Άγρια επίθεση στη Γη της Ελιάς - Φίλιππος και Στέφανος πιάνονται στα χέρια πριν την δίκη!

Αποκλειστικό ρεπορτάζ! Η Βασιλική περνάει στην αντεπίθεση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Άγρια επίθεση στη Γη της Ελιάς - Φίλιππος και Στέφανος πιάνονται στα χέρια πριν την δίκη!

Μην χάσετε στο νέο τεύχος του TiviSirial που κυκλοφορεί το σούπερ αποκλειστικό για την σειρά Γη της Ελιάς! Μετά το αποψινό επεισόδιο θα γίνει ο κακός χαμός! Η Βασιλική σιγά-σιγά αρχίζει να μιλάει με όλα τα μέλη της οικογένειάς της, η οποία όμως δεν αποδέχεται με τίποτα τον Φίλιππο και δεν χάνουν ευκαιρία να μιλούν εναντίον του. Πιο σκληρός απέναντι στην αδελφή του και τον άντρα της είναι ο Στέφανος, ο οποίος δεν διστάζει να επιτεθεί άγρια στον Φίλιππο και να πιαστεί ακόμα και στα χέρια λίγο πριν αρχίσει η δίκη του για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.

Η Αρετή, ο Στάθης και ο Στέφανος έρχονται πιο κοντά με τη Βασιλική, ωστόσο δεν χάνουν ευκαιρία να κακολογήσουν τον Φίλιππο και τη Χάιδω: «Να ξέρεις ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχτούμε ούτε αυτόν ούτε και τη μάνα του και μην προσπαθήσεις, Βασιλική, να μας αλλάξεις γνώμη, γιατί θα μας βρεις και πάλι απέναντί σου», της ξεκαθαρίζουν. Η Βασιλική για μια ακόμα φορά νιώθει ότι βρίσκεται στο μέσο μιας νοσηρής κατάστασης και προσπαθεί να τους ηρεμήσει:

«Σας παρακαλώ, γιατί δεν καταλαβαίνετε ότι ο Φίλιππος δεν είναι φονιάς. Δεν το ήθελε, το έχει μετανιώσει. Ακόμα και η Χάιδω έχει έρθει τόσες φορές και σας έχει ζητήσει συγγνώμη», τους εκλιπαρεί. Ομως, παράτα παρακάλια της για να διατηρηθεί μια ισορροπία, όλες οι προσπάθειές της πέφτουν στο κενό. Παράλληλα, ο Φίλιππος ανησυχεί για την έκβαση της επικείμενης δίκης του.

Λίγο αργότερα ο Φίλιππος με τη Βασιλική βγαίνουν μια βόλτα να διασκεδάσουν, για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό, προκειμένου να περάσουν λίγο χρόνο μόνοι. Για κακή τους τύχη, όμως, στο μπαρ όπου πηγαίνουν εμφανίζεται ο Στέφανος με την Ελένη και το κλίμα χαλάει αμέσως:

«Πάμε να φύγουμε, μου χάλασαν τη διάθεση, δεν θέλω ούτε να τους βλέπω», λέει ο Στέφανος και παίρνει την Ελένη και φεύγουν. Στο μεταξύ η Αρετή εξακολουθεί να μαυρίζει την ψυχή της Βασιλικής, δεν σταματάει στιγμή να κακολογεί και να μειώνει διαρκώς τον Φίλιππο στα μάτια της. Κουβέντα στην κουβέντα, μάνα και κόρη μαλώνουν άσχημα, για ακόμα μια φορά, με τη Βασιλική να φεύγει έξαλλη από το σπίτι των γονιών της. Την ίδια στιγμή ο Στάθης απογοητευμένος προειδοποιεί ξανά την Αρετή:

«Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω με σένα. Εσύ δεν αλλάζεις με τίποτα. Αρετή, πρόσεχε! Σταμάτα, μάζεψε τη γλώσσα σου γιατί αυτή τη φορά θα χάσεις οριστικά όχι μόνο την κόρη σου αλλά και την εγγονή σου», της λέει αυστηρά. Μετά από αυτό το περιστατικό, ο Στέφανος συναντά τυχαία τη Βασιλική και τον Φίλιππο, και τα αίματα ανάβουν: «Δεν ντρέπεστε να κυκλοφορείτε; Κι εσύ, ρε φονιά, μέσα έπρεπε να είσαι. Εχεις μούρη να με αντικρίσεις; Θα σε λιώσω», τον

απειλεί και του επιτίθεται άγρια. Τα δύο παιδιά πιάνονται στα χέρια και η Βασιλική με δάκρυα στα μάτια προσπαθεί να τους χωρίσει και να σταματήσει τον αδελφό της: «Στέφανε, σε παρακαλώ, άφησέ τον, δεν φταίει», του φωνάζει, ενώ ο Στέφανος συνεχίζει έξαλλος: «Εσύ είσαι χειρότερη που πήγες με τον φονιά του αδελφού σου», την κατηγορεί και η κοπέλα καταρρέει. Η Βασιλική και ο Φίλιππος γυρίζουν σπίτι νιώθοντας μεγάλο θυμό από την επίθεση του Στέφανου, αλλά η Χάιδω τους συμβουλεύει: «Ηρεμήστε σας παρακαλώ. Να μη δώσετε καμία συνέχεια, δεν μας συμφέρει. Κι εσύ Φίλιππε, μην ξεχνάς ότι πλησιάζει η δίκη σου και δεν πρέπει να δώσεις κανένα δικαίωμα». Η Βασιλική όμως δεν μπορεί να ξεχάσει όλα όσα έχουν γίνει. Αισθάνεται ότι έχει ξεπεράσει όλα τα όριά της και αποφασίζει να αλλάξει τακτική με την οικογένειά της και να περάσει στην αντεπίθεση!

Ο Αλέξης βλέπει την Μυρτάλη και τον Νικήτα να φιλιούνται

 Γη της Ελιάς μυρτάλη

Ο Νικήτας επιστρέφει στη Μάνη, ενώ ο Αλέξης προσπαθεί με κάθε τρόπο να μάθει με ποια έχει μπλέξει, χωρίς αποτέλεσμα όμως. Παράλληλα, παλεύει να καθησυχάσει τη Μαργαρίτα λέγοντάς της πως το ξέσπασμά του οφείλεται σε μια κακή ψυχολογική περίοδο η οποία πέρασε. Λίγο αργότερα ο Αλέξης βλέπει τον Νικήτα και τη Μυρτάλη να φιλιούνται και γίνεται έξαλλος. Χάνει τελείως το μυαλό του στη θέα της Μυρτάλης και του Νικήτα και αρχίζει να ψάχνει τρόπους για να τους χωρίσει.