Η ανακοίνωση του ΑΝΤ1 για τον Νίκο Χατζηνικολάου και το Ενώπιος Ενωπίω

Ποιος θα είναι ο καλεσμένος του;

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Η ανακοίνωση του ΑΝΤ1 για τον Νίκο Χατζηνικολάου και το Ενώπιος Ενωπίω

Έναν πολύ γνωστό δημοσιογράφο υποδέχεται την Κυριακή 30/10, στις 00:30, στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», ο οποίος θα αφηγηθεί άγνωστα περιστατικά από την προσωπική και την τηλεοπτική του διαδρομή.

Ο επόμενος καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στο Ενώπιος Ενωπίω

Ο λόγος για τον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος μιλά για τα πρώτα του βήματα στην ενημέρωση, τον ΑΝΤ1, οι μεγάλες επιτυχίες και οι δυνατές συνεργασίες. Οι γάμοι, τα παιδιά, η ανάμιξη στην πολιτική και η απόφασή του να την εγκαταλείψει οριστικά.

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, στις 00:30, ο Τέρενς Κουίκ μιλά για όλους και για όλα στον Νίκο Χατζηνικολάου και το «Ενώπιος Ενωπίω», ενώ την προηγούμενη φορά μίλησε για όλους και για όλα και ο Αλέξης Κούγιας.

Ο επόμενος καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στο Ενώπιος Ενωπίω
NDP

Λίγα λόγια για την ζωή του Τέρενς Κουίκ

Ο Τέρενς Σπένσερ Νικόλαος Κουίκ (Terence Spencer Nicholas Quick) (18 Φεβρουαρίου 1947) είναι Έλληνας δημοσιογράφος και πολιτικός.

Από τον Νοέμβριο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2019 διατέλεσε Υφυπουργός Απόδημου Ελληνισμού στηρίζοντας τη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ τον Φεβρουάριο του 2019 ορκίστηκε ξανά βουλευτής αντικαθιστώντας τον Θανάση Παπαχριστόπουλο που παραιτήθηκε. Ο Τέρενς Κουίκ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 18 Φεβρουαρίου του 1947. Είναι γιός του βρετανού Φίλιπ Κουίκ (Philip Quick). Από πλευράς μητέρας, έλκει την καταγωγή του από την Κεφαλληνία. Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν έξι ετών.

Σπούδασε, για ένα χρόνο, στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή και είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου. Παντρεύτηκε και χώρισε δύο φορές και έχει τρία παιδιά (γιος του είναι ο βρετανός σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Κουίκ). Έχουν κυκλοφορήσει διάφορες φήμες ότι έχει εβραϊκή καταγωγή κάτι που ο ίδιος διαψεύδει και δηλώνει Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος. Επιπλεόν, επιθυμεί να τον αποκαλούν Νικόλαο.Από το 1966 εργάσθηκε στις εφημερίδες «Έθνος», «Φως των Σπορ», «Σημερινά» και ως ανταποκριτής στην Αθήνα της εφημερίδας «The Sun». Ο Τέρενς Κουΐκ για πολλά χρόνια παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στην κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ. Μέχρι το 1989 που παραιτήθηκε παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων μαζί με τις Λιάνα Κανέλλη, Εύη Δεμίρη, Έλλη Στάη και τους Αντώνη Ζησιμάτο, Κώστα Σερέζη, Νάσο Αθανασίου, Αλέξανδρο Αντωνόπουλο, Κώστα Χούντα κ.ά.

Στη συνέχεια παρουσίαζε για περίπου δέκα χρόνια το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 με συμπαρουσιάστριες τη Νανά Παλαιτσάκη, τη Σοφία Τσιλιγιάννη, την Τατιάνα Στεφανίδου, τη Λιάνα Κανέλλη κ.ά. Την άνοιξη του 1992 και για τα επόμενα 2 χρόνια παρουσίαζε την εβδομαδιαία εκπομπή «Απόψε με τον Τέρενς Κουΐκ» στη βραδινή ζώνη με προσκεκλημένους απ' όλα τα στερεώματα και μετά από ένα χρόνο είχε την επιμέλεια και παρουσίαση της εκπομπής «Μαζί την Κυριακή» στη μεσημεριανή ζώνη. Παράλληλα εργάστηκε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 παρουσιάζοντας την ενημερωτική εκπομπή «Πρωινή γραμμή».