Masterchef 6 Highlights 6/6: Μία ανάσα πριν τον τελικό οι φιναλίστ Πόπη και Πάνος - Oριακά "λιπόθυμοι" από το άγχος

Όσα είδαμε χθες από την Τοσκάνη

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Masterchef 6 Highlights 6/6: Μία ανάσα πριν τον τελικό οι φιναλίστ Πόπη και Πάνος - Oριακά

Ένα βήμα πριν τον μεγάλο τελικό και το τεράστιο έπαθλο των 50.000 ευρώ, οι δύο φιναλίστ πλέον κρίνονται στην λεπτομέρεια και ένα μικρό λάθος μπορεί να τους στοιχήσει. Στο επεισόδιο της Δευτέρας 6/6 παρακολουθήσαμε λοιπόν στο MasterChef την δοκιμασία του Πάνου και της Πόπης στην Τοσκάνη, καθώς έλαβαν μέρος σε ακόμα μια σειρά απαιτητικών δοκιμασιών...

Όλα όσα είδαμε στο χθεσινό επεισόδιο του MasterChef

Η πρώτη δοκιμασία που έπρεπε να φέρουν σε πέρας ήταν ένα μενού τριών σταδίων, δηλαδή συνολικά 12 πιάτα, το οποίο και θα έπρεπε να το δημιουργήσουν σε μόνο δυο ώρες, με τον σεφ Πάνο Ιωαννίδη να αναφέρει πως θα έπρεπε να εμπνευστούν από το συγκεκριμένο περιβάλλον, μιας και είχε διαθέσιμα πολλά υλικά και πρώτες ύλες, ενώ παράλληλα θα έπρεπε να συνδυάσουν το μενού τους με ένα συγκεκριμένο κρασί.

Για ακόμα μια φορά, την βαθμολογία θα την έδινε μόνο ο διακεκριμένος σεφ και έτσι οι δυο τους είχαν ακόμα ένα πολύ βασικό λόγο, για να βάλουν τα δυνατά τους μιας και ο καλεσμένος σεφ είχε κερδίσει δυο αστέρια Michellin.

Μία ανάσα πριν τον τελικό οι φιναλίστ Πόπη και Πάνος

Στα όρια της λιποθυμίας από το άγχος!

Οι δύο φιναλίστ που διεκδικούν το έπαθλο ταξίδεψαν στην Τοσκάνη, και έπειτα από μία μαγευτική ξενάγηση στα γραφικά χωριά της περιοχής σειρά είχε η πρώτη διαγωνιστική δοκιμασία. Οι κριτές περίμεναν τους δύο υποψήφιους στον ιστορικό χώρο του Αββαείου του Pasignano, όπου λειτουργεί ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην Ιταλία, η Osteria di Pasignano.

Αυτό που θα έπρεπε να ετοιμάσουν ήταν ένα μενού τριών σταδίων με προϊόντα που παράγονται στην περιοχή γύρω από το Μοναστήρι και το οποίο θα βαθμολογούσε μόνο ο chef του εστιατορίου, βραβευμένος Matteo Lorenzini.

Κατά τη διάρκεια των ετοιμασιών φάνηκε ότι τόσο η Καλλιόπη όσο και ο Πάνος είχαν πιεστεί πολύ. Έτσι ο Σωτήρης Κοντιζάς έσπευσε να τους εμψυχώσει αλλά μάταια… ίσα που ακουγόταν το «ναι σεφ» που έλεγε κάθε τόσο η Πόπη.