Somatic Shaking: H νέα τεχνική που θα σε βοηθήσει να διώξεις το στρες σε 5 μόλις λεπτά μέσω της κίνησης!

H μέθοδος για να πεις αντίο στο άγχος της καθημερινότητας

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Μια νέα τεχνική για να καταπολεμήσεις αποτελεσματικά το άγχος της καθημερινότητας και το στρες της ημέρας έχει γίνει viral τον τελευταίο καιρό στο TikTok. Ο λόγος για το Somatic Shaking, μια ολοκαίνουργια μέθοδος για να χαλαρώσεις κα να διαχειριστείς άγχος και στρες με μόλις 5 λεπτά την ημέρα μέσω της κίνησης και του χορού.

Μάλιστα, οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι εάν την ακολουθήσεις ευλαβικά για 3 μήνες σε συστηματική βάση σε λίγο καιρό θα είσαι εντελώς διαφορετικός άνθρωπος αποφορτισμένος από οτιδήποτε αρνητικό! (δες και 10 εύκολες συμβουλές αποτοξίνωσης για να επανέλθεις σε φόρμα μετά τις γιορτές)

Τι είναι το Somatic Shaking για το οποίο όλοι μιλούν; Μπορεί όντως να διώξει το στρες σε λίγα λεπτά;

Πρόκειται για μια τεχνική που θα σε βοηθήσει να απομακρύνεις την ένταση και το άγχος μέσα από μια αποτελεσματική θεραπεία, που σου επιτρέπει να συνδέσεις το μυαλό και το σώμα απομακρύνοντας τα προβλήματά σου μέσω της κίνησης και του χορού. Ο στόχος είναι να απαλλαγείς από την αρνητική ενέργεια αφήνοντάς την να βγει προς τα έξω μέσω της κίνησης στο σώμα σου.

woman_dancing
Unsplash

Το Somatic Shaking, στην πραγματικότητα, έχει σχεδιαστεί για να απελευθερώνει ενέργεια μετά από ένα αγχωτικό γεγονός, ειδικά όταν αισθάνεσαι ευάλωτη. Συγκεκριμένα, όταν αντιμετωπίζεις μια κατάσταση άγχους ή στρες αντιδράς είτε με έντονη κίνηση είτε παραμένοντας ακίνητη. Καμία αντίδραση δεν είναι σωστή ή λάθος, αλλά σου επιτρέπει να διοχετεύσεις την ενέργεια διαφορετικά, απελευθερώνοντάς την ή συγκρατώντας την. Με τη συγκεκριμένη τεχνική απομακρύνεις την αρνητική ενέργεια και νιώθεις πάλι ανάλαφρη γεμάτη θετική διάθεση.

Πώς να την εφαρμόσεις

Το ιδανικό είναι να αφιερώσεις πέντε λεπτά για εξάσκηση το πρωί, αλλά και όποτε αισθάνεσαι ότι μπορείς να διαθέσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου για να απομακρύνεις τις ανησυχίες σου. Ξεκίνα βγάζοντας τα παπούτσια σου. Στη συνέχεια τοποθέτησε τα πόδια σου στο έδαφος για να αισθανθείς τη δύναμη της επαφής. Μόλις συγκεντρωθείς, άρχισε απλώς να κινείς γόνατα, ώμους και χέρια για 5 λεπτά. Για να κάνεις τη διαδικασία πιο εύκολη επίλεξε το αγαπημένο σου τραγούδι, που θα σε συνοδέψει σε αυτήν τη διαδικασία.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά στην αρτηριακή πίεση, στον καρδιακό ρυθμό, στη θερμοκρασία του σώματος και στο αναπνευστικό, ενώ ακόμη το Somatic Shaking βοηθά στην πέψη και στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.