Φως στο Τούνελ: «Συνεχίζω να πιστεύω ότι...» - Τι έλεγε ο Μάνος την ώρα της σύλληψης της Ρούλας

«Σίγουρα είναι περίεργο όλο αυτό»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Φως στο Τούνελ: «Συνεχίζω να πιστεύω ότι...» - Τι έλεγε ο Μάνος την ώρα της σύλληψης της Ρούλας

Με τις καταιγιστικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Πάτρας και την σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την δολοφονία της Τζωρτζίνας ασχολήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 1/4 η Αγγελική Νικολούλη και η εκπομπή της, Φως στο Τούνελ.

Δημοσιογράφος της εκπομπής βρισκόταν σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Μάνο Δασκαλάκη, την ώρα της σύλληψης της Ρούλας και τη στιγμή της μεταγωγής της από την Πάτρα στην ΓΑΔΑ (διαβάστε εδώ τις νέες της δηλώσεις μέσα από το κρατητήριο).

Τι έλεγε στο “Φως στο Τούνελ” ο Μάνος Δασκαλάκης την ώρα της σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου

«Δεν έχω να πω κάτι για τα όσα ακούγονται. Δεν ξέρω, δεν είμαι γιατρός. Επειδή ο κάθε δημοσιογράφος περιγράφει το κάθε τι με δικό του τρόπο, αν δεν πάρω εγώ γιατρό να μιλήσω να μου πει τι είναι, να πάρω ιατροδικαστή ότι όντως είναι έτσι, δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία», είπε αρχικά Μάνος Δασκαλάκης.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν έχουν κάποιο γνωστό κτηνίατρο, καθώς η κεταμίνη πρόκειται για μία ουσία που χρησιμοποιείται περισσότερο στην κτηνιατρική ως αναισθητικό, ο πατέρας των 3 παιδιών δήλωσε:

«Έχω κτηνίατρο που πήγαινα ένα σκύλο που είχα, αλλά έχω πάνω από ενάμιση χρόνο να πάω. Με τη Ρούλα έχουμε συζητήσει για τα όσα λέγονται, αλλά περιμένουμε, δεν έχουμε να κάνουμε κάτι άλλο. Άλλη ουσία περιμέναμε να βρεθεί και άλλη βρέθηκε. Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι η κεταμίνη, έψαξα να δω τι είναι και αναφέρεται και σε ζώα. Δεν έχει μπει κανένας άλλος στο νοσοκομείο πέρα από τη Ρούλα. Ας περιμένουμε να δούμε τι γίνεται.

Τα φάρμακα στο νοσοκομείο του παιδιού τα έδιναν οι νοσηλεύτριες και όχι η Ρούλα. Ακόμα δεν έχω αλλάξει τη γνώμη μου. Συνεχίζω να πιστεύω ότι η Ρούλα δεν εμπλέκεται κάπου. Σίγουρα είναι περίεργο όλο αυτό. Εγώ δεν έχω λόγο να υποστηρίξω καμία Ρούλα, το μόνο που θέλω είναι να πάρω απαντήσεις για τα παιδιά μου. Μία αλήθεια θέλουμε να πάρουμε απ’ όλο αυτό, όποια και να ‘ναι».

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε να κάνουμε κακό στον Μάνο Δασκαλάκη»

Για τις συναντήσεις του με την Ρούλα Πισπιρίγκου -στο σπίτι της οποίας βρέθηκε τεράστια ποσότητα ηρεμιστικών- και όσα του είπε για τον Μάνο Δασκαλάκη μίλησε στους Πρωινούς Τύπους ένας άνδρας που εργάζεται στη φύλαξη υψηλών προσώπων. Ο άνδρας υποστήριξε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου τον προσέγγισε και ζήτησε προστασία, καθώς δεχόταν απειλές.

Ο άνδρας, που μίλησε υπό τον όρο της προφύλαξης της ανωνυμίας του, σημείωσε ότι προτίθεται να καταθέσει στις Αρχές για όλα όσα γνωρίζει και ανέφερε ακόμη πως η Ρούλα Πισπιρίγκου τον ρώτησε εάν έχει κάποιον γνωστό στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, ώστε να μάθει για την πρόοδο στην έρευνα για τον θάνατο της κόρης της, ενώ ρώτησε και εάν ισχύει πως όποιος οδηγείται για κατάθεση – ανάκριση στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών «σπάει» μέσα σε 15 λεπτά της ώρας.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε πως στο δεύτερο ραντεβού που είχε με την Ρούλα Πισπιρίγκου, του ζήτησε να βρει έναν άνθρωπο «για να κάνει κακό στον άνδρα της, να του επιτεθεί και να τον τραυματίσει, ώστε να μην μπορεί να εργαστεί και να βιοποριστεί στην Αθήνα και έτσι να αναγκαστεί να γυρίσει στην Πάτρα». Όπως ανέφερε ο καταγγέλλων, της απάντησε πως δεν γνωρίζει τέτοιους ανθρώπους και ότι η δουλειά του είναι να προστατεύει ανθρώπους από τέτοιους κινδύνους.

Ακόμη, αίσθηση προκαλούν όσα μετέφερε ο άνδρας ότι του είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον πατέρα των τριών νεκρών σήμερα παιδιών τους, Μάνο Δασκαλάκη, αποδίδοντας σε εκείνη την φράση «αν “πέσω” σε αυτήν την υπόθεση, θα τον πάρω μαζί μου.

Πιστεύω ότι ο Μάνος κάτι γνωρίζει. Η γυναίκα είχε πλήρη γνώση της κατάστασης, ήταν πλήρως συνειδητοποιημένη και ήρεμη. Δεν ήταν άνθρωπος που είχε χάσει τρία παιδιά. Είδα έναν άνθρωπο που δεν φοβάται, δεν είχε αίσθηση κινδύνου».