Σασμός: Σκηνές τραγωδίας! Η Αργυρώ καταρρέει στο άκουσμα της απόφαση του δικαστηρίου για τον Αστέρη

Αποκλειστικό!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σασμός: Σκηνές τραγωδίας! Η Αργυρώ καταρρέει στο άκουσμα της απόφαση του δικαστηρίου για τον Αστέρη

Μην χάσετε το TiVi Σήριαλ που κυκλοφορεί αυτή την Πέμπτη, το αποκλειστικό για τον Σασμό!!! Η ώρα που ο Αστέρης θα βγει από τη φυλακή πλησιάζει. Μπορεί ο ίδιος να έχει παραιτηθεί από τα πάντα, όμως όλοι οι δικοί του άνθρωποι και κυρίως ο Μαθιός θα κάνουν τα πάντα για να αποδείξουν ότι ο Αστέρης δεν είναι ένα κοινός δολοφόνος, αλλά κάτι άλλο έγινε και βρέθηκε σε αυτή τη θέση.

Από την Μαρία Μεταξητινού

Την Τετάρτη 6 Απριλίου θα παρακολουθήσουμε να ξετυλίγεται η ιστορία ενάμιση χρόνο μετά. Η Αργυρώ ήδη έχει φτιάξει τη ζωή της και έχει φέρει στον κόσμο τον γιo τού Αστέρη, τον Πέτρο, ο οποίος θα δούμε να αργοπεθαίνει. Τα πάντα έχουν αλλάξει. Η γιαγιά Ειρήνη έχει φύγει για το μεγάλο ταξίδι και η δίκη του Αστέρη, αυτή που θα τον αθωώσει ή θα τον βάλει ισόβια στη φυλακή, φτάνει. Ολοι είναι ανάστατοι καθώς η δίκη του κρέμεται σαν σκιά πάνω από το χωριό.

Η απόφαση του δικαστηρίου για τον Αστέρη στον Σασμό

Την ίδια στιγμή η Αργυρώ, η Ασπα και Μαρίνα επιστρέφουν στο χωριό για να παραστούν στο δικαστήριο. Οι μνήμες ξαναζωντανεύουν και τα συναισθήματα ανακατεμένα για όλους. Στο μεταξύ η ζωή στη φυλακή κυλάει στους γνωστούς ρυθμούς, αλλά η αναμονή για τη δίκη, καθώς και το παρελθόν του Καραπάνου, φέρνουν αναστάτωση. Ενώ όλοι ανησυχούν καθώς ακόμα δεν έχουν καταφέρει να βρουν τη Σεμίνα, ο Αστέρης δεν δείχνει την παραμικρή επιθυμία να προστατεύσει τον εαυτό του.

Σασμός Αστέρης απόφαση δικαστηρίου

Περιμένει στωικά την καταδίκη του και δεν κάνει καμία προσπάθεια να στηρίξει τον αγώνα που κάνουν οι δικοί του για να τον ελευθερώσουν. Την ίδια στιγμή η Στέλλα κάνει μια τελευταία απελπισμένη προσπάθεια για να βρει στοιχεία να τον υπερασπιστεί. Θα τα καταφέρει ή θα πραγματοποιηθεί ο μεγαλύτερος φόβος των Σταματάκηδων και ο Αστέρης θα γίνει ισοβίτης; Η ώρα της δίκης του Αστέρη πλησιάζει και τα δύο στρατόπεδα, οι Βρουλάκηδες από τη μια και οι Σταματάκηδες από την άλλη, οργανώνονται.

Η Στέλλα τελευταία στιγμή κάνει μια κίνηση ματ και συμμαχεί με τον Καραπάνο, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εντοπίσει τη Σεμίνα. Την ίδια ώρα, τόσο ο Σταύρος όσο και ο Αντώνης βρίσκονται δίπλα στην Αργυρώ και τη Μαρίνα και προσπαθούν να τους δώσουν κουράγιο καθώς ξυπνούν οι μνήμες του θανάτου του Πετρή. Ο χρόνος πιέζει τον Μαθιό και τη Στέλλα, που προσπαθούν να βοηθήσουν τον Αστέρη, αλλά τα πράγματα μοιάζουν όλο και πιο δύσκολα για εκείνον.

Η μέρα της δίκης ξημερώνει και τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο για κανέναν από τους ήρωες… Ο Καραπάνος, που έχει όλες τις άκρες μέσα και έξω από τη φυλακή, καταφέρνει να βρει τη Σεμίνα. Οι δικοί του που είναι μέσα σε όλες τις παρανομίες την ξετρυπώνουν και την τελευταία στιγμή τη φέρνουν στην Κρήτη για να καταθέσει στη δίκη του Αστέρη (δείτε και το 23/3 επεισόδιο).

Η Σεμίνα εμφανίζεται στο δικαστήριο και λέει όλη την αλήθεια: «Ο Αστέρης δεν ήθελε να σκοτώσει τον Πέτρο. Ηταν ατύχημα. Ο Πέτρος πυροβόλησε πρώτος και ο Αστέρης προσπάθησε να του πάρει το όπλο. Ο Αστέρης βρισκόταν σε άμυνα», καταθέτει στο δικαστήριο και η μεγάλη ανατροπή είναι γεγονός. Μετά από αυτή τη μαρτυρία, το δικαστήριο αθωώνει τον Αστέρη, ενώ η Αργυρώ μένει άναυδη: «Τι λέει; Μάνα τι λέει; Ο Πέτρος τον προκάλεσε; Δεν το πιστεύω. Θα βγει, θα αφήσουν ελεύθερο τον φονιά του αδελφού μου;», μονολογεί με δάκρυα στα μάτια και με την πίκρα ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της.

Η χαρά από την πλευρά του Μαθιού και της Καλλιόπης δεν περιγράφεται: «Το ’ξερα ότι ο αδελφός μου δεν είναι δολοφόνος», λέει ο Μαθιός, ενώ η Καλλιόπη αγκαλιάζει τη Στέλλα και της λέει: «Δεν γελάστηκα. Μόνο εσύ θα μπορούσες να τα καταφέρεις γιατί τον αγαπάς ακόμα και γιατί είσαι άξια» και χαίρεται που ο γιος της θα είναι και πάλι ελεύθερος.