς και έλα να μου πεις», τον προστάζει. Τελικά όλα πάνε καλά και η Βασιλική γυρίζει στο σπίτι, αλλά με την προϋπόθεση να βγάλει όλη την εγκυμοσύνη της σε ακινησία στο κρεβάτι.

Ο Πότης μόλις μαθαίνει τα νέα, ενημερώνει τον Στάθη και τον διαβεβαιώνει πως η Βασιλική γύρισε στο σπίτι κι εκείνος με τη σειρά του ενημερώνει την Αρετή και τον Στέφανο - Δείτε όμως και το μέλλον όλων των ζευγαριών.

Την ίδια στιγμή η Βασιλική δέχεται επίσκεψη από τη Μυρτάλη και την Αννα, και μαθαίνει τα νέα της οικογένειάς της, ενώ η Χάιδω μαθαίνει από τον Λυκούργο για την αγωνία του Στάθη σχετικά με την κατάσταση της υγείας της Βασιλικής και της το μεταφέρει: «Ο πατέρας σου πήγε να πεθάνει από την αγωνία του. Σε νοιάζονται, Βασιλική μου, απλά δεν το δείχνουν από εγωισμό», της λέει. Τέλος, η Βασιλική βρίσκει διέξοδο στην κατάκλιση, φτιάχνοντας τσάντες, τις οποίες η Μαρίνα σκοπεύει να πουλήσει στο μαγαζί της.